سایت تحلیلی خبری روراستی

نبود زمین، سرقت کابل و توقف توسعه فیبر نوری؛ روایت رئیس مخابرات رفسنجان از چالش‌های ارتباطی

رئیس اداره مخابرات شهرستان رفسنجان با اشاره به گلایه شهروندان از نقاط کور آنتن تلفن همراه، از کارشکنی مالکان در تأمین زمین برای نصب دکل‌های جدید و معضل سرقت کابل‌های تلفن به عنوان چالش‌های اساسی یاد کرد و در عین حال از توقف موقت پروژه فیبر نوری در شهرستان‌ها با دستور کشوری خبر داد.

به گزارش روراستی، نژادحکم‌الله، رئیس مخابرات رفسنجان، در گفتگو با خبرنگار ما به تشریح مشکلات زیرساخت‌های ارتباطی این شهرستان پرداخت و مهم‌ترین معضل را نقاط کور آنتن‌دهی تلفن همراه در سطح شهر و برخی مناطق روستایی عنوان کرد.

وی با بیان اینکه این مشکل سال‌هاست گریبانگیر مردم شده، تصریح کرد: بسیاری از نقاط شهر با مشکل جدی آنتن‌دهی مواجه هستند و عملاً همشهریان در این خصوص گلایه‌های به‌حقی دارند. مشکل اصلی اپراتور همراه اول در رفسنجان، تأمین زمین و محل مناسب برای نصب سایت‌های جدید است.

رئیس مخابرات رفسنجان از کم‌کاری‌های گذشته در این زمینه انتقاد کرد و گفت: متأسفانه در تأمین زمین اجاره‌ای برای نصب دکل‌ها با موانعی مواجهیم؛ در برخی نقاط مردم موافقت نکرده‌اند و در برخی جاها نیز ملک مناسبی یافت نشده است. با این حال اخیراً چند نقطه شناسایی و اقداماتی صورت گرفته است. با همکاری شهرداری، سایت حجاب راه‌اندازی شد و سایت آتش‌نشانی در محدوده آیت‌الله صدر نیز انجام گردید.

نژادحکم‌الله افزود: یک نقطه دیگر نیز برای محدوده غذا و دارو در نظر گرفته شده بود که متأسفانه در سامانه همراه اول بسته شده و به محض بازگشایی سامانه، پیگیر آن خواهیم بود. باید توجه داشت که تا این سایت‌ها به بهره‌برداری نرسند، مجوز نصب سایت‌های جدید داده نخواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تفاوت ساختار مخابرات و اپراتورهای سیار، تأکید کرد: بحث تلفن ثابت کاملاً مجزا از همراه اول است و مربوط به شرکت مستقلی است که بخش عمده تصمیماتش در تهران اتخاذ می‌شود، اما ما به جهت حل مشکلات مردم، پیگیر مساعدت هستیم.

چالش سرقت کابل‌ها؛ از بروکراسی اداری تا تهدید امنیت شهروندان

رئیس مخابرات رفسنجان در ادامه به معضل دیرینه سرقت سیم‌های تلفن اشاره و از پروسه طولانی جایگزینی کابل‌های مسروقه انتقاد کرد.

وی با مقایسه روند کار در اداره برق و مخابرات گفت: اگر در شبکه برق حادثه‌ای رخ دهد، طی دو تا سه ساعت مشکل حل می‌شود، اما در مخابرات به دلیل لزوم تشکیل صورت‌جلسه پلیس ۱۱۰ و بروکراسی طولانی، این پروسه زمان‌بر است. این در حالی است که مردم برای اینترنت، فضای مجازی و امتحانات فرزندانشان به شدت به این خدمات وابسته هستند و این تأخیر موجب نارضایتی آن‌ها می‌شود.

نژادحکم‌الله با گلایه از شرایط اقتصادی حاکم بر شرکت مخابرات، به یک نابرابری درآمدی اشاره کرد و اظهار داشت: مخابرات از سال ۸۸ خصوصی شده، اما درآمدهایش افزایش پیدا نکرده است. قبض یک خط تلفن ثابت شاید ۲۰ یا ۵۰ هزار تومان باشد، در حالی که هزینه‌های ما سرسام‌آور بالا رفته است. قیمت کابل، هزینه‌های نگهداری و حتی هزینه برق مصرفی نیز با تعرفه تجاری محاسبه می‌شود. وقتی هزینه‌ها پوشش داده نشود، مجبور به فروش برخی ساختمان‌ها برای تأمین هزینه‌ها می‌شویم.

وی حجم سرقت‌ها را بالا توصیف کرد و گفت: شاید سرقت کابل تلفن از نظر حجم و ارزش ریالی بیشتر از برق باشد، اما چون مردم نسبت به قطعی تلفن ثابت حساسیت کمتری دارند و بلافاصله اعتراض نمی‌کنند، این موضوع کمتر مورد توجه مسئولان امنیتی قرار گرفته است.

رئیس مخابرات رفسنجان با هشدار نسبت به ابعاد امنیتی این سرقت‌ها خاطرنشان کرد: این دیگر صرفاً یک سرقت نیست، مختل شدن خطوط ارتباطی، امنیت شهروندان را به خطر می‌اندازد. وقتی شهروندی نتواند با ۱۱۰ یا ۱۱۵ تماس بگیرد، یعنی امنیت عمومی مختل شده است. از مسئولان قضایی و انتظامی می‌خواهیم برخورد شدیدتری با سارقان و مال‌خرها صورت گیرد تا با کاهش سرقت‌ها، رضایت مردم جلب شود.

توقف پروژه فیبر نوری در شهرستان‌ها به دستور تهران

نژادحکم‌الله در خصوص آخرین وضعیت پروژه فیبر نوری نیز توضیح داد و از توقف آن در شهرستان‌ها خبر داد.

وی گفت: در حال حاضر نزدیک به ۲۰۰۰ مشترک فیبر نوری در شهرستان داریم و کارها بی‌نتیجه نمانده، اما از ابتدای سال ۱۴۰۴ مدیر مخابرات ایران تصمیمی اتخاذ کرد که بر اساس آن، اولویت با تکمیل کامل مراکز استان‌هاست.

وی این تصمیم را اقدام عاقلانه‌ای خواند و دلیل آن را این‌گونه تشریح کرد: کارها در گذشته پراکنده انجام می‌شد و عملاً جمع‌آوری و جمع‌بندی آن امکان‌پذیر نبود. اگر شما یک کابل هزار زوجی داشته باشید که تنها چند مشترک روی آن مانده باشد، نمی‌توانید آن را جمع کنید. لذا مقرر شد ابتدا کار در مرکز استان به صورت کامل به اتمام برسد و سپس منابع به شهرهای دیگر اختصاص یابد.

رئیس مخابرات رفسنجان با اشاره به اینکه طرح‌ها در شهرستان‌ها کاملاً تعطیل نشده، گفت: ما طرح مشارکتی را در دستور کار داریم؛ به این معنا که اگر شهروندان در محل‌های مشخص، هزینه پیمانکاری را تقبل کنند، مخابرات ملزومات و تجهیزات را تأمین و عملیات اجرایی را انجام می‌دهد. مناطقی مانند فکوری، ستایش، نیایش، سعادت، شهرک ابن سینا، بلوار ۲۰ متری شنی، بلوک ۶ و ۷ و نظام مهندسی از جمله مناطقی هستند که این طرح در آن‌ها تعریف شده، اما عملاً به دلیل عدم صرفه اقتصادی برای پیمانکار یا استقبال نکردن مردم، هنوز راه‌اندازی نشده است.

خروج از نسخه موبایل