سایت تحلیلی خبری روراستی

هشدار درخصوص بیماری آنفلوانزا/چه کسانی نباید واکسن بزنند

Lavc58.54.100

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان درخصوص بیماری آنفلوآنزا هشدار داد.

یه گزارش روراستی، دکتر مریم میرمطلبی سرپرست این معاونت، با اشاره به آغاز فصل سرما، درباره شیوع بیماری آنفلوآنزا هشدار داد.

وی عنوان کرد: آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی شایع دستگاه تنفسی است که در فصل پاییز و زمستان بیشترین موارد ابتلا را دارد و همه‌ساله میلیون‌ها نفر را در جهان درگیر می‌کند. تغییر سویه‌های ویروس، باعث می‌شود که خطر ابتلا در هر سال تازه شود.

میرمطلبی افزود: اهمیت این بیماری به دلیل انتشار سریع و احتمال ایجاد همه‌گیری فصلی است؛ به‌ویژه در گروه‌های پرخطر نظیر کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، مبتلایان به بیماری‌های مزمن و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند. در این گروه‌ها ابتلا می‌تواند با عوارض شدید، بستری و حتی مرگ همراه باشد.

وی واکسیناسیون را اصلی‌ترین و مؤثرترین راهکار پیشگیری برای گروه‌های پرخطر دانست و گفت: واکسن آنفلوآنزا ایمن و کارآمد است و با کاهش خطر ابتلا و جلوگیری از بروز موارد شدید، نقش مهمی در کاهش بستری‌ها و مرگ ناشی از این بیماری دارد.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه زمان مناسب تزریق واکسن را پیش از آغاز فصل شیوع عنوان کرد و افزود: بهترین زمان تزریق در شهریور و مهرماه است تا ایمنی لازم پیش از فصل شیوع ایجاد شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کودکان زیر شش ماه، افرادی که سابقه واکنش آلرژیک شدید به واکسن در سال‌های گذشته دارند و همچنین افراد با سابقه گیلن‌باره پس از دریافت واکسن، از جمله گروه‌هایی هستند که نباید واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند.

خروج از نسخه موبایل