به گزارش “روراستی” مریم انصاری در کارگاه آموزشی، غربالگری و تشخیص زودرس سرطان پستان در رفسنجان با اشاره به اینکه طبق آخرین آمار اعلامی سال ۹۳ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۱۳ هزار بیمار مبتلا به سرطان پستان در کشور شناسایی شده، اظهار داشت: عوامل خطر این بیماری شامل سابقه فامیلی، مصرف هورمون در طولانی مدت، عدم شیردهی و عدم بارداری، افزایش وزن و کمتحرکی، دخانیات، الکل و در معرض اشعهبودن هستند.
عضو پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی تهران بیان داشت: با پیشرفت علم پزشکی و تشخیص زودهنگام میتوان به درمان سرطانها امیدوار بود ضمن اینکه بیشترین و بزرگترین کمک برای درمان سرطان باید توسط خود فرد و با افزایش آگاهی از علائم آن صورت گیرد.
وی تصریح کرد: سرطانها انواع مختلف دارند و میتوانند هر اندام و قسمتی از بدن را درگیر کنند اما شایعترین سرطانها طبق آمار سال ۹۳ در بین مردان ایرانی معده و در بین زنان سرطان سینه است.
انصاری ابراز داشت: به گفته پزشکان از آنجا که درمان بیماری زمانی رخ میدهد که زود تشخیص داده شود امیدواریم آگاهی زنان و دختران افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد: سرطان پستان در جهان و ایران شایع است و خانمهای مبتلا به دلیل فعالیتهای اجتماعی، همسربودن و مادربودن باید از نظر سرطان پستان چکاپ شوند، وقتی بیماری در ابتدا تشخیص داده شود درمان موفقیتآمیزتر است.
ضرورت مراجعه زنان بالای ۲۰ سال برای کنترل و غربالگری سرطان پستان
این پژوهشگر سرطان سینه اظهار کرد: تشخیص زودهنگام موجب درمان موفقیتآمیزتر میشود بهتر است هر خانم بالای ۲۰ سال به عنوان کنترل و غربالگری به مراکز درمانی مراجعه کند هرچند که بیش از ۸۰ درصد این افراد بدون مشکل هستند.
وی با بیان اینکه در مقایسه با کشورهای خارجی بیماران ما جوانتر هستند و در سنین ۴۹ تا ۶۹ سال بیشترین آمار مبتلایان ماست، تصریح کرد: لازم است کمک کنیم هرچه زودتر و در ابتدای بروز بیماری آن را تشخیص داده و درمان آغاز شود تا بقای عمر بیمار بیشتر شود.
انصاری عنوان کرد: بقای پنج ساله حدود ۷۰ درصد است، یکی از اهداف کنترل این بیماری در شهرها و روستاها افزایش آگاهی مردم است تا با مراقبت از خود و شناسایی علائم اولیه مراجعه به موقع به کادر درمانی و ماماها و کارشناسان مراکز بهداشتی داشته باشند.
وی ادامه داد: با تغییر شیوه زندگی، اصلاح عادات تغذیهای، افزایش تحرک و ورزش، کاهش آلایندهها و مواد افزودنی و کنترل وزن میتوان از ابتلا به سرطان پستان پیشگیری کرد همچنین حاملگی به موقع و شیردهی کامل به نوزاد نیز از ابتلای مادر به این سرطان پیشگیری میکند.
عضو پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی تهران خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۷۵ کلینیک برست جهاد دانشگاهی شروع به کار کرد و در قالب گروه برست، گروه کیفیت زندگی و گروه ژنتیک و سایر گروههای پژوهشی مسائل مختلف در مورد سرطان سینه را مورد بررسی قرار دادند.
وی تصریح کرد: در کشورمان از هر ۱۰۰ هزار نفر حدود ۳۴ نفر مبتلا به سرطان پستان میشوند در کشورهای اروپایی و آمریکایی این آمار بیشتر است در کشورهای ژاپن و آسیای شرقی بروز بیماری کمتراز کشور ماست.