به گزارش”روراستی” منصور غلامی پیش از ظهر امروز در همایش «توسعه روابط آموزش عالی ایران و افغانستان» در محل تالار خیام دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان اظهار داشت: در ساختار وزارت علوم وظایفی تعریف شده است به ویژه بازنگری که در ایام اخیر در راستای برنامههای قانونی کشور صورت گرفت و وظایف علوم را احصا و محول کردند.
وی بیان داشت: یک بخش توسعه روابط بینالملل است که به عنوان دیپلماسی علمی نامگذاری شده و هدف را برای ارتباط هرچه بیشتر بین استادان، محققان، دانشجویان و دانشپژوهان با کشورهای مختلف دنیا به ویژه کشورهای دوست و همسایه تعریف کرده است.
غلامی تصریح کرد: با توجه به جایگاه علمی دانشگاهها و پژوهشهای ما به طور کلی ایران در دنیا رتبههای خوب و ویژهای توسط محققان و دانشپژوهان کسب کرده که موجب اثبات مراکز علمی ما در دنیا شده است و مراکز علمی دنیا اغلب مراکز علمی ما را به نام میشناسند و سال ۲۰۱۶ ایران در رتبهبندی علمی در جایگاه هجدهم بوده است.
وی ادامه داد: در بعضی رشتهها و تخصصها رتبههای بسیار خوب و از نظر رشد علمی در منطقه رتبه اول یا دوم را داشتیم و از نظر سرعت رشد علمی رتبه اول دنیا را داریم و این موارد در مؤسسهها و نهادهای مختلف رتبهبندی علمی در دنیا آورده شده است.
غلامی خاطرنشان کرد: در داخل کشور طی سالهای اخیر شاهد تحولات خوبی در حوزه علم و فناوری بودیم و در حال حاضر در کمتر از ۱۰ سال بیش از ۳ هزار شرکت دانشبنیان در کشور دایر کردیم که برخی از این شرکتها موفقیتهای بسیار خوبی داشتند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: این دستاوردها هم مشکلات مهمی را در کشور برطرف و هم مدلهای موفقی برای محققان و جوانان دانشمند عرضه کردند، ۴۲ پارک علم و فناوری و بیش از ۱۰۰ مرکز رشد در کشور داریم که در تلاش هستند، تبدیل علم به ثروت، توسعه اشتغال و همهجانبه کشور را به دنبال داشته باشند.
وی اذعان داشت: رویکردی که بخشهای صنعتی و خدماتی طی سالهای اخیر به سمت دانشگاهها داشتند، رویکرد مبارکی است و برنامههای مشترکی در حال اجرا، تدوین و برنامهریزی است که به توسعه بیشتر کشور منجر میشود.
غلامی با اشاره به اینکه نقاط مشترک خوبی بین دو کشور ایران و افغانستان وجود دارد، افزود: بخش کوچکی از دانشجویانی که در کشور تحصیل میکنند، هزینههای تحصیل خود را پرداخت میکنند، اما از پشتیبانیهای دانشگاههای ما برخوردار هستند.
وی گفت: انتظار ما این است که بتوانیم، تعداد بیشتری از دانشجویان افغانستان را با پرداخت هزینههای تحصیل از طرف خود آنها بپذیریم، کیفیت دانشگاههای ما بسیار بالا و قابل رقابت با دانشگاههای بزرگ کشور هدف تحصیل این دانشجویان است.
غلامی عنوان کرد: در رتبهبندیهای اخیر، ۱۸ دانشگاه ما در بین دانشگاههای برتر دنیا قرار گرفتند و امیدواریم، این رقم بیشتر شود، بنابراین دانشگاههای ما میتوانند، هدف خوبی برای تحصیل دانشجویان داوطلب افغانستانی باشد.
وی به برگزاری دوره phd برای مربیان دانشگاههای افغانستان اشاره کرد و بیان داشت: این دورهها با توجه به اشتراکهای زبانی، جایگاه علمی دانشگاههای ما و به نسبت سهولت در انتقال دانش و مهارتهای جدید به این دانشجویان محقق میشود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ابراز داشت: ما در زمینههای دانش و فناوریهای جدید حوزه تحصیلات مهارتی مانند دانشگاه فنی و حرفهای و جامع علمی و کاربردی را برای دانشجویان افغانستانی مد نظر داریم که میتواند، نیروی کار را در بخشهای مختلف تربیت کند.
غلامی خاطرنشان کرد: در بحث همکاری در اجرای مدلهای مشابه علم و فناوری اعلام آمادگی کردیم، این مدل در دنیا در جاهای مختلف تجربه شده و در کشور ما تجربیات خوبی به دست آورده است.
وی تصریح کرد: در مجموع آنچه انتظار میرود در این دوره از نشستهای همکاری اتفاق بیفتد، این است که بتوانیم، وظیفه خود را در میزبانی هیأت و همسایگی کشور افغانستان به خوبی انجام دهیم و انتظار داریم، وزیر تحصیلات عالیه افغانستان و همکاران وی در راستای تداوم اجرای دقیق این توافقها، ارتباط نزدیک با مراکز علمی و طرح در دولت افغانستان این زمینهها را معرفی کنند و بتوانیم در کنار آن گسترش مناسبت بیشتری بین دو کشور داشته باشیم.