سایت تحلیلی خبری روراستی

افزایش مهاجرت افاغنه به سمت ایران

مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور با اشاره به این موضوع که متأسفانه شرایط امنیتی در افغانستان به گونه‌ای است که افق پیش رو در رابطه با ادامه مهاجرت‌ها و حتی افزایش مهاجرت‌ها را در فراروی خود احساس می‌کنیم، ادامه داد: آمارها و شاخص‌ها هم نشان‌دهنده افزایش مهاجرات‌ها به سمت ایران است.

به گزارش “روراستی” احمد محمدی‌فر سه شنبه در جلسه هیأت دیپلماتیک کشورهای حامی پناهندگان در خانه حاج‌آقاعلی رفسنجان اظهار داشت: استان کرمان به عنوان یک قطب فرهنگی و یک قطب اقتصادی یکی از مهمترین پذیرندگان جمعیت پناهندگان در کشور است.

مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور  بیان داشت: در حقیقت استان کرمان در برخی شاخص‌ها بعد از استان تهران بزرگترین جمعیت پناهندگان را در خود جای داده است.

وی با بیان اینکه حضور بزرگترین جمعیت اتباع قانونی و مهاجران غیرمجاز در استان کرمان موجب بروز چالش‌ها و مشکلات عدیده‌ای برای مسؤولان استانی شده است، افزود: اما همت بلند و روی گشاده و مهمان‌نوازی که خصیصه مردمان این خطه است در حقیقت موجب شده به عنوان یکی از بخش‌هایی که بیشترین خدمات را به این جمعیت پناهنده داده باشد در همین استان کرمان باشد.

محمدی‌فر خاطرنشان کرد: این در حالی است که ما خبرهای خوشی از موضوع مهاجران و آوارگان و پناهندگان در جهان نمی‌شنویم، جدا کردن خانواده‌ها، غرق‌شدن در دریا و نگه‌داشتن در پشت دروازه کشورها اخباری است که ما هر روز با آن مواجه هستیم.

مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور  با بیان اینکه ما در جمهوری اسلامی همواره درصدد آن هستیم که مهاجرت قانونی به سمت کشورمان را تسهیل و تشویق در جهت قانون‌مداری مهاجرت به جای مبارزه داریم، افزود: در اوایل سال ۲۰۱۸ حدود ۵۵۰ هزار تا ۶۰۰ هزار ظرفیت صدور ویزا برای کشور افغانستان برای اینکه مردم این کشور بتوانند قانونی وارد جمهوری اسلامی ایران شوند، ایجاد کردیم.

وی ادامه داد: متأسفانه همچنان با مهاجرت‌های غیر قانونی به عنوان یکی از معضلات اساسی مواجه هستیم و استان کرمان می‌توان گفت اولین مقصد و دروازه ورود مهاجران غیر قانونی به داخل کشور است.

محمدی‌فر اظهار کرد: در سه سال گذشته حدود ۱۰۳ هزار نفر از فرزندان مهاجران غیرقانونی را در اجرای فرمان مقام معظم رهبری در مدارس کشور ثبت‌نام کردیم و امسال از هفته اخیر ثبت‌نام مجدد دانش‌آموزان را آغاز کردیم.

وی عنوان کرد: برآورد می‌شود امسال حدود ۵۰۰ هزار نفر دانش‌آموز در مدارس کشور از خانواده مهاجران و پناهندگان مشغول به تحصیل شوند و این در حالی است که ظرفیت‌های آموزشی ظرفیت‌های محدود و مشخصی است.

محمدی‌فر با اشاره به اینکه امسال ۹۲ هزار نفر را با کمک کمیساریای پناهندگان سازمان ملل زیر پوشش رایگان بیمه سلامت درآوردیم، افزود: با توجه به محدودیت اعتبارات نسبت به سال ۲۰۱۷ کاهش حدود ۲۵ درصدی را در این حوزه داشتیم.

مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور اظهار کرد: متأسفانه تعدادی که نتوانستند از خدمات بیمه رایگان بهره‌مند شوند به عنوان یک چالش با آن مواجه هستیم اما بهره‌مندی از بیمه سلامت همانند ایرانیان با فرانشیزهای دولتی برای همه پناهندگان همچنان امکان‌پذیر است.

محمدی‌فر اضافه کرد: امسال با مذاکراتی که به عمل آمد پذیرفته شده علاوه بر پناهندگان بتوانیم مهاجران را هم از خدمات بیمه با فرانشیز دولتی برخوردار کنیم.

وی تأکید کرد: توجه به موضوع معیشت و حمایت از معیشت پناهندگان به عنوان یکی از اولویت‌ها و دغدغه‌های اصلی است که ما نیاز داریم در این حوزه بیشتر فعالیت و کار کنیم و بتوانیم به تناسب حوزه بهداشت و درمان و آموزش حوزه معیشت را هم در شرایط بهتری قرار دهیم.

مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور با اشاره به این موضوع که متأسفانه شرایط امنیتی در افغانستان به گونه‌ای است که افق پیش رو در رابطه با ادامه مهاجرت‌ها و حتی افزایش مهاجرت‌ها را در فراروی خود احساس می‌کنیم، ادامه داد: آمارها و شاخص‌ها هم نشان‌دهنده افزایش مهاجرات‌ها به سمت ایران است.

محمدی‌فر تصریح کرد: هر چند ما امروز نشانه‌های روشن و امیدوارکننده‌ای از جامعه جهانی به ویژه اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی در رابطه با اقدامات حمایتی از موضوع مهاجران و پناهندگان می‌بینیم اما باز نسبت به نیازها ضرورت دارد که توجه و اهتمام بیشتری را جامعه جهانی به این موضوع مبذول کند.

خروج از نسخه موبایل