به گزارش “روراستی” محمدجواد فدایی سه شنبه در جلسهای با هیأت دیپلماتیک ۲۳ نفره از ۹ کشور و سازمانهای حامی پناهندگان در محل خانه حاجآقاعلی بزرگترین خانه خشتی جهان در روستای قاسمآباد رفسنجان اظهار داشت: سفر این هیأت به دلیل اهمیتی که به مسائل انسانی و معیشت افرادی که نمیتوانند در کشورهای خود به خوبی زندگی کنند، صورت گرفته است.
سرپرست استانداری کرمان بیان داشت: امیدوارم این مدت که در استان هستند اطلاعات مفید و تجربه خوبی بتوانند به دست بیاورند.
وی با بیان اینکه کشور ما و استان کرمان سالها میزبان میهمانانی از افغانستان است، ادامه داد: به دلایل انسانی و آنچه دین ما دستور داده در جهت کمک به همنوعان خود سعی کردیم تا جایی که امکان دارد میزبانی خوبی انجام دهیم.
وی خاطرنشان کرد: جمعیت مهاجرانی که به صورت مجاز در استان هستند قابل توجه و حدود ۱۰۰ هزار نفر است و شاید دو برابر آن کسانی هستند که به صورت غیرمجاز در استان ما اقامت دارند.
فدایی با اشاره به اینکه حضور این افراد بار قابل توجهی به استان تحمیل میکند، تصریح کرد: شهرستان شهربابک شهرستان همجوار رفسنجان است که حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارد یعنی جمعیت مهاجران افغانستانی مجاز در استان کرمان به اندازه جمعیت شهرستان شهربابک است به عبارتی در استان کرمان که ۲۳ شهرستان داریم با در نظر گرفتن تعداد افغانستانیهایی که در استان ما هستند ۲۴ شهرستان میشود.
سرپرست استانداری کرمان ادامه داد: البته ما راجع به این قضیه نگران نیستیم و سعی میکنیم تمام توان و امکانات را بگذاریم تا مهاجران به راحتی در این استان زندگی کنند.
فدایی بیان کرد: کمکی که سازمانها و نهادهای بینالمللی به ما میکنند چندان قابل توجه نیست و برآوردی که داریم شاید کمتر از یک درصد هزینههایی که به استان و یا به کشور تحمیل میشود از منابع خارج از کشور تأمین میشود.
سرپرست استانداری کرمان تأکید کرد: آنچه برای ما مهم است حضور نمایندگان سازمانهای بینالمللی در استان کرمان است که پیام این انساندوستی و مساعدت استان را به سازمان خود و به جهانیان منتقل میکنند و نشان میدهند کشور ما و استان کرمان تا چه اندازه به مسائل انسانی توجه دارد.
فدایی در ادامه حضور این هیأت و مشاهدات عینی از کارهایی که در کشور و استان کرمان انجام شده و نظارتی که میکنند را اطمینانبخش دانست و گفت: کارهایی که انجام میشود منطبق بر استانداردهای قابل قبول است.
وی در پایان گفت: در حال حاضر از جهت خدمات بهداشتی، آموزشی، درمانی و تأمین معیشت کسانی که به استان ما پناهنده شدند وضعیت نسبتا قابل قبول و مطلوبی داریم.