سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت:  باید فاصله‌گذاری در منزل رعایت شود تا به سمت کنترل بیماری کرونا حرکت کنیم.

به گزارش روراستی، مهدی شفیعی بعد از ظهر امروز در نشست خبری مجازی با تشریح جزئیات آخرین وضعیت کرونا در استان کرمان اظهار داشت: با توجه به اینکه در شهرستان‌های رفسنجان، سیرجان و جیرفت آزمایشگاه‌های تشخیص کرونا راه‌اندازی شده است، طی روز گذشته جواب‌هایی که از این آزمایشگاه‌ها به دست ما رسیده است در مجموع از ۱۶۰ نمونه، هشت مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ تشخیص شده است و در مجموع تا امروز تعداد تست‌های تأییدی ۵۴۱ مورد است.

وی بیان داشت: ۶ مورد از این تست‌ها متعلق به دانشگاه علوم پزشکی کرمان، یک مورد جیرفت و یک مورد سیرجان است که از این تعداد چهار نفر مرد و چهار نفر زن بوده و از این مبتلایان چهار مورد از بیماران بستری و یک مورد مربوط به بیماران سرپایی و سه مورد بیماران کادر درمان و همچنین دو مورد از این کادر درمان کرمان، یک مورد سیرجان و یک مورد زرند است.

شفیعی تصریح کرد: روز گذشته سه مورد بهبودی و ترخیص از بیمارستان داشتیم که تا امروز به ۲۹۱ مورد رسیده در حال حاضر ۳۲ نفر بیمار قطعی به ویروس کرونا در بیمارستان‌های استان بستری، پنج نفر در آی‌سی‌یو و ۱۵ نفر در نقاهتگاه در حال طی دوره بهبودی هستند.

وی افزود: از ابتدای اسفندماه تا امروز ۲ هزار و یک مورد محتمل بستری بیماری کروناویروس را در بیمارستان‌های استان داشتیم و یک‌هزار و ۵۶۰ نفر مراجعه سرپایی بوده که با نمونه‌گیری و آزمایش در مجموع ۳ هزارو ۷۲۱ مورد آزمایش برای تشخیص بیماری انجام شده است و ۲۹۱ نفر بهبود یافته و ۳۲ نفر در حال حاضر بستری هستند.

شفیعی با تأکید بر اینکه مردم باید علائم بیماری را جدی بگیرند، عنوان کرد: اگر افراد در همان روزهای اول علائم خفیف دارند، باید در سامانه وضعیت خود را ثبت کنند تا با درمان به‌موقع مانع از ابتلای جدی به بیماری شوند و در صورت داشتن وضعیت مناسب با ایزوله و قرنطینه در منزل نسبت به قطع کردن زنجیره بیماری اقدام کنند و در این صورت دیگر نگران افزایش ناگهانی بیماری نیستیم.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی کرمان گفت: طی جلسه در ستاد کرونای دانشگاه در مورد فعالیت مراکز درمانی دولتی و خصوصی مقرر شد که مطب‌های دندانپزشکی به دلیل خطراتی که برای شیوع بیماری کرونا دارند، باید سیستم تهویه مناسب، امکانات استاندارد و … داشته باشند.

این مسئول افزود: در حال حاضر فقط کارهای اورژانسی در کلینیک‌های شبانه‌روزی، دندانپزشکی بیمارستان باهنر و دانشگاه انجام می‌گیرد، اما بقیه مطب‌ها با حفظ شرایط استاندارد بازگشایی می‌شوند و به طور مستمر مورد بازرسی قرار می‌گیرند و باید تمام قوانین مربوط به صنوف را رعایت کنند، تنها نیاز به ثبت‌نام در سامانه سلامت ندارند.

وی در مورد فعالیت حضوری دانشجوهای دانشگاه‌های تحصیلات تکمیلی ارشد و دکترا ابراز داشت: احتمالاً در ستاد ملی تصمیم‌گیری جدیدی در این زمینه صورت گیرد، اما در حال حاضر دانشگاه‌ها موظف شدند، با بررسی امکانات خود پروتکل جدیدی بنویسند که چه تعداد دانشجو را می‌توانند در این شرایط بپذیرند و بقیه از طریق مجازی فعال باشند که البته این تعداد در هر دانشگاه متفاوت است.

شفیعی در مورد تمهیدات اندیشیده شده برای سیل‌زدگان شهداد خاطرنشان کرد: ما معمولاً به دنبال اینگونه حوادث غیرمترقبه با توجه به امکان ایجاد محل‌های اسکان اضطراری و تجمع در چادرها موارد لازم را مد نظر قرار می‌دهیم تا از شیوع بیماری کووید ۱۹ جلوگیری کنیم.

وی اذعان داشت: ما باید گام به گام اپیدمی‌ها را کنترل کنیم و با توجه به بازگشایی پلکانی صنوف، در صورت عدم رعایت بهداشت و ازدحام واحد صنفی پلمب می‎شود، اما ممکن است، اعلام پایان این اپیدمی طول بکشد بر همین اساس مردم باید خود موارد بهداشتی را رعایت کنند، البته در خودروی شخصی و پیاده‌روهایی که ازدحام وجود ندارد، نیاز به زدن ماسک ندارند، اما در جاهای شلوغ باید از آن استفاده شود و مرتب دست‌ها شسته شود.

شفیعی تأکید کرد: مردم باید بدانند که اپیدمی تمام نشده است، اما با توجه به ثبات این بیماری مسئولان به این نتیجه رسیدند که بعضی از اصناف را بازگشایی و فاصله‎گذاری هوشمند را اجرا کنند، اما این هرگز به معنای عادی شدن شرایط نیست.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی کرمان گفت: باید هنگام استفاده از الکل به آن فرصت خشک شدن داد و بهترین الکل ۶۰ تا ۷۰ درصد است، اما در بهترین حالت چنین غلظتی در الکل خوراکی وجود ندارد و همچنین با توجه به اینکه گردش الکل آزاد در خون نداریم که بخواهد، تأثیر ضدمیکروبی داشته باشد، باید از خوردن آن پرهیز شود که این روش بسیار غیرعلمی بوده و تأثیری ندارد و همچنین افراد معتاد بیشتر در معرض بیماری کرونا قرار دارند و استفاده از مواد مخدر برای پیشگیری مردود است.

وی با توجه به افزایش آگاهی‌بخشی به مردم در راستای مقابله با بیماری نقش رسانه‌ها را بسیار مؤثر دانست و بیان داشت: در گام اول مقابله با بیماری اصناف و سازمان‌ها وجود داشتند و در گام دوم مشارکت مردم بسیار تأثیرگذار بوده و نیاز به مداخله هوشمند آنها برای پیشگیری از بیماری داریم و همچنین باید فاصله‌گذاری نیز در منزل رعایت شود تا به سمت کنترل بیماری حرکت کنیم.