مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان از تعامل با منطقه ویژه اقتصادی بم در حوزه سرمایه گذاری و استفاده از ظرفیت های شرق استان کرمان برای افزایش سرمایه گذاری در منطقه ویژه رفسنجان خبر داد.
به گزارش روراستی به نقل از روابط عمومی منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان، حجتالاسلام دانشی امام جمعه بم در دیدار مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان با اشاره به نگاه ویژه مقام معظم رهبری به بحث اقتصاد و تولید اظهار کرد: این مهم در جهت قطع وابستگی هرچه بیشتر به دنیایی که بدون منطق است، بوده و باید خودمان را در حوزه اقتصاد تقویت کنیم.
وی تصریح کرد: در حوزه اقتصاد هرکس در توان خود باید کار انجام دهد و سرمایهگذار هم مجاهد اقتصادی است.
دانشی عنوان کرد: مجموعه صنعتی بخش خصوصی کشور در بم مستقر است و ظرفیت خیلی بالایی دارد، اما متأسفانه عمدتا صنعت مونتاژ است، که اگر بخواهیم شاهد ارتقاء هرچه بیشتر صنعت به ویژه خودرو باشیم، باید تولید داخل را هرچه بیشتر تقویت کنیم؛ ضمن اینکه از دانش و فناوری خارج از کشور هم استفاده کنیم.
امام جمعه بم خاطرنشان کرد:حضور شما میتواند گام اول باشد چون فرصتهای سرمایهگذاری در مجموعه شرق استان کرمان وجود دارد. مجموعه شرق استان قابلیتهای زیادی دارد بهویژه در بحث محصول خرما، که در سایه این تعاملات میتوانیم به تقویت صنایع تبدیلی خرما کمک کنیم.
روحالله بهرامشاهی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان نیز از ارتباط با مدیران اقتصادی شهرستان بم یاد و تصریح کرد: طرحی برای منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان در دستور کار داریم که انبارهای مجهزی برای محصولات کشاورزی ایجاد کنیم که با توجه به زیرساخت فرودگاه در حوزه صادرات بتوانیم کمک کنیم.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان در ادامه سفر به شهرستان بم با فهمی مدیر اجرایی منطقه ویژه اقتصادی بم دیدار کرد.
شهرام فهمی مدیر اجرایی منطقه ویژه اقتصادی بم ضمن اشاره به تأسیس ارگ جدید، مهمترین بحث مناطق ویژه را مشکل درآمدزایی آنها عنوان کرد و گفت: در ارگ جدید محوریت روی درآمدزایی بوده و درآمدزایی با محوریت سرمایهگذاری خاص که تمرکز ما روی خودروسازی است، توانسته مجموعه را سرپا نگه دارد.
فهمی با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان با محوریت مس میتواند حرکت کند و موفق باشد، ادامه داد: منطقه بم با دریافت عوارض منطقهای از هر خودرو یا محصول درآمدزایی میکند و هر چه تولید بالا میرود درآمد ما به همان نسبت خوب میشود.
مدیر اجرایی منطقه ویژه اقتصادی بم با ذکر این مطلب که دومین فعالیت متمرکز ما روی خرماست، ادامه داد: قوانین ناقص مناطق مشکلزاست خیلی اختیارات به مناطق داده شده اما عملا از لحاظ اجرا برای کسی شناخته شده نیست.
وی با اشاره به مشکلات پیش روی مناطق اضافه کرد: یکی از مسائل، پروانههای بهرهبرداری بود که سالیان سال صادر میکردیم اما بانکها و دستگاهها آن را نمیشناختند. بعد از پیگیریهای مکرر پروانهها رسمیت پیدا کردند و مناطق خودشان پروانههای معتبر صادر میکنند در بقیه مسائل ازجمله قانون کار اداره کار، بحث مسائل سخت و زیان آور هنوز استان روی آن نظر میدهد در حالی که خودمان در منطقه کمیته داریم، ضمن اینکه مسائلی از جمله ثبت شرکتها مشکل دیگری بود.
فهمی بیان کرد: در حوزه زیرساختها خودمان خودکفا هستیم. ما متقاضی مزرعه ماینر داریم اما سیستم برق مختص این نوع فعالیت نداریم و به همین منظور زیر بار نرفتیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود فروش زمین برای درآمدزایی در مناطق را خطرناکترین نوع فعالیت برای مناطق ویژه دانست و تأکید کرد: مناطق ویژه اگر محور درآمدی برای خودشان تعریف نکنند محکوم به توقف و شکست هستند، لذا میطلبد که منطقه رفسنجان از مس، درآمد در گردش تعریف شده داشته باشد.
مدیر اجرایی منطقه ویژه اقتصادی بم با اشاره به اینکه ۱۰ هزار اشتغال در منطقه داریم و الان ظرفیت ۶ کارخانه و تولید ۳۵۰ هزار دستگاه و۳۰ هزار اشتغال داریم که تحریمها مانع این از تحقق موضوع شده است، متذکر شد: در خصوص ارتباط با منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان اعلام آمادگی میکنیم.
وی در همین خصوص اضافه کرد: سرمایهگذاران بومی منطقه ویژه رفسنجان را با منطقه بم در رابطه با قطعهسازیها هماهنگ کنید روی این محوریت میتوانیم با هم در این حوزه همکاری کنیم چون خودروسازان در هر زمینه روی قطعه خودرو یا شیشه و لاستیک بومیسازی شود به نفعشان است، به شرط آنکه قطعه استاندارد تولید شود..
روحالله بهرامشاهی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان هم به معرفی منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان پرداخت و اظهار کرد: سازمان مسؤول منطقه رفسنجان شرکت زرینه مس است و در دوره مدیریت جدید قصد داریم بخش بازرگانی منطقه را فعال کنیم که در این زمینه دو طرح صادرات مس و لجن آندی که حاشیه سود بسیاری دارد را مدنظر قرار دادیم.
وی با تأکید بر معرفی منطقه به شهرستان، سرمایهگذاران، شرکت مس و صندوق بازنشستگی مس که در دوره قبل به خوبی انجام نشده بود، ابراز امیدواری کرد با رویکرد جدیدی که اتفاق افتاده شاهد سرمایهگذاریهای بیشتری در منطقه رفسنجان باشیم.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان با اشاره به اینکه ماینرها مصرف بالایی در حوزه برق دارند، تصریح کرد: شورای عالی مناطق مجددا نامهنگاری کرده که سه ماه دیگر فعالیت ماینرها متوقف باشد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان ابراز کرد: فصل مشترکی بین مناطق ویژه اقتصادی رفسنجان و بم ایجاد میکنیم و امیدواریم بتوانیم با تعامل با یکدیگر ضمن افزایش سرمایهگذاری، به رونق دو شهرستان و افزایش اشتغال کمک کنیم.