طی آیین روز جهانی اهدا کنندگان خون در رفسنجان برگزار شد و اهدا کنندگان مستمر خون تجلیل شدند
به گزارش روراستی با حضور امام جمعه ، فرماندار و جمعی از اهدا کنندگاه خون آیین گرامیداشت روز جهانی اهدا کنندگان خون در محل پایگاه انتقال خون رفسنجان برگزار شد.
۶۲۴۳ اهدا کننده مستمر در رفسنجان
مهدی محمدحسینی در این مراسم افزود: از سال ۲۰۰۴ در سراسر جهان روز جهانی اهداکنندگان خون را گرامی میدارند که امسال این روز در ۲۴ خرداد واقع شده است.
وی بیان داشت: سال گذشته ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد خون در ایران اهدا شده که ۲ درصد از ۱۰۸ میلیون واحد خون در بین بیش از ۱۴۰ کشور جهان بوده است.
محمدحسینی تصریح کرد: در کشور از هر یکهزار نفر ۲۷ نفر اهداکننده هستند که نسبت به آمارهای جهانی خوب بوده است و در رفسنجان از هر یکهزار نفر بیش از ۳۵ نفر اهداکننده داشتیم که علاوه بر نیازهای شهرستان پشتوانهای برای استان هم بوده است.
رئیس پایگاه انتقال خون رفسنجان با بیان اینکه توقعات اهداکنندگان خون کم است، اظهار کرد: فرآیند انتقال خون پرهزینه است به طوری که هر واحد خون ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان برای دولت هزینه دارد.
تامین خون مورد نیاز استان در رفسنجان
وی ادامه داد: داوطلبان اهدای خون مهمترین سرمایههای نظام سلامت هستند و صرفا اهدای خون موضوع پزشکی نیست، بلکه اهداکنندگان میراثدار معرفت، فرهنگ و انسانیت هستند.
محمدحسینی با بیان اینکه در راستای تهیه خون و فرآوردههای آن منطبق با استانداردهای جهانی عمل میکنیم، تاکید کرد: اهداکنندگان مستمر خون خودشان هم باید خود مراقبتی داشته باشند تا سلامت خون به خطر نیفتد.
وی با اشاره به عملکرد سال گذشته مرکز انتقال خون رفسنجان عنوان کرد: ۱۳ هزار و ۱۴۰ نفر برای اهدای خون مراجعه کردند که از این تعداد ۱۰ هزار و ۷۶۴ نفر موفق به اهدای خون شدند یعنی ۱۸ درصد مراجعان به خاطر حساسیت بالای کار موفق به اهدا نمیشوند.
محمدحسینی اضافه کرد: تعداد ۶ هزار و ۲۴۳ اهداکننده مستمر داریم که در سال بیش از دوبار خون اهدا میکنند و سرمایههای اصلی ما هستند.
وی بیان کرد: اهدای مستمر شاخص بسیار بالا در سطح جهانی است و در ایران بالای ۵۰ درصد و در رفسنجان ۵۸ درصد است که شاخص برتر استان هستیم.
وی ادامه داد : ۱۰ هزار و ۳۵۹ نفر از اهداکنندگان آقایان بودند و ۴۰۵ نفر زن که میزان اهداکننده مرد ۹۶٫۲ درصد است و زنان پایینترین شاخص در اهدای خون را دارند.
وی با بیان اینکه زنان خون سالمتری دارند، تاکید کرد: باید فرهنگسازی شود تا این قشر بیش از پیش به سمت اهدای خون بیایند و ما نیز اطمینان میدهیم که تمام کنترلها قبل از اهدای خون انجام شود تا اگر کسی دچار کمخونی یا مورد دیگری بود خون از وی گرفته نشود.
وی عنوان کرد: سال گذشته بالغ بر ۲۰ هزار واحد خون گرفته شده که ۷ هزار و ۴۱۸ واحد در مراکز درمانی شهرستان مصرف شده، ۸ هزار و ۸۹۳ واحد که عمده پلاسما بوده در شهر کرمان، ۵ هزار و ۴۴ واحد به کهنوج که بیماران تالاسمی زیادی دارد و ۳۴ واحد به سیرجان فرستاده شده و از سایر پایگاهها ۱۴۲ واحد به پایگاه رفسنجان کمک شده است.
رئیس پایگاه انتقال خون رفسنجان گفت: بالای ۹۹ درصد درخواستهای مراکز درمانی را پاسخ دادهایم و در راستای جذب اهداکنندگان سامانه پیامکی فعال است و هر تاریخی که خودشان تعیین کردهاند توسط این سامانه به آنها یادآوری میشود.
وی متذکر شد: سامانه ۱۰۰۰۶۶۱۲ هم برای ارائه پیشنهادات و راهکارها تعیین شده است.