این استاد برجسته حوزه تاکید کرد: کربلا محل تجلیات عرشی است، محل تزکیه است. پیش از آنکه ما بخواهیم تزکیه شویم، امام مسیر را باز می کند تا انسان ها را تزکیه کند. پیش از اینکه ما بخواهیم زیارت کنیم، امام مسیر را هموار می کند. پس جریان تزکیه، جریان شناخت و جریان زیارت از عرش به سوی بیوت آسمانی و از آنجا به سوی زمین است. این جریان است که ما را به سوی خود می کشاند.
ایشان ادامه داد: در روایات اسلامی اهمیت زیارت اربعین در مقایسه با سفر حج سنجیده می شود، زیرا همانگونه که حج پاک کننده و حرکت دهنده از شرک به سوی توحید است، زیارت اربعین نیز یک سیر کامل الی الله است و پایان آن نیز لقاء الله است.
وی در ادامه افزود: اربعین ادامه عاشورا است و اگر عاشورا نبود اربعین نیز وجود نداشت. زیارت اربعین می تواند سر منشاء نوع دیگری از زندگی باشد زندگی ای که حول محور امام علیه السلام شکل می گیرد.
استاد عالی حوزه علمیه قم با تاکید بر بهره گیری از تمام ظرفیت های حرکت اربعین در سال های اخیر بیان کرد: به برکت حرکت ارزشمند اربعین، تمام دشمنی ها به الفت و دوستی تبدیل شده و مرزها به معنی حقیقی کلمه کمرنگ شده است. این، نشانه ای از حرکت به سوی جامعه مهدوی است.
رئیس دفتر فرهنگستان علوم اسلامی قم افزود: حرکت اربعین می تواند به صحنه تجمعی از موحدین و احرار عالم، حول محور ولایت تبدیل و این حرکت عظیم الهی به یک تجمع بزرگ موحدین عالم منجر خواهد شد. حجت الاسلامو المسلمین میرباقری با اشاره به مشاهدات چند ساله در حرکت اربعین اظهار داشت: تجمع شیعی و موحدین، حول محور امام در حال برقرار شدن است و این یک سیر معنوی الی الله است و باید از تمام ظرفیت های آن برای بالا بردن شعور و آگاهی مردم استفاده کرد.
استاد میرباقری با اشاره به اینکه ظرفیت واقعی اربعین حسینی باید شناخته شود تاکید کرد، عاشورا نقطه کانونی مقابله با حجاب های ظلمانی است. حجبی که در سقیفه ایجاد شد و موجب جدایی و تفرقه گردید. وی در پایان ذکر دیدگاه های خود گفت: زیارت اربعین، بستر تحقق جامعه مهدوی است و تمام تلاش ها باید بر حول محور آماده سازی جهانی برای ظهور باشد.