سایت تحلیلی خبری روراستی

میانگین مصرف نمک در ایران 3 برابر استاندارد جهانی است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت : ایران یکی از پر مصرف‌ترین کشورها در زمینه مصرف نمک است که میانگین روزانه مردمانش 3-2 برابر استاندارد جهانی است.
به گزارش روراستی دکتر احمد جمالی زاده افزود : طبق نظر محققان میزان مصرف نمک در ایران حدود ۱۰ تا ۱۵ گرم در روز است که این میزان بسیار بیشتر از حد استاندارد مصرف نمک (۵ گرم یا 1 قاشق مربا خوری) است.
وی تصریح کرد : همیشه مصرف بالای نمک به معنی شور کردن غذاها نیست، بلکه درصد بالایی از نمکی که روزانه مصرف می‌کنیم، نمک پنهان است که در درون مواد غذایی گوناگون وجود دارد.
جمالی زاده خاطرنشان کرد : نان، انواع گوشت‌های فرآوری شده مانند همبرگر و سوسیس، کالباس، كنسروها، گوشت و ماهی نمک‌سود شده و همچنین خیار شور، انواع ترشی ها و شورها، پنیر،خشکبار بوداده، انواع فراورده های غلات حجیم شده و انواع سس ها نمک زیادی دارند.
وی توصیه کرد : كاهش مصرف نمك تنها به بزرگسالان توصيه نمي شود بلكه با توجه به اين امر كه ذائقه هر فرد از دوران كودكي شكل مي گيرد، تلاش خانواده در جهت ذائقه سازي سالم در كودكان از اهميت بسزايي برخوردار است.
دکتر جمالی زاده گفت : ذائقه كودكان را از اوايل زندگي به غذاي كم نمك عادت دهيد محیط خانواده ( خواهر و برادران بزرگتر، عادات و رفتار غذایی والدین، محیط صرف غذا) ، مسائل اجتماعی ( اشتغال مادران ،صرف حداقل یک وعده غذا یا بیشتر در مهد کودک ، مدرسه ، استفاده از غذاهای آماده و…) وپیام های رسانه ها به ویژه تبلیغات تلویزیونی نقش مهمي در دريافت و عادات غذايي كودكان دارند، براي كودكان حداكثر ميزان توصيه شده براي مصرف نمك کمتر از 3 گرم در روز است و بهتر است همین مقدار از نمك يد دار تصفيه شده باشد.
يد يكي از مواد مغذي ضروري براي رشد و تكامل كودكان است. به طوري كه كمبود آن موجب كاهش بهره هوشي مي شود.
وی در تشریح عوارض مصرف نمک گفت: تحقيقات نشان مي دهد كه شيوع فشار خون بالا در كشورهايي كه دريافت بالاي نمك دارند بيشتر است و هر قدر ميزان نمك مصرفي روزانه كمتر باشد به همان نسبت شيوع فشار خون بالا كاهش مي يابد.

خروج از نسخه موبایل