به گزارش”روراستی” به نقل از بهترینها، زهران علوش کشته شد؛ این خبری بود که چندی پیش روی خروجی خبرگزاری ها قرار گرفت و خیلی زود تصاویر و ویدئوهایش در سراسر سایت ها و شبکه های مجازی پخش شد. اهمیت کشته شدن علوش به خاطر این بود که او یکی از مهم ترین رهبران گروه های تروریستی مخالف دولت سوریه بود و کشته شدنش باعث می شد این گروه دچار تزلزل شود.
آن طور که منابع خبری سوریه گفته اند، کشته شدن علوش در اثر یک کار اطلاعاتی بسیار گسترده بوده و نهایتا ارتش سوریه توانسته محل برگزاری یکی از جلسات مهم جیش الاسلام را کشف کند و وقتی که علوش و معاونانش در این ساختمان در شهر غوطه مشغول گفت و گو بودند، چندین موشک قابل رهگیری به آنجا اصابت و ساختمان را با خاک یکسان کرد تا پرونده یکی از خشن ترین و خطرناک ترین تروریست های منطقه برای همیشه بسته شود، اما علوش تنها یکی از ده ها تروریست عجیب و غریبی است که در منطقه وجود دارند و همه دنیا به دنبالشان هستند؛ کسانی که میلیون ها دلار جایزه برای سرشان گذاشته شده و پشت پرده بسیاری از ناآرامی ها و کشتارهای سال های اخیر بوده اند.
۱- امین الظواهری
چشم پزشک ۶۲ ساله مصری، در حال حاضر نفر اول القاعده است و در صدر لیست خطرناک ترین تروریست های دنیا قرار دارد. با وجود حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی در مرز افغانستان و پاکستان، الظواهری همچنان زنده و فعال است و هر چند وقت یک بار، یک پیام صوتی می فرستد و دنیا را به هم می ریزد. او که توانسته رهبری بسیاری از گروه های تحت نظر القاعده از افغانستان گرفته تا شمال آفریقا را به دست بیاورد، برخلاف بن لادن عقیده دارد که عملیات ها در سراسر جهان باید با خرج بسیار کمتری انجام بپذیرند، اما مخرب تر باشند و روی اهداف نرم تمرکز داشته باشند؛ چیزی که شاید به معنای حملات سایبری به مراکز مهم امنیتی دنیا باشد و همین دستور که در قالب یک پیام صوتی در تابستان گذشته منتشر شد، باعث شد کشورهای غربی و سازمان های امنیتی همه به تکاپو بیفتند و از حملات احتمالی جلوگیری کنند. جایزه تعیین شده برای دستگیری او از طرف دولت آمریکا، ۲۵ میلیون دلار است.
۲- ابراهیم العسیری
این نام اصلی اش نیست، اما با این وجود العسیری مسبب بسیاری از نگرانی های سازمان اطلاعاتی کشورهای غربی است. او یک جوان ۳۱ ساله اهل عربستان سعودی و استاد بمب سازی نیروهای القاعده شبه جزیره است و به خطر بی رحمی اش مشهور شده. او ابداع کننده بمب هایی است که به «لباس زیر» مشهور شده اند و برای سرنگون کردن هواپیمایی در دیترویت آمریکا در روز کریسمس ۲۰۰۹ از این بمب استفاده شده است.
العسیری یک بار بمبی را در روده برادر کوچک ترش عبدالله کار گذاشت تا به وسیله آن محمد بن نایف، رییس اداره ضدتروریسم عربستان را بکشد. البته عبدالله در این عملیات کشته شد، اما بن نایف زنده ماند. نشان تجاری و برند العسیری، PETN است. یکی پودر سفیدرنگ بی بو که توسط دستگاه ایکس ری قابل شناسایی نیست. العسیری هم اکنون احتمالا جایی در رشته کوه های جنوبی یمن است. بیشتری نگرانی سازمان های اطلاعاتی این است که او مهارت و تجربه اش را به دیگران هم یاد بدهد و آنها نیز بتوانند چنین بمب های عجیب و غریبی بسازند. جایزه پیدا کردن العسیری، ۵ میلیون دلار است.
۳- نصیر الوحیشی
زمانی که الوحیشی دستیار مخصوص بن لادن بود، به زادگاهش یمن برگشت و به زندان افتاد، اما خیلی زود او و چند تن دیگر از اعضای القاعده در سال ۲۰۰۶ با حفر زمین از زندان فرار کردند و به کمک یکدیگر القاعده یمن را تاسیس کردند. او و دوستانش شروع کردند به حمله به سازمان های امنیتی یمن و همچنین تروریست های خارجی. آنها حمله ای را هم به سفارت آمریکا در یمن انجام دادند. حالا او امیر القاعده شبه جزیره (عربستان و یمن) است که به عنوان خطرناک ترین و فعال ترین شاخه القاعده شناخته می شود.
درواقع می شود گفت الوحیشی معاون اول الظواهری است و در سال ۲۰۱۲ ماموریت گرفت تا القاعده شمال آفریقا را هم رهبری کند. هم اکنون نیروهای الوحیشی به جنوب یمن رفته اند و در شلوغی های یمن آنجا را تصرف کرده اند. ۱۰ میلیون دلار، جایزه ای است که برای پیدا کردن او تعیین شده است.
۴- دوکو عمروف
رهبر گروه امارت قفقاز، یک گروه چچنی که می خواهد شریعت اسلامی را در جنوب روسیه اجرا کند. در سال ۲۰۱۱، بمب گذاری این گروه در فرودگاه مسکو باعث مرگ ۳۶ نفر شد و عملیات انتحاری دیگر در متروی مسکو در سال ۲۰۱۰، باعث مرگ ۴۰ نفر شد. عروف در سال ۱۹۴۶ در جنوب چچن به دنیا آمده و از جوانی جزء گروه های جدایی طلب بوده است.
زمانی که بوریس یلتسین در سال ۱۹۹۴ به چچن حمله کرد، عمروف یکی از اعضای گروه های مدافع بود و علیه نیروهای روسیه می جنگید. دولت آمریکا برای پیدا کردن نشانی از محل قامت او ۵ میلیون دلار جایزه تعیین کرده است.
۵- مختار بالمختار
اصالتا الجزایری است، اما در بیابان های بی پایان آفریقا زندگی می کند و مثل بسیاری از افراد این لیست، انسان بسیار سخت جانی است. تا چند سال پیش بالمختار هیچ شانسی برای قرار گرفتن در لیست خطرناک ترین ها نداشت، اما همان موقع از ایجاد گروهی با عنوان «امضاکنندگان با خون» خبر داد که قرار بود محافظی باشد در برابر هجوم دشمنان. کمی بعد، جنگجویان او به نیروگاهی در جنوب الجزایر حمله کردند و سه روز محاصره نزدیک به ۴۰ کشته از کارگران خارجی بر جای گذاشت. از آن زمان نیروهای بالمختار حملاتی را به آموزشگاه های نظامی و معادن اورانیوم فرانسه در نیجر ترتیب دادند.
او در ترکیب ترور و تجارت توانایی بالایی دارد و تسلطش بر بازار سیگار، لقب «آقای مارلبرو» را برای او به همراه داشته است. همچنین او میلیون ها دلار به خاطر گروگانگیری در مالی به دست آورده. بالمختار در سال ۱۹۷۲ در خانواده ای فقیر در جنوب الجزایر به دنیا آمد. در سال ۹۱ به افغانستان سفر کرد تا در سال های جوانی در جنگ علیه کمونیست ها بجنگد و سپس در شمایل یک جنگجوی خشن و با نامی جدید به الجزایر برگشت. «یک چشم» لقبی بود که به خاطر جراحت چشمش به او داده بودند. دولت آمریکا ۵ میلیون دلار جایزه برای کسی که اطلاعاتی از محل اقامت او داشته باشد، تعیین کرده است.
۶- ابومحمد الجولانی
زمانی که سوریه دچار جنگ داخلی شد، گروه الجولانی یا همان جبهه النصره تبدیل شد به یکی از مهم ترین گروه های مخالف دولت. از ژانویه ۲۰۱۰، النصره گروهی شده است با بیش از ۱۰ هزار جنگجو که بسیاری از آنها قبلا در عراق جنگیده بودند. این گروه متخصص حملات انتحاری است و توانسته صدها نفر را این گونه بکشد. الجولانی خودش در آوریل ۲۰۱۳ با ایمن الظواهری بیعت کرد و وزارت خارجه آمریکا این گروه را زیرمجموعه القاعده و شاخه این گروه در عراق نامگذاری کرد.
در ماه مهمان سال، الجولانی در فهرست تروریست های جهانی قرار گرفت. اطلاعات درباره الجولانی بسیار کم است و محل اقامت او به شدت محافظت می شود. حتی ملیت او نامشخص است، اما همه می گویند که او زمانی در عراق بوده است. همچنین منابع اطلاعاتی انگلستان گفته اند که چهره او در ملاقات ها همواره پوشیده است، حتی در ملاقات با رهبران دیگر. گمان می رود که الجولانی ملیتی سوری داشته باشد و روابط بسیار نزدیکی هم با ابومصعب الزرقاوی، فرمانده پیشین القاعده در عراق داشته است.
۷- ابوبکر البغدادی
رهبر داعش در سامرا به دنیا آمده و حالا تقریبا ۴۰ ساله است. طی این چند سال حسابی معروف شده و نیروهایش در عراق و سوریه هزاران نفر را کشته اند. همین چند روز پیش خبر رسید که نیروهای او از زمان اشغال موصل نزدیک به ۸۰۰ زن را کشته اند. او زمانی در ابوغریب زندانی بود، اما ناگهان آزاد شد و طی سه چهار سال، تبدیل شد به رهبر مخوف ترین و وحشی ترین گروه تروریستی تاریخ.
گروهی که عقیده دارد تنها خودشان مسلمان هستند و هر کس با آنها نیست، کافر است و خونش مباح. دولت آمریکا برای اطلاعاتی از مکان اختفای او ۱۰ میلیون دلار جایزه تعیین کرده است. هر چند که چند ماه پیش تصاویری از عمل جراحی او در بیمارستانی در سرزمین های اشغالی به بیرون درز کرده بود. او هیچ گاه با بن دلان و بعد از آن با الظواهری بیعت نکرده و از بقیه خواسته تا بیایند و با او بیعت کنند.
۸- سراج الدین حقانی
شبکه حقانی یکی از خطرناک ترین گروه های تروریستی در افغانستان است که طی این سال ها حملات مرگبار بسیاری را در کابل انجام داده است. سازمان های اطلاعاتی گفته اند در پی حملات انتحاری این گروه از سال ۲۰۰۸ تا حالا، بیش از هزار سرباز کشته و زخمی شده اند. حقانی حدودا ۴۰ ساله است و پسر بنیانگذار این گروه است.
او متعلق به قبیله زدران است که در میانه مرزهای پاکستان و افغانستان و حوالی استان خوست پراکنده شده اند. حقانی روابط بسیار نزدیکی با القاعده و طالبان دارد، اما گفته می شود در این گروه نیروهای چچنی و تاجیک هم حضور دارند. دولت آمریکا برای اطلاعاتی از محل اقامت حقانی ۵ میلیون دلار جایزه تعیین کرده است.
۹- ابوبکر شیخو
رهبر گروه افراطی بوکوحرام که فعالیت گسترده ای در غرب آفریقا دارد؛ یک گروه سلفی که تمرکزش در شمال نیجریه است و با گروه هایی در مالی هم ارتباط دارد. هدف اصلی این گروه مسیحیان و کلیساهای آنهاست. هر چند که همین چند وقت پیش این گروه حملات به شیعیان را هم آغاز کرد. در سال ۲۰۱۲، گروه بوکوحرام به دانشگاهی در یوبه حمله و بیش از ۴۰ دانشجو را در حالی که خواب بودند، قتل عام کرد.
در سال ۲۰۱۰، شیخو اعلام کرد که به مواضع غربی ها حمله خواهد کرد و در همان سال در حمله انتحاری به دفتر سازمان ملل در ابوجا، ۲۳ نفر را از بین برد. دولت آمریکا برای اطلاعاتی درباره شیخو ۷ میلیون دلار جایزه گذاشته شده است.
۱۰- احمد عبدی گودان
گودان با مختار ابوزبیر، از سال ۲۰۰۸ رهبر گروه الشباب در سومالی است؛ گروهی که از گذشته تمرکزش اجرای شریعت اسلامی در سومالی بوده است، اما گودان تمرکز الشباب را روی انجام عملیات های تروریستی خارج از مرزهای سومالی گذاشت. به خصوص در کشورهای شرق آفریقا مثل اوگاندا و کنیا که به دولت سومالی در مبارزه با تروریست ها کمک می کردند و همین طور علیه منافع کشورهای غربی در شرق آفریقا.
مرکز خرید وست گیت که در نایروبی مورد حمله قرار گرفت، زیر نظر الشباب بود، اما این حمله مرگبارترین حمله این گروه در خارج از سومالی نبود. در سال ۲۰۱۰، الشباب یک بمب انتحاری را در کالامپالا، پایتخت اوگاندا منفجر کرد که به کشته شدن بیش از ۷۰ نفر انجامید. اما کشتار وست گیت که ۶۷ کشته بر جای گذاشت، نشان از علاقه گودان و نزدیک شدنش به القاعده داشت. در یک فایل صوتی او به این مطلب اشاره کرده که «این جمله تنها ۱۰ روز بعد از روز مقدس ۱۱ سپتامبر صورت گرفته است.»
گودال در حال حاضر ۳۶ ساله است و اصالتی سومالیایی دارد. تصاویر بسیار کمی از او جود دارد و ترجیح می دهد بیشتر فایل های صوتی منتشر کند. دولت آمریکا ۷ میلیون یورو به کسی که اطلاعاتی از محل او داشته باشد، جایزه می دهد.
منبع:خبرگزاری فارس