به گزارش روراستی؛ ناامنی، شورش و حضور گروهک های تروریستی در بسیاری از مناطق مرزی کشور همواره خبرساز بوده؛ اما نگاهی عمیق به چرایی وجود این پدیده نشان میدهد که بی توجهی مسئولین پایتخت نشین یکی از دوعامل اصلی بروز این حوادث است.
عامل اولیه این ناامنی ها مسئله دشمن خارجی است، آمریکا و انگلیس خبیث در سالهای پس از انقلاب اسلامی و با توجه به حضورشان در کشورهای همسایه همواره تلاش داشته اند تا با تحریک قومیت ها و مذاهب، همچنین شناسایی افراد معاند و تقویت آنها؛ کشور را دچار چالش های امنیتی و نظامی کنند.
اما عامل دوم که مهمترین عامل است؛ مسئله کم توجهی دولت مرکزی به مناطق مرزی است به نحوی که امروز وقتی نامی از مناطق محروم برده میشود ناخودآگاه اذهان به سمت سیستان و کردستان و خوزستان و ایلام میرود؛ که از قضا همین امر موجب شده تا دشمن در تحریک ایرانیان مرزنشین تا حدودی موفق شود، کسانی که در مقاطع حساسی چون جنگ و انقلاب دین خود را به کشور پرداخته اند اما هنگام تقسیم غنایم، سهم اندکی به آنها رسیده است.
برای روشن تر شدن این مطلب کافی است به وضعیت هرمزگان، خراسان، مازندران یا آذربایجان دقت کنیم، مناطقی که اقوام عرب، ترکمن، آذری و مذاهب سنی و شیعه و حتی مسیحیان در کنار یکدیگر زندگی میکنند اما هیچ گاه مورد نفوذ گروه های تروریستی و یا تجزیه طلبان قرار نگرفته اند! چرا که پس از انقلاب اسلامی نگاه حمایت از مستضعفین و پابرهنگان و توجه به محرومان قوت گرفت و بسیاری از این مناطق شاهد آبادانی و رشد اقتصادی و اجتماعی بودند؛ به همین جهت پایمردانه از هویت ایرانی و اسلامی خود دفاع کرده و حافظ کیان ایران و انقلاب بوده اند.
اما مناطق دیگری چون خوزستان، سیستان، کردستان و کرمانشاه که از رشد اجتماعی و اقتصادی کمتری بهره بردند همواره مورد طمع سرویس های جاسوسی و گروه های تجزیه طلب قرار گرفته که البته تاکنون به علت وجود ارتباط قلبی بین مردم و انقلاب، نتوانسته اند در همراه ساختن توده های مردم موفق عمل کنند.
جالب آنجاست که درمان این معضل بزرگ بسیار ساده بوده و با توجه دولتی ها به این مناطق تمام برنامه های دشمن خنثی حواهد شد. به طور مثال زمانی که سردار شوشتری فرمانده شهید سپاه پاسداران در سیستان و بلوچستان، اقدام به توسعه خدمات اجتماعی مانند احداث چندین بیمارستان صحرایی، توزیع اقلام غذایی، راه اندازی مدارس و حمایت از بادیه نشینان میکند، آرامش به جنوب شرق کشور باز میگردد و مردمی که از دولت رضایت دارند، خود به مقابله با تروریست ها و همکاری با نیروهای امنیتی بر میخیزند.
زمانی که رییس جمهور سابق با لباس محلی سخنرانی میکرد و خدمات عمرانی چون ورزشگاه، جاده، مدرسه ، مسکن و بیمارستان را به این مناطق میبرد، مقوله ای همچون “قاچاق” کاهش و “ثبات و امنیت” افزایش چشمگیری پیدا کرده بود و رضایت خداوند، مردم و حمایت رهبری را به همراه داشت، روندی که ایرانی های ساکن مناطق مرزی همچنان منتظر تداوم آن در دولت جدید نشسته اند.
منبع:598