رئیس اداره منابع طبیعی و آبیخزداری شهرستان رفسنجان گفت: امسال ۴۵ هکتار از اراضی تصرفی از چنگال متصرفان خارج و به دولت بازگردانده شد.
به گزارش “روراستی” مسعود حیدریپور امروز در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته منابع طبیعی با بیان اینکه حفظ، احیا و بهرهبرداری سه عنصر مهم در منابع طبیعی است، اظهار داشت: کشور ایران در کمربند خشکی جهان قرار دارد و متوسط بارندگی در کشورمان یک سوم استاندارد جهانی است و استان کرمان نیز از مناطق خشک در ایران است.
وی عنوان کرد: مساحت شهرستان رفسنجان ۸۳۰ هزار هکتار است که از این میزان ۷۷۰ هزار هکتار اراضی ملی هستاند و از این ۷۷۰ هزار هکتار بیش از ۱۰۰ هزار هکتار در حریم شهرها قرار دارند و ۶۵۴ هزار هکتار زیر پوشش منابع طبیعی است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان رفسنجان ادامه داد: مساحت عرصههای بیابانی رفسنجان ۲۰۱ هزار هکتار و مساحت جنگلها و مراتع نیز در این شهرستان به ترتیب ۴۰ هزار هکتار و ۴۱۳ هزار و ۶۱۰ هکتار است که در جنگلها گیاهان و درختچههایی مانند بادام کوهی و بنه و … کشت شده است.
حیدریپور تصریح کرد: ۸۰ درصد مراتع در این شهرستان کویری و مخروبه و ۲۰ درصد متوسط هستند که در این مراتع سالانه ۱۹ هزار و ۱۰۰ تن علوفه تولید و به مصرف بیش از ۲۰۰ هزار رأس دام میرسد که میتوان گفت سالانه از این دامها ۹۵۵ تن گوشت قرمز تولید و روانه بازار میشود.
وی با بیان اینکه در بحث حفاظت منابع طبیعی و جلوگیری از تخریب جنگلها و تصرف اراضی ملی برای هر ۱۰ هزار هکتار عرصه ملی ۸۳ نیرو با تجهیزات کامل نیاز است، افزود: باید به سمت مشارکتهای مردمی رفت که در رفسنجان طی دو سال اخیر با تشکیل ان جی اوی مردمی ۸۵ نفر از جمله دانشآموزان، مردم عادی، بسیجیان و … به عنوان همیار طبیعت عضو این شبکه هستند.
حیدریپور خاطرنشان کرد: همچنین شرکت تعاونی بهرهبرداران رویشسبز سال گذشته تشکیل شده و ۲۵۰ نفر که طرحهای جنگلداری و مرتعداری دارند عضو این گروه هستند و در کنار این مجموعه نیز مجمع خیران مرتعداران در حال شکلگیری است.
وی با اشاره به اینکه امسال ۴۵ هکتار از اراضی تصرفی از چنگال متصرفان خارج و به دولت بازگردانده شد، اضافه کرد: از بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در رفسنجان مردم اراضی پستهای که دارند حدود ۴۰ هزار هکتار است که فاقد سند هستند و از این میزان طی سال گذشته تا کنون با مراجعه به این اداره تنها ۵ هزار هکتار سنددار شده است.
حیدریپور با بیان اینکه در زمینه بیابانزدایی اولین نهال درخت تاغ در استان کرمان در رفسنجان در سال ۱۳۴۲ به منظور جلوگیری از فرسایش خاک کشت شده بیان کرد: برای جلوگیری از فرسایش خاک در جادههای داوران و نوق به صورت نوار جنگلی تا کنون ۱۷ هزار هکتار جنگلکاری شده است.
وی اظهار کرد: برای کنترل بادها نیز در این شهرستان که دو مرز باغین تا رفسنجان و رفسنجان تا یزد را داریم برای جلوگیری از فرسایش خاک و آب توسط بادها خاکریزهایی به شکل هلالی به مساحت مجموعا ۴۰۰ هزار هکتار از سال ۷۷ در این مرزها در حال احداث است که تا ۳ سال آینده این طرح به اتمام میرسد و در این خاکریزها درختانی کاشت میشود.
وی همچنین ابراز داشت: در بحث اصلاح مراتع نیز در رفسنجان از سال ۷۷ تا کنون ۳۳ هزار و ۳۲۵ هکتار زیرساخت ذخیره نزولات آسمانی در قالب اجرای طرحهای اقتصاد مقاومتی با مشارکت مرتعداران ایجاد شده که از این میزان ۹۰۰ هکتار امسال انجام شده است.
وی در ادامه گفت: در بحث جنگلداری نیز امسال احداث ۴۰۰ هکتار جنگل در مناطق بیابانی در دست اجراست که یکی از این مناطق در منطقه دهکده آرامش از توابع سرچشمه است.
حیدریپور توضیح داد: برای حفظ خاک و باغات و کنترل روستاها امور بیابانزدایی در رفسنجان از ۵۰ سال پیش در حال انجام است به طوری که در دشت رفسنجان در منطقه داوران حدود ۱۸ هزار هکتار با درختهای تاغ زرد، تاغ سیاه و … نهالکاری شده است و در کل میتوان گفت در رفسنجان طی ۵۰ سال گذشته بیش از ۸۰ هزار هکتار انجام شده است.
وی متذکر شد: تا کنوندو هزار و ۴۰۰ هکتار زمین از منابع طبیعی برای ساخت مسکن و ایجاد کارگاههای اشتغال و دامداری و طرحهای هادی در روستاها به بنیاد مسکن واگذار شده است.
رفع تصرف ۴۵ هکتار از اراضی تصرفی منابع طبیعی در رفسنجان
رئیس اداره منابع طبیعی و آبیخزداری شهرستان رفسنجان گفت: امسال ۴۵ هکتار از اراضی تصرفی از چنگال متصرفان خارج و به دولت بازگردانده شد.
برچسب ها:
رفسنجان،روراستی،رفع،تصرف،زمین
رفسنجان،روراستی،رفع،تصرف،زمین
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روراستی منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.