عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات پسته کشور گفت : اوایل سال و موقع بهار برای از بین بردن شیره خشک( پسیل پسته) سمپاشی شیمیایی توصیه نمی شود بلکه از روشهای طبیعی و غیر شیمیایی برای مقابله با آفات پسته استفاده کنید.
سید یحیی امامی در جلسه ستاد شبکه مراقبت و پیش آگاهی شهرستان در بخش فردوس رفسنجان در گفتگو با خبرنگار روراستی به اختصار برخی روشهای طبیعی مقابله با آفات پسته را برشمرد و افزود : این روشها می تواند شامل استفاده از کارت های زرد در زمستان و اوایل بهارجهت جذب آفات و حشرات پسیل، استفاده از شخم زدن در زمستان و استفاده از سموم کم خطر باشد که با مشورت کارشناسان جهاد کشاورزی یا موسسه تحقیقات پسته انجام شود.
وی تصریح کرد : برای مبارزه با آفاتی مانند پروانه چوبخوار در فصل بهار سمومی را استفاده کنید که تا حدودی روی پسیل و شپشک موثر باشد.
وی مقاومت آفات درختان پسته را نسبت به گذشته بیشتر عنوان کرد و گفت : آفات به برخی سموم تحمل و مقاومت بیشتری دارند و با توجه به اینکه سموم جدید وارد بازار شده اند معمولا بر روی یک آفت موثر هستند و کشاورزان دقت کنند برای سمپاشی هدفمند، ابتدا آفات باغ را با نظر کارشناسی شناسایی کنند سپس اقدام کنند.
امامی تصریح کرد : جمعیت آفات در باغ اگر خسارت آور و زیان اقتصادی در بر داشته باشند از روشهای زراعی و روشهای مناسب برای کنترل آفات استفاده شود و نیز به زمان سمپاشی مناسب که اوایل طلوع آفتاب و اواخر روز که هوا خنک است دقت شود.
وی توصیه کرد : برخی آفات مانند سِن و سنک ها بر روی علف های هرز پناه می برند که برای مبارزه با انها بایستی علفها نیز سمپاشی شوند و افاتی نظیر پروانه پوست خوار ( پروانه کراش) بر روی میوه ها و خوشه های پسته فعالیت دارند که برای مبارزه با انها بایستی فقط خوشه ها سم پاشی شوند.