سایت تحلیلی خبری روراستی

مسببان ورود حجم وسیع سیلاب به رفسنجان معرفی شوند/لزوم تشکیل کمیته حقیقت یاب کشوری

در سیل رفسنجان ضرورت دارد کمیته حقیقت یاب از وزارت کشور، سازمان بازرسی کل کشور، وزارت نیرو تا پایین دست تشکیل شود و کارشناسان خبره گماشته شوند و تک تک افرادی که مقصر بوده و ترک فعل و تخلف کرده اند (از زمان دور تا کنون)، با میزان درصد دخالت در این حادثه را شناسایی و بدون ملاحظه به مردم معرفی کنند.

روراستی/یادداشت: سیل  مردادماه ۱۴۰۱رفسنجان را زیر آب برد و همان طور که از قبل پیش بینی می شد و بارها روراستی در گزارشات و مطالبه گری های خود طی سال های گذشته نسبت به برخی تخلفاتی که در حاشیه و بسترهای رودخانه های شهر صورت گرفته بود( از قبیل ساخت و ساز غیر مجاز در حریم و بستر رودخانه ها، ساخت پل های غیر استاندارد، صدور مجوز ساخت و ساز بر روی قنوات و ….)  هشدار داده بود، اتفاق افتاد، اما مسئولان طی سال های گذشته هیج توجهی به این قبیل اخبار و گزارشات نکرده و نه تنها کوچکترین رفع تصرفی اتفاق نیفتاد حتی یک بار هم از مسیر این رودخانه و تهدیدات احتمالی آن بازدید و بررسی به عمل نیامد، و این پایگاه خبری را به غرض ورزی متهم کرده و به دید سیاسی نگاه کردند و با سرپوش گذاشتن روی تخلفات سکوت اختیار کردند.

اخیرا در خصوص تخلفات و تصرفاتی که در بستر رودخانه های شور و گیودری صورت گرفته هم هشدارهایی از سوی این پایگاه خبری داده شد، اما دوستان دوربین به دست با مردم مصاحبه کردند و مردم هم آنچه ضبط کرده بودند را مقابل دوربین پخش کردند و نسبت به ایجاد خیابان در بلوار جمهوری و خیابان پرستار ابراز خرسندی می کردند و خوشحال از کم شدن بار ترافیکی؛ و در عین حال غافل از اینکه قرار است رود بیاید و هرچه را سر راه خود دید حتی آبروی برخی مسئولان را با خود ببرد، اما زمانی که سیل به وقوع پیوست نظر همان مردم تغییر کرد و متوجه شدند چه اشتباهی می کردند!

سیل اتفاق افتاد و همه مردم متوجه شدند چه خطری در کمین شهر و روستاهاست و هیچ کس نمی تواند برای مقابله با آن کاری انجام دهد. میلیاردها خسارت به مغازه ها، خانه ها و اسباب و اثاثیه مردم و باغات پسته وارد و زندگی مردم مختل شد. آب وارد خانه ها شد، جهیزیه دختران از بین رفت و آرامش روحی و روانی مردم به هم ریخت.

اوایل وقوع سیل مسئولان هرکدام دنبال مقصر می گشتند و بعضی ها هم سوژه دوربین های عکاسی و فیلمبرداری؛ خود را در همین حد که باید رفت داخل کوچه و خیابان و خانه های مردم آب خالی کرد، دیدند، دریغ از اندکی تفکر و مدیریت بحران!

اما از قبل هم علیرغم هشدارهای هواشناسی گویا کاری برای پیشگیری از حوادث احتمالی سیل در شهر انجام نشده بود چراکه دهانه اکثر پل ها پر از آشغال و رودخانه ها پر از نخاله های ساختمانی.

حال که این اتفاق افتاده و باید چشم مسؤولان باز و از خواب غفلت بیدار شوند،باید زیرساخت‌های شهر را به گونه ای اصلاح و آماده کنند که سیل بعدی این خسارات را تکرار نکند.

اما حساب و کتابی هم برای مسببان حادثه پیش آمده باید وجود داشته باشد، نه این که عجولانه و برای رفع تکلیف در ایامی که مردم درگیر سیل مخرب بودند فرمانداری رفسنجان با انتشار بیانیه ای مردم را مقصر اصلی جلوه دهد و باغث عصبانیت بیش از پیش مردم شود لذا ضرورت دارد کمیته حقیقت یاب از وزارت کشور، سازمان بازرسی کل کشور، وزارت نیرو تا پایین دست تشکیل شود و کارشناسان خبره گماشته شوند و تک تک افرادی که مقصر بوده و ترک فعل و تخلف کرده اند (از زمان دور تا کنون)، با میزان درصد دخالت در این حادثه را شناسایی و بدون ملاحظه به مردم معرفی کنند، چرا که افکار عمومی به شدت منتظرند که به مطالبه به حق شان در این خصوص برسند و همان طور که رئیس کل دادگستری استان کرمان اعلام کردند دادستان های سراسر استان ترک فعل های قضیه سیل در شهرهای استان را پیگیری کنند، منتظر نتایج این مهم نیز هستیم.

خروج از نسخه موبایل