سایت تحلیلی خبری روراستی

۴٫۸ درصد صادرات غیرنفتی کشور از استان کرمان است

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: ۴٫۸درصد صادرات غیرنفتی کشور از استان کرمان است.

به گزارش “روراستی” حسینی نژاد شامگاه چهارشنبه در نشست گفتمان مدیران صنایع شهرستان اظهار داشت: در کشور ما انرژی خیلی ارزان است نزدیک به ۴۵ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت می‌کنیم در حالی که صادرات غیرنفتی مملکت سال گذشته۴۵  میلیارد دلار بود و سال ۹۶ هم ۴۴ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت شد که یارانه هم همین رقم است بنابراین خیلی باید حواس‌مان جمع باشد.

وی بیان داشت: تسهیلاتی که برای رونق تولید مجلس مصوب کرد و بایستی پرداخت می‌شد، نشد، در قانون مصوب شده باید ۴۰ درصد تسهیلات بانک‌ها برای رونق تولید باشد متوسط پرداختی سال‌های قبل حدود ۳۲ درصد است و سال گذشته که جنگ اقتصادی را شروع کردیم ۲۷ درصد تسهیلات پرداخت شد.

رئیس سازمان صمت استان کرمان خاطرنشان کرد: طی سال‌های ۹۵ تا ۹۷ حدود ۲۰۲ واحد تولیدی موفق شدند تسهیلات رونق تولید بگیرند،  این جزء سیاست‌های کلان مملکت بود که می‌خواست به تولید کمک کند اما کمک به این شکل معنا ندارد.

وی با اشاره به اینکه سال ۹۷، ۶۳ درصد واحدهای ما مشکل تسهیلات و ۴۳ درصد مشکل بازار داشتند، ادامه داد: ۴۳ صد واحدها مشکل بی‌ثباتی قیمت‌ها و۳۴ درصد بحث بیمه و مالیات داشتند که نه تنها مشکلات‌شان حل شد بلکه چند برابر هم شد.

حسینی نژاد بر توجه به ظرفیت‌ها تأکید و ابراز کرد: با استفاده از ظرفیت‌هایمان بسیاری از مشکلات برطرف می‌شود اما همه منتظریم از بالا برای ما تعیین‌تکلیف شود.

وی بیان کرد: تسهیلاتی که سال ۹۷ معین‌های اقتصادی در سیرجان برای مشاغل روستایی و خرد و واحدهای تولیدی خرد دادند، یک هزار فقره بود.

حسینی نژاد عنوان کرد:علی‌رغم اینکه استان ما متمول است اما منابع بانکی عمدتا در تهران است و زمانی که بانک‌ها منابع نداشته باشند سیستم بانکی کمکی به تولید نمی‌کند، تصریح کرد: به لحاظ فرهنگی نیز مشکلاتی داریم مثلا وقتی نمایشگاه دایر می‌شود واحدهای تولیدی ما کمرنگ ظاهر می‌شوند و زمانی که آگهی می‌دهیم فلان واحد قطعه نیاز دارد استقبال نمی‌شود اما در استان همجوار ما اولویت با واحدهای بومی همان استان است.

وی با ذکر این موضوع که سال گذشته آموزش و پرورش ۶۰۰هزار دست لباس نیاز داشت که عمدتا از مشهد آمد، اضافه کرد: این در حالی بود که ۵۰ واحد تولیدی صنفی و صنعتی داشتیم که همه با ۳۰ درصد ظرفیت کار می‌کردند اما در زمینه اقتصاد مقاومتی به کمک آموزش و پرورش ۴۰ واحد صنفی و صنعتی رونق گرفتند و این تجربه را با مس هم در رفسنجان آغاز شد.

این مسئول با اشاره به اینکه در قانون معادن ماده ۴۳ شرکت‌ها، صنایع و معادن ملزم به این هستند که گردش مالی خود را به استان خود بیاورند، بیان داشت: در سیرجان گل‌گهر ۷۰ واحد نیمه‌فعال و راکد را با تسهیلاتی که ارائه داد احیا کرد.

**تأمین ارز از چالش‌های بزرگ صنعتگران است

وی با ذکر این مطلب که تأمین ارز از چالش‌های بزرگ واحدهای صنعتی است، عنوان کرد: ۴٫۸ صادرات غیرنفتی کشور متعلق به استان کرمان است.

حسینی نژاد دربخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به مشکل آب و اینکه نگاه ۴۰ ساله به سمت کشاورزی در حال تغییر بوده و استان به سمت صنعتی‌شدن پیش می رود، افزود: سالانه ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب مصرف می‌شود که ۱۴۱ میلیون مترمکعب آن مربوط به صنعت است.

وی در توضیحات دیگری اظهار کرد: سال گذشته سازمان صمت ۴ هزار و ۲۰۰ میلیاردتومان برای کشور درآمد داشته است که از محل‌های مالیات، وارادات گمرکی، حقوق دولتی و..بوده و با دید چقدر از این مبلغ برگشته است.

 

خروج از نسخه موبایل