دخالت اداره اوقاف رفسنجان در امور موقوفات خاص طی دو سال گذشته بی سابقه بوده و موجب نارضایتی عمومی و حتی برخی مسئولان و مرتزقین موقوفه ها شده است.
به گزارش روراستی، بازار بزرگ حاج باقر که از موقوفه های بزرگ و به نام رفسنجان و حدفاصل خیابان های عدالت و شریعتی است، در حال احداث بوده و مغازه های این مجموعه به افراد مختلفی فروخته شده که فعالیت تجاری خود را انجام دهند.
یک قطعه زمینی تجاری تقریبا به متراژ ۲۴۰ متر مربع در این مجموعه به یک پست برق اختصاص داده شده که برای مجموعه بازار استفاده شود؛ این پروژه هم برای عملیاتی شدن طی انعقاد قراردادی سه ساله به مدیر وقت پروژه واگذار می شود که پست برق پس از احداث مورد بهره برداری قرار گیرد.
در قراردادی که دارای حدود ۲۰ بند است، بندهای ۱۷ و ۱۸ تأکید بر این نکته داشته که مستاجر این واحد به عنوان نماینده مغازه داران بوده و این واحد جهت ایجاد پست برق اختصاص داده شده و این فرد حق بهره برداری شخصی از این واحد را تحت هیچ شرایطی نخواهد داشت.
اما پس از اینکه اداره اوقاف رفسنجان موقتا متولی موقوفه حاج باقر می شود، سند این فرد را که قبلا ۳ ساله بوده ۶ ساله تمدید می کند و طی یک تخلف محرز بندهای ۱۷ و ۱۸ قرارداد را حذف می کنند.
با حذف دو بند ۱۷ و ۱۸ از قرارداد اجاره توسط اداره اوقاف یک درآمد میلیاردی و ناحق، خیلی راحت به جیب مدیر سابق بازار خواهد رفت و موقوفه و مالکان بازار خسارت هنگفتی را متحمل می شوند و علی رغم علم و اطلاع رئیس و مسئول اجارات اداره اوقاف، این خیانت بزرگ لاپوشانی می شود.
اصولا دخالت اداره اوقاف در امور موقوفات خاص تا این تاریخ بی سابقه بوده و در یک سال گذشته به رغم تعیین متولی موقوفه حاج باقر و بر خلاف ماده ۵ و ماده ۲۹ آیین نامه اجرایی و کیفیت تحقیق اوقاف، متولی را از اعمال وظایف تولیتی خود منع کرده اند.
در ماده ۲۹ آیین نامه صراحتا قید شده، رای اداره تحقیق در مورد تعیین متولی بلافاصله اجرا می شود و منتظر نتیجه تجدید نظر نمی مانند.
بر اساس این آیین نامه باید بپذیریم وقتی رای تولیت از دادگاه که مرجع عالی نسبت به اداره تحقیق است صادر می شود، باید موقوفه بلافاصله تحویل متولی شود مانند دوره های قبل تا خللی در اداره موقوفه ایجاد نشود.
از آنجا که وقف کار پسندیده ای است و رفسنجان به نام موقوفاتی که دارد در کشور شهره است و بزرگترین موقوفات هلال احمر کشور را دارد، این تخلف ها موجب بی اعتمادی مردم نسبت به وقف شده و از اینکه قرار است املاکی که وقف می کنند دست نااهلان بیفتد و در جایی که نظر واقف است هزینه نشود، نگرانی پیش می آید و دلسرد می شوند. لذا می طلبد مسئولان استان و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور به این مسئله ورود کنند و جلوی تخلفاتی که در امور وقف صورت می گیرد را بگیرند تا اعتماد و انگیزه مردم برگردد و همچون گذشته نسبت به وقف پیشگام باشند.
در بلاتکلیفی خانه حاج آقا علی با هزینه های میلیاردی، پروژه پیامبر اعظم (ص) و بلاتکلیفی سرمایه گذار، موقوفه حاج باقر و…رد پای اداره اوقاف رفسنجان است که متأسفانه سوءمدیریت به خرج داده شده که امیدواریم این مسائل با ورود هرچه سریعتر سازمان اوقاف کشور حل و فصل شود و به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص متولیان اوقاف که فرمودند« عملکرد و اقدامات خوب متولیان و ادارات اوقاف موجب ترویج فرهنگ وقف میشود»، جامه عمل پوشیده شود.
در پایان یادآور می شویم که نحوه مدیریت اداره اوقاف در دو سال اخیر موجب نارضایتی عمومی و حتی برخی مسئولان و مرتزقین موقوفه حاج باقر شده؛ لذا انتظار می رود با روی کار آمدن حجت الاسلام دکتر خاموشی با تغییر رویکرد نسبت به موقوفات، با توجه به اینکه فردی تحول گراست و سابقه روشنی دارد، زمینه رشد و اعتلای وقف در کشور فراهم شود و در این کار خیر و حسنه در رفسنجان که مورد بی مهری و کج سلیقگی قرار گرفته تحولی صورت گیرد و شاهد ارتقاء وقف در شهرستان رفسنجان باشیم.
انتهای پیام/