به گزارش”روراستی” باحضور فرماندار، رئیس اداره تبلیغات اسلامی و رئیس بهزیستی رفسنجان طرح آمبلیوپی «تنبلی چشم» در مهد کودک شکوفههای نور رفسنجان آغاز شد.
رئیس اداره بهزیستی رفسنجان در این زمینه در جمع خبرنگاران افزود: طرح تنبلی چشم ویژه کودکان رده سنی سه تا شش سال است که برای پیشگیری از نابینایی و کمبینایی اجرا میشود.
محمود حیدری ادامه داد: برای نخستینبار این طرح در سال ۷۴ به صورت آزمایشی در بندرعباس و سال ۷۵ هم در اصفهان اجرا شد.
وی تصریح کرد: سال ۷۶ طرح تنبلی چشم در شهرهای بزرگ به اجرا درآمد و از سال ۷۸ در سراسر کشور اعم از شهر و روستا در مهدکودکها توسط معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی اجرایی شد.
وی خاطر نشان کرد: طرح پیشگیری از تنبلی چشم طرحی ساده و آسان بوده که در جلوگیری از هزینههای بالای درمان در مرحله بعدی تأثیرگذار است.
این مسؤول افزود: اگر تنبلی چشم ادامه داشته باشد و از سن شش سال بگذرد، برای درمان هزینههای سرسامآوری باید صرف شود و یا اینکه درمان ندارد.
وی در ادامه عنوان کرد: سال گذشته ۱۱ هزار نفر از کودکان رده سنی سه تا شش سال در این طرح مورد معاینه قرار گرفتند که ۱۷ نفر آنها آمبلیوپی داشتند و ۲۷ نفر سایر عیوب ازجمله دوربینی و نزدیکبینی داشتند.
رئیس اداره بهزیستی رفسنجان گفت: طبق آماری که با کمک مراکز بهداشتی، دانشگاه علومپزشکی و آموزش و پرورش گرفتیم، امسال بین ۱۶ هزار تا ۱۷ هزار کودک باید مورد معاینه تنبلی چشم قرار گیرند.
وی با بیان اینکه برای کودکان سه تا چهار سال که با چارت جواب نمیدهند و آموزش نمیگیرند، با دستگاه کار انجام می شود، متذکر شد: در سراسر استان سه دستگاه وجود دارد که یکی از آنها در رفسنجان است و به وسیله دستگاه عیبیابی شده و در صورت لزوم به اپتومتریست و چشمپزشک معرفی میشوند.