مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: اجرای طرح پساب رفسنجان به ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که در این حوزه سرمایهگذاری خواهیم کرد.
به گزارش روراستی، میر خرمیشاد در آئین افتتاحیه بیمارستان سیار صحرایی در رفسنجان اظهار کرد: در روزهای آینده قرار است آزمون استخدامی و جذب هزار نفر بین نیروهای شرکتهای پیمانکاری برگزار شود که جذب بالای ۷۰ درصد از این نیروها بومی شهرستان رفسنجان خواهند بود.
وی اظهار کرد: پهنه معدنی مس در کشور در سه نقطه سرچشمه رفسنجان، شهربابک و سونگون است که از نظر وسعت، مجتمع مس سرچشمه با ۱۳ هزار نیروی کار بزرگترین معدن ایران محسوب می شود.
خرمیشاد افزود: یکی از کارهای ویژهای که قرار است در رفسنجان انجام دهیم اجرای طرح پساب است که سرمایهگذاری بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد تومان نیاز دارد و برای ۷۰۰ کیلومتر انشعابات آب این طرح اجرا می شود.
مدیرعامل شرکت ملی مس در ادامه با اشاره به اینکه پروژه تصفیه خانه آب شرب رفسنجان را با اعتبار ۱۶۰ میلیارد تومان در دست اقدام داریم، تصریح کرد: امسال برای اجرای بخشی از این پروژه ۹ میلیارد تومان از سوی شرکت مس هزینه شد، ضمن اینکه برای ساماندهی جادههای گلگهر، شهربابک و سرچشمه امسال ۶۵ میلیارد تومان از سوی این شرکت هزینه صرف شد.
میزان مسئولیت اجتماعی شرکت مس هزار میلیارد تومان است
وی بیان کرد: امسال شرکت ملی صنایع مس ایران میزان رقمی که برای انجام مسئولیتهای اجتماعی در کشور در نظر گرفته هزار میلیارد تومان است که تقسیمبندی و مدیریت آن سخت است لذا از مسئولان رفسنجان میخواهیم تا با اعلام اولویتهای این شهرستان در بخشهای مختلف بتوانیم بودجه را در اختیار آنها قرار دهیم.
وی با اعتقاد به اینکه با توسعه و تولید بحث انجام مسئولیتهای اجتماعی هم افزایش مییابد، افزود: معدن مس سریدون اگر افتتاح شود به یقین میتوان کمکهای بسیار زیادی در حوزه مسئولیتهای اجتماعی ارائه کرد لذا اینجا کمک مسئولین رفسنجان را از جمله تسریع در صدور مجوزهای پایان کار و بروکراسیهای اداری را میطلبیم تا در حوزه افزایش اشتغال و انجام مسئولیتهای اجتماعی بتوانیم خدمات ارزندهای ارائه کنیم.
خرمیشاد بیان کرد: در روزهای آینده قرار است آزمون استخدامی و جذب هزار نفر بین نیروهای شرکتهای پیمانکاری برگزار شود که جذب بالای ۷۰ درصد از این نیروها بومی شهرستان رفسنجان خواهند بود.
وی ادامه داد: مجتمع مس سرچشمه، دولت جمهوری اسلامی نیست یعنی اگر همه توقعات را از مس بخواهیم مقدور و شدنی نیست.
خرمی شاد تصریح کرد: باید بحث مسئولیتهای اجتماعی را که از رسالتهای مهم شرکت مس است اولویتبندی و رسیدگی کنیم در صورت بهرهوری بیشتر میتوان به این مهم دست پیدا کرد.
وی اظهار کرد: شرکت مس دارای ۴۹ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر سهامدار است و بخش عمده آن سهامداران عدالت هستند.
آلایندگی مس کاهش پیدا میکند
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در بخش دیگری از سخنانش گفت: باید مسیری را طی کنیم که هیچگونه آلایندگی ایجاد نشود لذا بنا داریم در مجموعه مس سرچشمه حتماً آلایندگی را به حد مجاز برسانیم و برای این کار هم هزینه خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از رسالتهای شرکت مس فعال کردن معادن در جنوب استان و رسیدگی به وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم این منطقه است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران بیان کرد: در رفسنجان ورزشگاهی با اعتبار ۵ هزار میلیارد تومان احداث کردیم لذا مردم جنوب استان کرمان هم نیاز به حمایت و اشتغالزایی دارند که باید در آنجا هم حمایتهای لازم صورت گیرد.
مهاجرت اهالی روستاهای سرچشمه رفسنجان در حال افزایش است
امام جمعه رفسنجان نیز گفت: اهالی روستاهای مجاور مجموعه سرچشمه بیشترین آلودگی هوا، آب و زمین را متحمل میشوند و مزارع و مراتع این منطقه به واسطه آلودگی معدنی از بین میرود، اهالی روستاها در حال مهاجرت هستند که نیاز است برای مهاجرت معکوس این موارد در نظر گرفته و چارهاندیشی شود.
حجت الاسلام اصغر عسکری امام جمعه رفسنجان مجموعه مس سرچشمه را اندوخته خدادادی دانست که منافع آن به جامعه شهرستانی، استانی و کشوری میرسد که نگهداری و حفظ آن باید از اهمیت بالایی برخوردار باشد.
وی افزود: در رفسنجان ده هزار بیکار در شهرستان از دغدغههاست که تدابیری لازم نیاز دارد تا این مشکل رفع گردد. عسکری خاطرنشان کرد: در حوزه دانش بنیان اگر تعامل بین دانشگاه و صنعت مس برقرار شود زمینه بهره برداری، توسعه و اشتغال فراهم می شود.
وی گفت: در حوزه های مختلف فرهنگی، مدارس، دانشگاه ها، بیکاری و غیره نیازسنجیها را انجام میدهیم و از شرکت مس میخواهیم که تقسیم بندی بودجه مسئولیتهای اجتماعی مس را برای رفع مشکلات به شهرستان واگذار کند.