وی بیان داشت: ۱۵۰ هزار شغل مربوط به طرح کارورزی است که با توجه به پدیده اجتماعی وارونگی هرم تحصیلی این طرح مطرح شده است.
مدیرکل فنی و حرفهای استان کرمان بیان کرد: تعداد زیادی فارغالتحصیل دانشگاهی که عموما کارشناسی و کارشناسی ارشد دارند فاقد شغل هستند و زمانی که به سمت شغل میروند پدیده وارونگی تحصیل در اشتغال را بهوجود میآورند که یک معضل است.
وی با بیان اینکه در دنیا ۸۰ درصد اشتغال مربوط به دیپلم و زیر دیپلم و ۲۰ درصد برای فارغالتحصیلان است، افزود: در کشور ما برعکس است و بهازای هر ۱۰ کارگر ساده یا ماهر یک تکنسین و به ازای هر تکنسین یک نفر مهندس لازم است که استاندارد است اما در ایران به ازای ۳۰ مهندس یک تکنسین است.
این مسؤول اذعان داشت: دانشگاههای ما به جای اینکه پاسخگوی مطالبات اقتصادی و اجتماعی باشند پاسخگوی مطالبات اجتماعی صرف شدهاند در حالی که بیکاری یک تهدید اجتماعی است.
وی با بیان اینکه مهارت تکمیل کننده آموزش رسمی است اما سهم آموزش مهارت غیررسمی در اقتصاد و اشتغال ایران پنج درصد است، گفت: اما این سهم در استرالیا، ژاپن و اروپا ۸۰ درصد است.
جهانگیری در ادامه با اشاره به اینکه مراکز دولتی ما نمیتوانند پاسخگوی مهارتآموزی دانشگاهها باشند، اظهار کرد: هزینه آموزش فوقالعاده بالا است که بر همین اساس طرح کارورزی دیده شده تا تکمیل کننده تحصیل باشد.
مدیرکل فنی و حرفهای استان کرمان یادآور شد: در واحد پذیرنده برای کارورزی با مشوقهایی که دولت انجام میدهند بحث مهارتآموزی مطرح میشود و همه کارورزها مشمول بیمه حوادث میشوند.
وی عنوان کرد: برای طرح کارورزی ۳ هزار و ۲۴۰ نفر سهمیه استان کرمان اعلام شده که قابل افزایش است.