تولید نهال پسته با تکنولوژی انکپسولاسیون در دانشگاه‌ ولی‌عصر (عج) رفسنجان

  • شناسه خبر: 68278
تولید نهال پسته با تکنولوژی انکپسولاسیون در دانشگاه‌ ولی‌عصر (عج) رفسنجان

رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان از تولید نهال پسته با استفاده از تکنولوژی انکپسولاسیون در این دانشگاه خبر داد.

رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان از تولید نهال پسته با استفاده از تکنولوژی انکپسولاسیون در این دانشگاه خبر داد.

به گزارش روراستی به نقل از روابط عمومی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، دکتر روح الله صابری رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه ولی عصر (عج) اظهار داشت: تولید نهال پسته برای اولین بار در ایران با تکنولوژی استفاده از عوامل پروبیوتیک با تکنیک انکپسولاسیون انجام شد.

وی افزود: یکی از مشکلات در باغات پسته وجود آلودگی بعضی از باغات به یکسری از بیماری ها مثل بیماری گموز یا نماتود است که باعث می شود درخت در طول زمان بسیار ضعیف و گاهی اوقات منجر به خشکیدگی شود به همین دلیل تصمیم گرفتیم نهالی تولید کنیم که زمانی به باغ پسته منتقل می شود اگر آلودگی در باغ وجود داشته باشد این نهال دیگر آلوده نشود.

دکتر صابری ادامه داد: تعدادی از باکتری های مفید را که اصطلاحا به آنها عوامل بیوکنترل مفید می گویند را به فرم انکپسولاسیون در آوردیم که در پوشش یک کپسول قرار می گیرد و در داخل هر کپسول میلیاردها باکتری وجود دارد زمانی که باکتری آزاد می شود خودش را به اطراف ریشه گیاه می چسباند و اگر در خاک عامل مضری وجود داشته باشد این باکتری با عامل مضر مقابله و نمی گذارد به گیاه خسارت بزند.

وی افزود: وقتی بذر را کاشتیم دو مرحله تزریق باکتری به داخل نهال ها انجام دادیم و بعد از دو ماه نهال ها کاملا به این باکتری آغشته و در مقابل بیماریهایی که در خاک وجود داشت مصون شدند.

وی بیان داشت: در این تکنولوژی نه تنها نهال پسته نسبت به این بیماری ها می تواند مصون یا مقاوم باشد بلکه در مقابل تنش های زنده و غیرزنده که گیاه را دچار تهدید می کند مثل شوری و خشکی و عوامل دیگر گیاه را مقاوم تر می کند.

دکتر صابری متذکر شد: زمانی نهال به باغ پسته منتقل می شود ریشه ها به صورت عمودی یا افقی در داخل خاک رشد می کنند و همزمان باکتری هم رشد می کند و پس از مدتها عملا حجم بسیار زیادی ریشه در خاک وجود دارد که کل این ریشه آغشته شده به این باکتری و سالیان زیاد می تواند در این شرایط بماند و گیاه را از عواملی که آن را تهدید می کند محافظت کند.

وی با اشاره به اینکه این استرین باکتری ها را از جایی جدا کردیم که کاملا مقاوم به خشکی و شوری است یعنی اگر زمانی خشکی یا شوری بیش از حد وجود داشته باشد این باکتری به راحتی از بین نمی رود زیرا خودش به این شرایط مقاوم است تصریح کرد: امیدواریم این تکنولوژی نقطه عطفی برای تولید نهال نه تنها در پسته بلکه در سایر درختان میوه برای بالابردن عملکرد محصولات در کشاورزی باشد.

برچسب ها:
تکنولوژی انکپسولاسیون تولید نهال پسته دانشگاه ولیعصر نهال پسته
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روراستی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :