سایت تحلیلی خبری روراستی

کاهش هزینه های درمان با اجرای طرح پزشک خانواده/ زنگ خطر کاهش جمعیت به صدا درآمد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: امروز نسخه شفابخش در حوزه درمان پزشک خانواده است که در شهرهای با جمعیت بالای ۲۰ هزار نفر اجرا می‌شود و یکی از خدمات بزرگی‌ست که نظام به مردم ارائه می‌دهد.

به گزارش روراستی، عباس اسماعیلی امروز در نشست خبری به‌مناسبت هفته سلامت اظهار کرد: یکی از مزایای طرح پزشک خانواد تشخیص و درمان به‌موقع افراد و اطلاع پزشک از جمعیت زیرپوشش است و طرح پزشک خانواده یکی از کارهای بزرگی‌ست که نظام جمهوری اسلامی آن را اجرا می‌کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان وی عنوان کرد: با طرح پزشک خانواده بدون هزینه‌های اضافی می‌توان در مراحل اولیه بیماری‌ها را تشخیص و درمان کرد که قطعا در اقتصاد خانواده مؤثر است.

وی با اشاره به این‌که در طرح پزشک خانواده ۱۰ درصد به سطوح بالای درمان و تخصصی ارجاع داده می‌شوند، عنوان کرد: ۸۵ تا ۹۰ درصد بیماری‌ها و مشکلات حوزه سلامت در سطح یک قابل درمان است و حدود ده درصد از این بیماران باید برای درمان به سطوح پزشکی بالاتر بروند.

اسماعیلی با تأکید بر این‌که هر چه در بهداشت هزینه کنید در درمان موفق‌تر خواهیم بود، افزود: مزایای طرح پزشک خانواده بسیار است که می‌توان هزینه‌های سرسام‌آور درمان را کاهش دهد، زیرا بیشتر منابع مالی در حوزه واردات آنتی‌بیوتیک‌ها، سونوگرافی، رادیولوژی و….هزینه می‌شود و می‌توان این هزینه‌ها را برای بهبود حوزه زیرساخت‌ها و بهداشت خرج کرد.

وی افزودک پزشک خانواده در روستاها و شهرهای با جمعیت زیر ۲۰ هزار نفر در حال اجراست و اکنون در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر اجراء خواهد شد.

اسماعیلی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: مقام معظم رهبری نسبت به تقویت نظام شبکه تأکید دارند که بیشتر توجه به پیشگیری و ارتقاء سلامت است. ۹۰ درصد مجموعه بهداشت و درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی مسؤولان سلامتی افراد سالم هستند.

وی با اشاره به اینکه در تقویت نظام شبکه هم بحث نیروی انسانی هم زیرساخت‌های فیزیکی و تهیه تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی مطرح است، یادآور شد: ۳۳ پروژه در طرح ارتقاء سلامت با بیش از ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای شهرستان رفسنجان در نظر گرفته شده است.

اسماعیلی از کسب رتبه سبز توسط آزمایشگاه این دانشگاه در بین ۵۷ دانشگاه طی سال گذشته یاد کرد و گفت: آموزشگاه بهورزی رفسنجان هم راه‌اندازی شده که دانش‌آموز پذیرش می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در بحث رساندن خدمات به مناطق روستایی اقدامات خیلی خوبی انجام شده و طرح‌های خوبی نیز در حال راه‌اندازی و اجراست.

اسماعیلی با تأکید بر توجه به مسأله جمعیت عنوان کرد: رشد جمعیت ۰٫۶ درصد زنگ خطری برای کشور است که هم به لحاظ امینیت، هم اقتصادی و هم سیاسی کشور را دچار مشکل می‌کند. در این زمینه قرارگاه جمعیتی تشکیل شده و ماهانه جلساتی برگزار می‌شود که در خصوص عوارض تک فرزندی، عوارض سقط، ناباروری‌ها و …مباحثی مطرح و به آگاهی مردم رسانده می‌شود.

 سرطان سینه در رفسنجان رتبه اول را دارد

سمیرا کوهستانی مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان هم عنوان کرد: طبق آخرین آمار، ۷۲ نفر در رفسنجان سرطان سینه دارند. در مراکز بهداشت و خدمات درمانی، غربالگری سرطان سینه انجام می‌گیرد که بانوان بالای ۳۰ سال حتما برای غربالگری مراجعه کنند تا سرطان سینه به موقع تشخیص و درمان شود.

وی با بیان این‌که رتبه دوم سرطان‌ها در رفسنجان سرطان روده بزرگ است، اظهار کرد: ۵ علت مرگ‌ومیر مردم رفسنجان، بیماری‌های قلبی، سرطان، حوادث، تومورها و بیماری‌های تنفسی است که باید مردم تغذیه مناسب و تحرک داشته باشند.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان افزود: تست رایگان قند هم در افراد بالای ۳۰ سال در مراکز بهداشتی انجام می‌گیرد.

وی اضافه کرد: ۱۲ هزار دیابتی و ۲۲ هزار بیمار فشار خون در رفسنجان داریم.

کوهستانی تست‌های بیماری کوید۱۹ را در سال ۱۴۰۲ بیش از ۴۰۰ مورد عنوان کرد و گفت: ۹ نفر در سال جدید بر اثر بیماری کرونا جان خود را از دست دادند که این افراد دُز یادآور واکسن کرونا را در سال گذشته تزریق نکرده بودند.

وی به موارد حیوان گزیدگی اشاره و بیان کرد: سال گذشته ۲۴۳۸ مورد حیوان گزیدگی در رفسنجان اتفاق افتاده است که نسبت به سال ۱۴۰۰ این موارد دو برابر بوده است.

 

خروج از نسخه موبایل