قسمتی از گزارش نیویورک تایمز در مورد جاسوسی لوینسون از اموال هاشمی رفسنجانی بوده است. به نوشته نیویورک تایمز، باب لوینسون با ایران آشنا نبوده است، اما نهایتا در جزیره کیش دستگیر شد. بعد از ملاقاتش با یک فراری آمریکایی به نام داود صلاحالدین.
کسی که باب لوینسون را به ایران علاقهمند کرد و میتوان او را رابط اصلی دانست، یک تهیه کننده سابق تلویزیونی به نام آیرا سیلورمن بود.
در سال ۲۰۰۲ سیلورمن به ایران رفته بود تا با داود صلاحالدین دیدار کند. او از صلاح الدین خواسته بود تا اطلاعاتی را از مسئولان ایرانی دراختیارش قرار دهد. او تاکیدویژه ای برای جمع آوری اطلاعات اموال هاشمی رفسنجانی داشت. سیلورمن توانست از طریق ارتباط تلفنی صلاحالدین و لوینسون را به یکدیگر معرفی کند. حتی باب لوینسون برای بررسی ادعاهای مطرح شده صلاح الدین درمورد اموال هاشمی رفسنجانی به تورنتو می رود و با اشنایی با یک تاجر لیتوانیایی سعی می کند تا به گروهی از ایرانیان نزدیک شود.
روزنامه نیویورک تایمز مینویسد که از سال ۲۰۰۷، از ارتباط لوینسون با ماموران سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا مطلع بوده اما به خاطر امنیت جانی او، از انتشار این مساله خودداری کرده بود.
به نوشته نیویورک تایمز، ناپدید شدن لوینسون، برای سازمان سیا بحرانساز بود و سه مسوول این سازمان، شغلهای خود را از دست دادند، چرا که از آقای لوینسون برای عملیاتی تایید نشده استفاده شده بود. لوینسون، عضو سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا نبود.