رئیس اتاق اصناف کرمان گفت: دیواری کوتاهتر از اصناف نیست و با هر تغییر رنگبندی وضعیت کرونایی، اولین ترکشها به اصناف میخورد در حالی که نقش اصناف در شیوع کرونا کمتر از پنج درصد است.
به گزارش روراستی، یوسف جعفری شامگاه اول اردیبهشت با اشاره به وضعیت اصناف در ایام شیوع کرونا و حمایت های دولت از این قشر اظهار کرد: ستاد ملی کرونا تسهیلاتی برای اصناف در نظر گرفت اما متاسفانه در کرمان کسی نتوانست از تسهیلات استفاده کند و شاید کمتر از ۱۰ درصد از اصناف کرمان توانستند این تسهیلات را دریافت کنند.
وی افزود: بارها اعلام کردیم که ای کاش تصمیم گیری به استان ها واگذار می شد زیرا ستاد ملی نسخه واحد برای کل کشور می پیچد و تصمیم گیران در تهران هستند و وضعیت کرمان و شهرهای کوچک استان را نمی بینند.
جعفری تصریح کرد: استاندار به عنوان نماینده عالی دولت در استان است و بهتر بود ایشان تصمیم می گرفت و حتی معتقدیم فرماندار در شهرستان بهتر وضعیت را می داند و بنا به وضعیت خاص هر شهرستان می تواند تصمیم بگیرد تا اصناف آسیب کمتری می دیدند و در ایام شیوع کرونا، به دلیل اینکه تصمیم بومی نبود، آسیب زیادی به اصناف رسید.
وی بیان کرد: براساس نظر کارشناسان ۵۰ درصد شیوع ویروس کرونا مربوط به دورهمی ها، ۳۰ درصد مربوط به حوزه حمل و نقل و ۲۰ درصد سایر است که اصناف جزو سایر هستند و شامل مطب ها، ادارات، بانک ها و … است و در واقع سهم اصناف کمتر از پنج درصد است و متاسفانه دیواری کوتاه تر از اصناف نیست و با هر تغییر رنگ بندی وضعیت کرونایی، اولین ترکش ها به اصناف می خورد.
رئیس اتاق اصناف کرمان با بیان اینکه ما تاکید داریم پیشگیری بهتر از درمان است، گفت: بنده قبل از عید اعلام کردم اصناف دیگر توان تعطیلی ندارند و اگر قرار باشد اصناف تعطیل شوند کشش ندارند و تا امروز اصناف از مصوبات ستاد کرونا تمکین و با نظام همکاری کردند و امیدواریم قرار نباشد تعطیلی کنونی تجدید شود زیرا برای اصناف خیلی سخت است و امکان تمکین بعید به نظر می رسد.
وی در زمینه راهکارهای حمایت از اصناف پیشنهاد کرد: دولت برای کسبه ای که ملکشان استیجاری است، اجاره محل را پرداخت کند یا معافیت مالیاتی و حق بیمه کارگران اصناف مشمول کمک دولت شود و یا تسهیلات کم بهره و دراز مدت برای اصناف در نظر گرفته شود تا بتوانند از این شرایط عبور کنند.
جعفری در ادامه درباره فعالیت برخی اصناف علی رغم محدودیت های جدید عنوان کرد: ۳۵ هزار واحد صنفی در استان کرمان و ۱۸ بازرس صنفی داریم اما در مجموع نظارت وجود دارد و بخشی از کار نظارت با مرکز بهداشت است.
وی تصریح کرد: برخی اصناف در دوره قبل، جزو گروه دوم بودند و اکنون در گروه یک قرار گرفتند و برخی فکر می کنند چون سال قبل این گروه تعطیل بود اکنون نیز باید تعطیل باشند در حالی که گروه آنها تغییر کرده اما در مجموع، با متخلفان برخورد می شود.