مصرف سموم شیمیایی در باغات کشاورزی پسته مرسوم است و این امر آسیبهایی را به میوه آن وارد میکند و با مصرف چنین میوههایی سموم وارد بدن شده و به مرور زمان تأثیر خود را در بدن گذاشته و بروز بیماریهای خطرناک از جمله سرطان را رقم میزند.
به گزارش خبرنگار روراستی ، در بسیاری از کشورهای خارجی نظارت شدیدی بر توزیع و مصرف سموم کشاورزی انجام می شود به طوری که یک کشاورز برای خرید یک لیتر سم از ده ها فیلتر ومانع باید عبور کند تا در نهایت آیا سم را به او بدهند یا ندهند.
اما برخلاف آن در ایران در آن واحد با یک تلفن زدن و یا مراجعه به فروشگاه سموم کشاورزی هزاران لیتر سم به راحتی در اختیار کشاورز قرار می گیرد بدون آنکه جنبه های مضر بودن آن برای زمین و خاک کشاورزی و بدن انسانها در نظر گرفته شود.
فرماندار رفسنجان در این رابطه در جلسه کمیسیون نظارت بر نهادههای کشاورزی شهرستان بر ضرورت حضور مسئول فنی در فروشگاههای کود و سم تاکید کرد و گفت : نحوه ورود سم به بازار باید کنترل شود و در 10 سال گذشته مصرف کودهای شیمیایی افزایش داشته است.
وی بیان داشت : شهرستان رفسنجان به لحاظ وجود 80 هزار هکتار باغ پسته از سموم و کودها استفاده زیادی میشود که این مصرف بالا گردش مالی بالایی هم دارد که موجب شده عدهای بی تجربه وارد بازار آن شوند و سموم تقلبی به کشاوزان ارائه دهند.
ملانوری با تأکید بر اینکه سموم کشاورزی بسیار خطرناکند هم برای انسان هم برای محیط زیست، ادامه داد : دستگاههای نظارتی مانند تعزیرات حکومتی ، اداره صنعت ، معدن وتجارت و جهاد کشاورزی که متولی صودر مجوز است باید تلاش کنند تا این بازار ساماندهی شود.
وی تاکید کرد: حضور مسئول فنی در فروشگاههای عرضه کود و سم الزامی است تا کشاورزان از سموم با کیفیت بهرهمند شوند .