شهردار رفسنجان معدومسازی سگهای دورهگرد توسط شهرداری را تکذیب کرد.
به گزارش روراستی به نقل از روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر رفسنجان، بهدنبال تقطیع و انتشار صحبتهای شهردار رفسنجان در برخی رسانههای محلی و سراسری و جریحهدار شدن احساسات حامیان حیوانات، محمد مختاری از انتشار نادرست خبر در رسانهها گلایه و نسبت به آن واکنش نشان داد.
شهردار رفسنجان با تکذیب خبر کشتار سگهای بلاصاحب توسط شهرداری رفسنجان، از اقدام مؤثر مدیریت شهری در عقیمسازی، ایمنسازی و رهاسازی سگهای ولگرد به عنوان یکی از شهرهای پیشرو در کشور طی سالهای اخیر خبر داد و گفت: شهرداری رفسنجان برای جلوگیری از تضییع حقوق حیوانات تلاش میکند و در اجرای طرح ساماندهی سگهای دورهگرد نیز از پشتیبانی انجمن حمایت از حقوق حیوانات برخوردار بوده است.
وی در تشریح سابقه معدومسازی و دفع سگهای دورهگرد، گفت: پس از لغو شیوه طعمه مسموم برای از بین بردن سگها که به علت ماندگاری در طبیعت مضراتی را ایجاد میکرد، دستور کشتار سگها با تفنگ شکاری و سپس با استفاده از اسلحه سازمانی صادر شد و سرانجام در پاییز ۱۳۸۷ دستورالعملی مبنی بر تقسیمبندی سگها به دورهگروه مفید و غیرمفید ابلاغ، اما هیچگاه توسط شهرداری رفسنجان اجرایی نشد.
شهردار رفسنجان ادامه داد: از سال ۱۳۹۷ مطالعات لازم برای کنترل جمعیت سگهای دورهگرد آغاز و به دنبال آن با همراهی، پشتیبانی و نظارت انجمن حمایت از حیوانات، پناهگاه نگهداری موقت و عقیمسازی در ۱۷ کیلومتری شهر احداث شد تا با حفظ حقوق این دسته از حیوانات، از روش نامتعارف معدومسازی که به نوعی بداخلاقی اجتماعی نیز محسوب میشود، جلوگیری شود.
مختاری با اشاره به اینکه جلوگیری از تضییع حقوق حیوانات به خصوص سگهای دورهگرد در ردیف اهم برنامههای مدیریت شهری قرار دارد، گفت: شهرداری رفسنجان براساس مفاد بند ۱۵ ماده ۵۵ قانون شهرداریها ضمن حفظ حقوق این دسته از حیوانات، به دستورالعملهای ابلاغی نیز پایبند بوده و با وجود فشارها و هزینههای گزاف ناشی از تهیه دارو و نگهداری، تمامقد برای کنترل جمعیت سگهای دورهگرد در رفسنجان ایستاده است.
وی تصریح کرد: شهرداری رفسنجان به عنوان یکی از شهرهای پیشرو در عقیمسازی و رهاسازی سگهای بلاصاحب، با تکیه بر دانش، تجربه و با استفاده از شیوههای مناسب، پس از ایمنسازی، عقیمسازی و واکسینه کردن سگها، آن ها را در محیط رها میکند.
مختاری خاطرنشان کرد: تأثیر اقدام شهرداری در عقیمسازی و ایمنکردن سگ های دورهگرد در بلندمدت مشخص میشود و از نتایج آن میتوان به توقف در تولیدمثل و کاهش جمعیت آنها و رفع دغدغه و نگرانی شهروندان و حامیان حقوق حیوانات در سالهای آتی اشاره کرد.
انتهای پیام/