سایت تحلیلی خبری روراستی

راه اندازی کمپین «استعفا»ی رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان/پاسخ های دور از انتظار اسماعیلی ندیمی: چرا عذرخواهی کنیم!

در پی فوت مرحوم سعید خانی جوان اهل نوق رفسنجان بر اثر قصور پزشکی، موجی از نارضایتی مردم از عملکرد دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به راه افتاده و خواستار استعفای رئیس دانشگاه، معاون درمان و رئیس بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) هستند.

به گزارش روراستی، ماجرای فوت جوان رفسنجانی که بر اثر قصور پزشکی در بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) رفسنجان جان خود را از دست داد، موضوعی است که  اولین نبوده و آخرین خطا هم نخواهد بود.طبق معمول جواب هایی از مسؤولان می شنویم که «خطای پزشکی ممکن است و در تمام دنیا رخ می دهد».

اما چند درصد از مرگ و میرها باید خطای پزشکی در آن دخیل باشد؟ و هر بار هم مسؤولان علوم پزشکی در برابر اینگونه مرگ و میرها، پای خطای پزشکی را وسط می کشند و خود را کنار.

در جریان فوت مرحوم سعید خانی انتظار می رفت حداقل معاون درمان، رئیس بیمارستان و رئیس دانشگاه علوم پزشکی استعفا دهند، اما متأسفانه نه تنها این کار صورت نگرفت؛ بلکه پاسخ های رئیس دانشگاه علوم پزشکی در گفت وگو با یکی از رسانه ها هم جای تأسف دارد.

در این بیمارستان موارد گوناگونی از نارضایتی مردم را همواره شاهد هستیم و جواب قانع کننده ای هم برای این نارضایتی ها نیافتیم جز اینکه « عادی است».

تذکر دکتر سلطانخواه به مراکز درمانی؛ دقت به «نام دارو» مهم است

اما کمتر از یک ماه قبل، در پی تزریق داروی مشابه دارویی که قرار بود به یک دختر ۱۹ ساله در یکی از بیمارستان های کشور تزریق شود و به اشتباه تزریق شد، وی دچار ایست تنفسی می شود که خوشبختانه با احیاء، نجات می یابد، همان زمان بود که مدیر کل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت وزارت بهداشت نامه ای به معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان جهت اطلاع می نویسد و دکتر سلطانخواه معاون دارو و غذای دانشگاه علوم پزشکی به کلیه مراکز درمانی و مراکز بهداشتی رفسنجان و انار نامه می زند که برای پیشگیری از وقوع چنین حوادثی  توجه ویژه کادر درمانی به نام مندرج بر روی فرآورده دارویی هنگام دارودهی به بیماران و همچنین در زمان تحویل دارو در داروخانه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

همان پیش بینی که شده بود ولی مورد توجه قرار نگرفت، برای مرحوم خانی اتفاق افتاد.

حادثه غم انگیزی رخ داد و خانواده ای داغدار شدند، اما به نظر می رسد در بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) که با فامیل بازی اداره می شود و دانشگاه علوم پزشکی، وجدان بیداری برای همدلی کردن با خانواده بیمارانی که بر اثر قصورات پزشکی جان خود را از دست می دهند، نیست و همه را به سمت پزشکی قانونی هدایت می کنند، به گونه ای یعنی از گردن خود ساقط کرده و به ارگان دیگری محول می کنند و به کار خود ادامه می دهند.

با این ماجرا، موجی از گلایه های مردمی و کمپین هایی ایجاد شد که اکثریت خواستار استعفای رئیس دانشگاه، رئیس بیمارستان و معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان هستند؛ اما هنوز خبری از این استعفاها نیست و حتی به خود اجازه نداده اند که عذرخواهی کرده و کمی همدردی کنند.

در مصاحبه اسماعیلی ندیمی با یکی از رسانه ها، وی با صراحت گفته؛ چرا عذرخواهی کنیم؟! و در عصر شنبه ۱۵ آبان طی بیانیه ای عذرخواهی دیرهنگام خود را اعلام می کند!

اما بنظر می رسد درس عبرت باید از بالاترین مقام اجرایی کشور و یا وزیر مربوطه به اینگونه مسؤولان داده شود که منجر به حداقل رساندن قصورات پزشکی و بی مسؤولیتی در بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) رفسنجان شود و کاهش وقاحت در پاسخگویی در برابر چنین حوادثی را هم شاهد باشیم.

انتهای پیام/

 

 

 

خروج از نسخه موبایل