در جلسه ستاد مثلث توسعه اقتصادی شهرستان رفسنجان، مشکلات ۹ طرح بررسی و برخی از موانع آن برطرف شد.
به گزارش”روراستی” با حضور امام جمعه ، فرماندار و جمعی از مسؤولان رفسنجان، مشکلات چند طرح در ستاد مثلث توسعه اقتصادی این شهرستان مطرح و برخی از این مشکلات با توصیه فرماندار به ارگانهای مربوطه برطرف شد.
طرح احداث کارخانه تولید کنسانتره آهن در جاده رفسنجان – داوران مطرح شد، این طرح مشکل آب داشت و با توجه به اینکه کارخانه سنگآهن شهرستان رفسنجان سال ۸۹ آغاز به فعالیت کرده و از سال ۹۳ به دلیل رکود و کاهش قیمت جهانی دچار مشکل شده است، از ۱۷۵ نیرو تعداد ۱۵۰ نفر تعدیل شده و تصمیم بر ایجاد ارزش افزوده از این سنگ معدنی گرفته شده است.
سرمایهگذار این طرح مبلغ سرمایهگذاری برای این منظور را ۵ میلیارد تومان عنوان کرد که ۲۵ نفر اشتغالزایی دارد.
از جمله مشکلات این طرح علاوه بر تأمین آب با تانکر، قرارگرفتن در حریم شهر بود که با مخالفت محیطزیست روبهرو شده است.
در زمینه رفع مشکل این طرح مقرر شد محل احداث این کارخانه به چند کیلومتر آن طرفتر از محل فعلی که در منطقه فردوسیه آزادگان است تغییر یابد و از حریم شهر خارج شود.
این طرح ۲ میلیارد تومان سرمایهگذاری دارد و در فاز اول بیش از ۱۰۰ نفر اشتغالزایی خواهد داشت.
طرح پرواربندی گوسفند در سرچشمه با مشکل زمین هم مطرح شد.
همچنین طرح احداث پایانه ضبط پسته با مشکل واگذاری زمین در جاده یزد مورد بررسی قرار گرفت.
احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی دیگر طرح مورد بررسی امروز بود که این طرح نیز مشکل زمین داشت.
طرح مذکور نیاز به ۲۰ هکتار زمین دارد که با توجه به توسعهای که قرار است در آینده به ۶۰ مگاوات برسد این نیاز افزون مییابد.
فرماندار رفسنجان با پیشنهاد ایجاد این نیروگاه در منطقه ویژه اقتصادی اظهار داشت: در این منطقه تا هفت سال معافیتهای مالیاتی در پی خواهد داشت و این معافیتها برای سرمایهگذاران مقرونبه صرفه است و سرمایهگذار این مهم را متقبل شد.
در ادامه طرح بستهبندی حبوبات در قالب مشاغل خانگی مورد بررسی قرار گرفت که مجری این طرح از نیاز به تسهیلات ۳۰ میلیون تومانی برای طرح مذکور یاد کرد.
طرح تولید و صادرات طلا با ۸ میلیارد تومان سرمایه و اشتغالزایی ۲۰ نفر به طور مستقیم دیگر طرح امروز در ستاد مثلث توسعه اقتصادی شهرستان رفسنجان بود.
در این طرح که تاکنون به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادرات داشته است، مشکل مجوز و دریافت کد استاندارد مطرح شد.
ناهید سربازپور رئیس اداره استاندارد شهرستان رفسنجان در این زمینه اظهار داشت: این تولید مشمول استاندارد اجباری است و حتما باید برای دریافت کد صلاحیت اقدام شود.
وی ادامه داد: داشتن آزمایشگاه کنترل کیفیت این محصول الزامی است، شرایط تولید باید استاندارد باشد و کد فعالیت هم از همین شهرستان اخذ شود.
طرح پرورش ماهی در شریفآباد کشکوییه نیز با مشکل کمآبی مطرح شد.
دیگر طرح مطرح شده مربوط به جمعآوری سگهای ولگرد و نگهداری در یک مرکز و عقیمسازی و استفاده از سگهایی که قابلیت استفاده دارند که مورد استقبال مسؤولان از جمله فرماندار و امام جمعه قرار گرفت.