تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن کنسانتره در معادن مس کرمان

  • شناسه خبر: 37047
تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن کنسانتره در معادن مس کرمان

مدیر مس منطقه کرمان گفت: سالانه ۸۰۰ هزار تن کنسانتره در مجتمع مس سرچشمه، میدوک و خاتون‌آباد تولید می‌شود.

مدیر مس منطقه کرمان گفت: سالانه ۸۰۰ هزار تن کنسانتره در مجتمع مس سرچشمه، میدوک و خاتون‌آباد تولید می‌شود.

به گزارش “روراستی” محمد حسنی عصر امروز در نشست خبری در فرهنگسرای مس سرچشمه با بیان اینکه معادن مس استان کرمان شامل سه معدن مس سر در رفسنجان و معدن میدوک خاتون‌آباد در شهربابک و معدن چاه‌فیروزه و دره‌آلو در شهربابک هستند، اظهار داشت: معادن دره‌آلو و چاه‌فیروزه تا پنج سال دیگر استخراج کنسانتره هم خواهند داشت.

کارخانه تولید اسید با ظرفیت ۶۰۰ هزار تن در دست اجراست

وی بیان داشت: با راه‌اندازی معادن دره‌آلو و چاه‌فیروزه تولید سالانه ۳۵۰ هزار تن کنسانتره را به ظرفیت قبلی اضافه تولید خواهیم داشت و در حال حاضر در معادن مس میدوک خاتون‌آباد و مس سرچشمه سالانه ۸۰۰ هزار تن کنسانتره تولید می‌شود.

مدیر مس منطقه کرمان ادامه داد: کارخانه ۶۰۰ هزار تنی کوچک اسید هم در دست اجرا است که در آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

حسنی عنوان کرد: از سوی مس سال گذشته ۱۴۰ میلیارد تومان عوارض دولتی پرداخت شد و امسال این میزان پرداختی ۱۶۰ میلیارد تومان بوده است.

پرداخت ۷۷۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی، هزینه‌های دولتی و بیمه

وی با بیان اینکه سالانه ۷۷۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی، هزینه‌های دولتی، بیمه و … را می‌پردازیم، تصریح کرد: در زمینه اجتماعی هم  ۲۲۰ میلیارد تومان هزینه جاده شهربابک تا رفسنجان انجام شده است.

مدیر مس منطقه کرمان در ادامه با اشاره به آغاز فعالیت‌های معدنی در کشور در دهه ۵۰ اظهار کرد: در حوزه مس این شروع از مس سرچشمه بود که ذخیره ارزشمندی در دنیا دارد و در اوایل دهه ۵۰ شمسی آغاز به فعالیت نصب ابزار و تولید مس شد.

وی خاطرنشان کرد: بیش از ۴۰ سال از عمر شرکت صنایع می‌گذرد که در این مدت زمان دوران پستی و بلندی زیادی را طی کرده و سختی‌هایی را کارکنان اولیه متحمل شدند تا این شرکت پا گرفته و به دست نسل بعدی رسیده است.

حسنی تأکید کرد: وظیفه نسل امروز و بعدی صیانت از این منابع خدادادی است، معدن یکی از منابع طبیعی بوده و در ۱۲۰ کیلومتری مس سرچشمه معدن میدوک و چاه‌فیروزه و دره‌آلو واقع شده‌اند.

وی عنوان کرد: سرمایه‌های دیگری همچون نیروهای انسانی در قالب ۱۶ هزار نفر در استان مشغول هستند و از این نیروی انسانی در راستای صیانت از انرژی و منابع و محیط‌زیست استفاده می‌کنیم تا توسعه پایدار به وجود آید.

مدیر مس منطقه کرمان ابراز داشت: غفلت از سرمایه‌های انسانی و دارایی‌ها و … نمی‌تواند تولید پایدار را تضمین کند.

وی اظهار داشت: برای توسعه‌ها با همین اصول، نیازمند هماهنگی و همکاری و همفکری بخش‌های زیادی از جامعه هستیم چراکه دولت، دستگاه‌ها و ائمه جمعه، حوزه قانونگذار، نمایندگان و … بخشی از ذینفعان هستند و آحاد مردم بخش دیگری از این ذینفعان به‌شمار می‌روند.

حسنی اذعان داشت: نفع این معدن به جامعه رسیده است، نقاط جنوب استان صنعتی ندارند و در صورت نبود معدن مس سرچشمه وضعیت زندگی ما هم مانند جنوب استان سخت بود.

وی در ادامه با توضیح اینکه سالانه یک هزار میلیارد تومان حقوق ۱۶ هزار نفر کارمندان استان کرمان پرداخت می‌شود، افزود: با خرج شدن این پول چرخه اقتصادی کشور هم می‌چرخد.

حسنی بیان داشت: خود را موظف می‌دانیم که بعد از صیانت از معادن و محیط زیست و سرمایه‌های انسانی و … حداکثر نفع را به ذینفعان‌مان از طریق کاهش هزینه‌های تولید و فعال‌ترکردن چرخه اقتصادی و توجه به بومی‌سازی و تشویق ایجاد صنایع مولد و پایین‌دستی برسانیم.

مدیر مس منطقه کرمان گفت: صنعت مس، فولاد و سنگ‌آهن سه صنعت بزرگ و کلان در استان کرمان هستند.

حسنی به انتقال آب خلیج فارس اشاره داشت و تشریح کرد: تاریخچه این مطلب مربوط به پنج سال قبل است و در سال ۹۰ به عنوان طرح زیرساختی مطرح شده است.

وی ادامه داد:. آن سال مس، چادرملو و گل‌گهر بنا به نیازشان موضوع را مطرح کردند و موافقت‌نامه امضا شد که برای میسر شدن آن  سرمایه‌گذاری هنگفتی لازم است و در سه فاز اجرا می‌شود.

انتقال آب خلیج فارس طی سه فاز برای صنعت

حسنی یادآور شد: کارهای زیرساختی طرح ذکرشده در حال انجام است و و بالغ بر ۶ میلیارد تومان هزینه فاز اول آن است.

وی اضافه کرد: در این انتقال از مجموع ۱۴۰ میلیون مترمکعب آب، ۳۵ میلیون متر مکعب متعلق به مس سرچشمه است که از طریق پاریز و سرچشمه به چادرملو می‌رود و اگر این انتقال آب صورت گیرد برای معدن دره‌آلو کمک بزرگی است.

حسنی گفت: تا دو سال آینده امیدواریم با تامین منابع مالی آب به این مناطق برسد، علاوه بر اینکه شرکت‌ها برای خط انتقال و آب شیرین‌کن در حال فعالیت هستند.

وی همچنین با ذکر اینکه سالانه مجوز برداشت ۲۱ میلیون متر مکعب آب از خاتون‌آباد داریم، افزود: با انتقال آب خلیج فارس، استفاده از منابع آبی در خاتون آباد کم می‌شود .

حادثه فلش با تلاش جهادی کارکنان برطرف شد

مدیر مس منطقه کرمان همچنین به طرح فلش اشاره کرد و بیان داشت: همه پروژه‌های شرکت مس از دهه ۷۰ تا ۹۰ گرین‌فیلد بودند.

وی تصریح کرد: پروژه فلش تنها پروژه‌ای بود که با وجود کارخانه ذوب که تا ۲۰ مرداد تولید‌ آند را داشتیم و قرار بود از آن پس تولید آند مسی با روش جدید داشته باشیم، بخشی از این روند از سنتی و قدیمی‌بودن به جدید تغییر یافت و در ۱۷ شهریور امسال برای کوره فلش حادثه‌ای رخ داد.

حسنی با توضیح حادثه در کوره فلش گفت: کوره فلش در حال انفجار بود و مجبور بودیم آن را خاموش کنیم، این کوره تجهیز حساسی به نام بویلر دارد که این بویلر اگر منفجر می‌شد، تعدادی کشته و مصدوم داشتیم و کوره تعطیل می‌شد.

مدیر مس منطقه کرمان اذعان داشت: این حادثه توسط کارکنان ذوب که جانفشانی کردند و هر لحظه امکان کشته شدن شان بود، برطرف شد.

تولید ۷۰ درصد مس دنیا از طریق فلش

وی عنوان کرد: طی چهار ساعت با تلاش جهادی و بسیجی کارکنان، حادثه کوره فلش پوشش داده شد و با نگهداشتن شرایط کار مجدد را شروع کردند، تنها ۱۰ هزار قطعه الکترونیکی فوق پیچیده دوده زده  ذوب شده بود که مجدد تعویض و مونتاژ شدند.

حسنی ابراز داشت: در حال حاضر تقریبا ۷۰ درصد مس دنیا از طریق فلش تولید می‌شود و جذب آلاینده‌ها و کاهش قیمت تمام شده تولید از مزایای کوره فلش است، همچنین حُسن کوره فلش این است که ظرفیت تولید افزایش می‌یابد.

 

برچسب ها:
رفسنجان،وراستی،تولید، کنسانتره
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روراستی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :