معین ملامحمدی طراح و سازنده ایستگاه هوشمند آب و هواشناسی کشاورزی روز پنج شنبه ۲۶ تیرماه در برنامه میدان روی آنتن شبکه ۳ سیما می رود.
به گزارش روراستی، روشهای سنتی کشاورزی بنظر میرسد دیگر برای کشاورزی جوابگو نیست چراکه دنیا به سمت و سوی کشاورزی هوشمند به ویژه در زمینه آبیاری و …پیش میرود و میطلبد مسئولان امر کشاورزان را نسبت به ترویج روشهای مدرن برای افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها سوق دهند.
یکی از جوانان نخبه رفسنجان از منطقه نوق که توانسته تکنولوژی را به کمک کشاورزی شهرستان بیاورد توانسته نور امید را در دل کشاورزی شهرستان و بلکه کشور بتاباند و در این راستا موفقیتهای زیادی هم کسب کرده است. جوانی که موفقیتش حاصل تفکر بلندیست که داشته و برای رسیدن به آن پلههای ترقی را پیموده است و امروز مایه افتخار این شهرستان و کشور شده است.
رونمایی از ربات هوشمند ویدیومتری چاه و لولههای کشاورزی
معین ملامحمدی در حاشیه رونمایی از ربات هوشمند ویدیومتری چاه و لوله های کشاورزی با حضور مدیرعامل انجمن پسته ایران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از سال ۹۶ شرکت دانشبنیان ما در بحث کشاورزی و مشاوره آبهای زیرزمینی شروع به کار کرد و به بیش از سه هزار مشاوره در سراسر کشور به کشاورزان ارائه کردیم که بازخورد خوبی داشت.
این جوان نخبه و صاحب طرحهای هوشمند کشاورزی افزود: با توجه به مشکلاتی که کشاورزان در بحث چاههای کشاورزی داشتند و تصویر درستی از چاه برای رفع آن مشکل نداشتند همچنین پایشی از منابع و مصارف آب در منطقه نداریم که از نقاط ضعف در یک منطقه کشاورزی بهشمار میرود، ربات ویدیومتری را طراحی کردیم که به کمک آن که صفر تا ۱۰۰ آن در رفسنجان طراحی و تولید شده کمک میکند تصویر درستی از چاه و پایشی از منابع آب داشته باشیم همچنین شوری و دمای آب چاه را اندازهگیری میکند در نتیجه بهرهوری محصول را بالا میبرد.
وی که دارای دکترای کشاورزی هوشمند از کشور ژاپن است، تصریح کرد: افت سطح آبهای زیرزمینی و تغییر اقلیم را داریم که با توجه به اینکه ۸۰ درصد درآمد مردم رفسنجان از کشاورزیست این موضوع به اقتصاد شهرستان لطمه میزند، برداشت ۱۸ هزار لیتر آب در هر ثانیه از سفرهها و اینکه کشاورزی ما سنتیست و در دنیا به سمت کشاورزی مدرن پیش رفتهاند ما نیز باید کشاورزی را به سمت هوشمندسازی ببریم که کمک میکند با تغییر اقلیم مبارزه کنیم تا کشاورزیمان محکوم به شکست نشود.
ملامحمدی ادامه داد: بحث خردهمالکی یکی دیگر از معضلاتی است که گریبان کشاورزی را گرفته که این موضوع نیاز به فناوری اطلاعات و تکنولوژی دارد که نیازمان را به هوشمندسازی کشاورزی بیشتر میکند.
وی در توضیحاتی در خصوص ربات ویدیومتری چاه و لولههای آب گفت: با روش سنتی اگر جسمی درون لوله رفته باشد و مانع آبیاری شود مجبوریم تمام لولهها را به هم بریزیم و جسم را در بیاوریم که با کمک ربات مشکلات در تمام قسمتها دیده میشود و همان قسمت را باز میکنیم که دیگر نیاز به به هم ریختگی نیست.
ملامحمدی خاطرنشان کرد: وقتی ربات داخل مناطق مختلف چاهها میرود شوری را میتوانیم بفهمیم و منابع و مصارف آب را میتوانیم به صورت سه بعدی شبیهسازی کنیم.
وی مزایای این دستگاه نسبت به نمونه خارجی؛ آنالیز پارامترهای آب مانند شوری و ph و دمای چاه را برشمرد و گفت: مزیت دیگر اینکه لازم نیست کشاورز حتما کنار دستگاه بایستد و فیلم چاه را ببیند بلکه فیلم از طریق دستگاه وارد شبکههای اجتماعی شده و کشاورزان میتوانند آن را ببینند.
وی بیان کرد: باید به دنبال راهکارهایی قابل اجرا و ملموس که بهرهوری در سطح را بیشتر میکند برویم که با راهکارهای فنآورانه جلوی خیلی از خسارتها گرفته میشود.
این نخبه حوزه کشاورزی کشورمان در ادامه به اولین ایستگاه هوشمند آب و هواشناسی کشاورزی اشاره کرد که پنج شنبه آینده در برنامه میدان قرار است در شبکه سوم سیما شرکت داشته باشد اشاره کرد و افزود: این دستگاه برای اولین بار در کشور متناسب با اقلیم ایران طراحی شده و مورد تأیید سازمان فضایی کشور، سازمان هواشناسی کشور و دارای مجوز تأسیس از وزارت صمت، محیط زیست و مجوز دانشبنیان بودن از معاونت فنآوری در دسته هایتکنولوژی معرفی شده است.
وی اضافه کرد: این دستگاه دارای تأییدیه از اروپاست و امکان صادرات محصول را داریم و سفارشاتی هم از اروپا گرفتهایم.
ملامحمدی اظهار کرد: در کشور کمبود ایستگاههای کشاورزی داریم و ایستگاه هواشناسی کشاورزی باید در ارتفاع دومتری قرار گیرند که در غیر این صورت دادههای آن به درد کشاورزان نمیخورد که ایستگاههای هوشمند در این ارتفاع و با دادههای واقعی به کمک کشاورزی کشور آمده است.
شایان ذکر است؛ ملامحمدی قرار است پنج شنبه ۲۶ تیرماه در برنامه «میدان» از شبکه سوم سیما شرکت کند که در این راستا امیدواریم رای مردم کمک کند تا درخشش این نخبه جوان دوچندان شود.
انتهای پیام