به گزارش”روراستی” فعالیتهای معدنکاوان در سراسر کشور همواره خسارتهای جبرانناپذیری به محیطزیست وارد کرده و هر بار زخم عمیقی بر دل دوستداران طبیعت برجای گذاشته است.
شهرستان رفسنجان از قاعده تخریب محیط زیست مستثنی نبوده و پس از تخریب راهها، مناطق گردشگری در دره راگه، راویز، خنامان و منطقه بکر منصورآباد این بار نوبت به دومین قله مرتفع شهرستان رفسنجان یعنی کوهسرخ رسیده است.
کوهسرخ داوران محلی برای حضور ورزشکاران و کوهنوردان از سراسر استان کرمان بود که امروز با وضعیت بدی مواجه شده است و انتظار میرود از روند پیشرفت این تخریب جلوگیری شود.
**خسارت جبرانناپذیر در انتظار کوهسرخ رفسنجان
فرزاد مهدوی مدیرعامل گروه دوستداران طبیعت در این زمینه در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار داشت: هر جا منطقهای بکر وجود دارد، مورد هجمه تخریبکنندگان قرار میگیرد و این ناشی از ندانستن علم توجه به محیطزیست است.
وی بیان داشت: اگر در منطقه کوهسرخ اقدام جدی صورت نگیرد، شاهد آسیب جبرانناپذیری برای آن هستیم که سالها محلی برای استفاده گردشگران و طبیعتگردان بوده و از این محیط زیبا لذت میبردند.
مدیرعامل گروه دوستداران طبیعت رفسنجان از وجود قوچ، بره وحشی و دیگر حیوانات در این منطقه خبر داد که امروز همنشین بنزین، گازوئیل، روغن هیدرولیک و زبالههای اینچنینی در منطقه شدهاند و ادامه داد: این مواد سلامت وحوش را تهدید میکند و چهره زشتی برای این منطقه ایجاد کرده است.
**امنترین زیستگاه حیات وحش رفسنجان رو به نابودی میرود
محمدرضا سلمانی رئیس هیأت کوهنوردی شهرستان رفسنجان نیز به خبرنگار ما گفت: در رفسنجان مرتفعترین کوه، گردو با ارتفاع ۳ هزار و ۲۲۵ متر در روستای درهدر است و کوهسرخ دومین قله بلند با ارتفاع ۳ هزار و ۲۰۰ متر است.
وی بیان داشت: معدنی در منطقه از حدود ۱۰۰ سال پیش در ارتفاع ۲ هزار و ۷۰۰ متری که نزدیک قله قرار گرفته، وجود داشته است که آثار چندانی از آن دیده نمیشد.
رئیس هیأت کوهنوردی شهرستان رفسنجان تصریح کرد: اما از چندی پیش عدهای به دنبال اخذ مجوز برای این معدن بودند که از سوی ادارههای شهرستان رفسنجان از جمله محیط زیست و منابع طبیعی و آبخیزداری موفق به گرفتن مجوز نشدند، اما با توجه به اینکه منطقه در مرز دو شهرستان رفسنجان و زرند واقع شده است، آنها برای گرفتن مجوز از طریق شهرستان زرند اقدام کردند و مجوز گرفتند.
وی خاطرنشان کرد: معدنکاوان با ایجاد راه عرضی در منطقه کل طبیعت را به هم ریختند و امنترین زیستگاه حیات وحش شهرستان را که دقیقاً در همین محل قرار گرفته، دچار تهدید جدی کردهاند.
سلمانی افزود: تخریب ارتفاع کوهسرخ کل منطقه را تحت تأثیر قرار میدهد و به همین دلیل پیگیر هستیم تا از ادامه فعالیت آن جلوگیری شود.
وی بیان داشت: ارزش این معدن به حدی نیست که یک منطقه و چند پارچه آبادی را تخریب کند از طرفی پوشش گیاهی این منطقه بسیار عالی و گلههای ۷۰ رأسی قوچ و بز در محل دیده شده است که همه این زیباییها دست به دست هم میدهد تا بهطور جدی از پیشرفت کار معدنکاوان از راه قانونی جلوگیری کنیم.
سلمانی متذکر شد: کوهنوردان و دوستداران طبیعت از سراسر کشور خواستار تعطیلی کار در این منطقه هستند.
امیدواریم، مسؤولان مربوطه نسبت به نجات این منطقه زیبا و دیدنی اقدام کنند و فعالیت معدنکاوان متوقف شود و دیگر شاهد اینگونه خسارتها به محیطزیست نباشیم.
انتهای پیام/بمی نژاد