به گزارش روراستی، در اکثر نقاط دنیا رسانه هایی پیدا می شوند که نه در خدمت حقیقت، بلکه صرفا در خدمت قدرت های سیاسی و اقتصادی قرار دارند. این موضوع، حقیقت تلخی است که هر از گاهی نمودی از آن را در نقطه ای مشاهده می کنیم. قاعدتا وظیفه ی اصلی یک رسانه، انتقال خبر و آگاهی دهی صحیح به مردم به منظور ایجاد نوعی باور و یا فرهنگ سالم در بین آنان است، به طوریکه عدم توجه به این مهم، فاصله گرفتن رسانه از رسالت خویش و به تبع آن، رسیدن به نتیجه ای متضاد و مغایر با آن را در پی خواهد داشت و این همان چیزی است که این روزها به طرز دلخراشی در موضوع یمن مشاهده می شود.
دخالت نابجا از سوی یک کشور در امور داخلی کشور دیگر هم در قوانین بین المللی و هم در اخلاق سیاسی امری مذموم و ناپسند است و در صورت اینکه این دخالت جنبه ی خشونت آمیز به خود بگیرد با شدت بیشتری توسط افکار عمومی مذمت خواهد شد. اما رسانه ها می توانند با استفاده از شیوه هایی که در اختیار دارند کاری کنند که نه تنها انتقادی صورت نگیرد بلکه حمایت مردمی نیز پشتیبان آن گردد! معمول ترین شیوه های این کار، سانسور و قلب حقیقت است.
اما مدتی است این خیانت رسانه ای درخصوص مسائل یمن ظهور و بروز دردناکی داشته است. از مدت ها پیش و با آغاز موج بیداری اسلامی در کشورهای مختلف، تحرکاتی نیز در جمعیت شیعه ی یمن صورت می گرفت که از همان ابتدا حکومت دیکتاتور آل سعود را به وحشت انداخته بود. سعودی ها از ترس اینکه مبادا بیداری اسلامی کشور همسایه، به کشور آنان نیز رسوخ کند از هر راهی در پی متوقف کردن آن بودند. اما از چند هفته ی پیش و در پی پیروزی های متعدد حوثی های یمن و حمایت مردم این کشور از آنان، برخی مقامات عربستان خود را باخته و راه حل نظامی را تنها راه باقی مانده برای سرکوب حرکت مردمی در آن کشور قلمداد کردند. حملات هوایی عربستان به مناطق مسکونی و غیرنظامیان و کشتار زنان و کودکان فقط به جرم حمایت از انقلابیون خبری بود که برخی رسانه ها وظیفه ی خود را در قبال آن به درستی انجام ندادند!
شیوه ی سانسور کامل، مدت هاست اثر خود را در مواجهه با وقایع بزرگ و خبرساز از دست داده است اما سانسور بخشی از حقایق یک موضوع به طوری که منجر به قلب و وارونگی حقایق شود کماکان در برخی رسانه های خودفروخته انجام می گیرد. در موضوع یمن، رسانه های غربی مخصوصا وابستگان به امریکا نتوانستند مدت زیادی از کنار موضوع یمن به عنوان یک موضوع بی اهمت و کوچک بگذرند و بزودی ناچار شدند به نحوی به آن بپردازند که نه تنها مظلومیت یمن نمودار نگردد بلکه خود آنان به عنوان عامل اصلی وقایع معرفی گردند!
تیتر و محتوای خبرها و گزارشاتی که درباره ی حمله ی عربستان به یمن در رسانه های غربی عنوان میشد حوثی ها را عامل بدبختی مردم یمن عنوان می کرد و عربستان و امریکا را ناجی مردم معرفی می نمود! به عنوان مثال و در تازه ترین نمونه، نیویورک تایمز بدون اینکه جنایتکار اصلی یعنی عربستان را به خاطر تجاوز نظامی به یک کشور دیگر مواخذه نماید، از بزرگمنشی این کشور در پیشنهاد آتش بس خبر می دهد و در ادامه به نقل از یک مقام سعودی می نویسد: ”امیدواریم تا اینجای کار حوثی ها سر عقل آمده باشند!” همچنین در این خبر، ایران و سوریه به عنوان حامیان حوثی ها معرفی شده که حمایت آنان منجر به در خطر افتادن امنیت عربستان و در نتیجه حمله ی این کشور به یمن شده است.
گاردین دیگر سایت خبری بود که در گزارش های خود عمل جنایتکارانه ی عربستان را در حد گوشمالی یک گروه شورشی پایین می آورد! گاردین این تیتر را برای تازه ترین گزارش خود انتخاب کرد: ”حملات هوایی سعودی ها ضد شورشیان حوثی در یمن ادامه دارد.”
رویترز برای گزارش دیروز خود این تیتر را انتخاب کرد: ”ائتلافی که با رهبری عربستان حوثی ها را در شمال یمن بمباران می کرد پیشنهاد آتش بس پنج روزه داد.” در زیرتیتر این خبر، آمده است: ”جان کری جنبش الحوثی و دیگر احزاب یمن را تشویق به بازگشت به مذاکرات نمود.” بدین ترتیب، یک حرکت مردمی در حد یک آشوبگری حزبی تنزل داده شد و متخاصم به عنوان کسی که قصد داشته شورشیان را سرکوب نماید معرفی گردید. در آخر نیز امریکا مانند همیشه نقش ناجی را بازی کرد!
وال استریت ژورنال و سی ان ان نیز در تیترهای مشابهی به قلب واقعیات موضوع یمن پرداختند و در اقدامی شگفت انگیزتر، نیویورک تایمز در گزارش دیگری هدف عربستان را از پیشنهاد آتش بس، رسیدگی و کمک به افرادی عنوان کرد که طی بمباران های یمن، آسیب دیده اند!
همچنین یک تلویزیون وابسته به رژیم صهیونیستی، در صدر یکی از گزارش های خود عنوان کرد: ”گروه های طرفدار حقوق بشر، شورشی های یمن را عامل جنایات جنگی احتمالی در این کشور دانستند!”
رسانه های وابسته به قدرت در دنیا به این نتیجه رسیده اند که سانسور کامل برخی اخبار نتیجه ی عکس دارد اما سانسور حقایق یک خبر راهی است که می توان طبق آن هر موضوعی را به نفع خود تغییر داد. البته در این میان خبرگزاری ها و پایگاه های خبری آزاده ای نیز وجود دارند که تا حد توان خود غرض ورزی های رسانه های غربی را خنثی می نمایند.
منبع:598