21 و 22 شهریور ماه جاری:

دومین همایش ملی پسته ایران در رفسنجان برگزار می شود

  • شناسه خبر: 42452
دومین همایش ملی پسته ایران در رفسنجان برگزار می شود

رئیس دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان گفت: دومین همایش ملی پسته ایران به میزبانی دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان برگزار می‌شود.

رئیس دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان گفت: دومین همایش ملی پسته ایران به میزبانی دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان برگزار می‌شود.

به گزارش “روراستی” نشست خبری رئیس دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان همراه با تجلیل از خبرنگاران برگزار شد.

محمدعلی دهقان امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به مشکلات پسته و اینکه شهرستان باید از بخش کشاورزی سنتی به سمت کشاورزی مدرن یا صنعتی پیش برود، اظهار داشت: کمبود آب ما را مجبور می‌کند که به سمت صنعت نیز ورود کنیم و تنها به کشاورزی و پسته‌کاری بسنده نکنیم.

وی با اشاره به درآمدزایی دانشگاه‌ها، حضور ۲۰ هزار دانشجو را مانند ۲۰ هزار توریست در شهر عنوان کرد که نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان در سال وارد شهر می‌کنند و ادامه داد: این مبلغ نصف پولی است که از محل درآمد پسته در یک سال پرمحصول حاصل می‌شود.

رئیس دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان با تأکید بر اینکه دانشگاه‌ها علاوه بر جایگاه علمی که دارند باید به سمت کارآفرینی پیش بروند، افزود: دانشگاه باید به گونه‌ای در زندگی مردم باشد که اگر تعطیل شود مردم نگران شوند.

۲۱ و ۲۲ شهریور همایش ملی پسته برگزار می‌شود/افزایش تعرفه پسته آمریکا به چین به نفع ایران است

وی در ادامه به برگزاری دومین همایش ملی ایران به میزبانی دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان در روزهای ۲۱ و ۲۲ شهریورماه جاری اشاره و ابراز کرد: در کنار همایش نمایشگاه محصولات مربتط با پسته هم برپا می‌شود.

دهقان خاطرنشان کرد: در سال جاری که بیش از ۸۰ درصد پسته به دلایل شرایط اقلیمی از بین رفته و با افزایش دلار و درگیری‌های چین و آمریکا و اینکه آمریکا تعرفه پسته‌اش به چین را افزایش داده منجر به رونق بازار پسته ایران خواهد شد.

وی با اشاره به همکاری دانشگاه با مجتمع مس سرچشمه رفسنجان توضیح داد: از سال گذشته در جنبه‌های مختلف این همکاری صورت گرفته و ۱۰ قرارداد پژوهشی منعقد و در حال اجراست در شرایط تحریم که مس به موادی نیاز داشت و واردات آن مشکل بود دانشگاه ولیعصر(عج) موفق به تولید آن شده و قرار است اتحادیه بزرگی تشکیل و مواد در حد نیاز شرکت مس و خیلی از کارخانجات بزرگ کشور به مرحله تولید برسد.

رئیس دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان از امضای چهار تفاهم‌نامه در رابطه با طرح‌های اقتصاد مقاومتی با مس خبر داد و گفت: طرح توسعه کشت زعفران در مناطق کوهستانی سال گذشته بالغ بر ۳ هکتار در خنامان آغاز شد و امسال به ۲۰ هکتار در سطح شهرستان می‌رسانیم همچنین کشت گیاهان دارویی در همه مناطق رفسنجان بدون نیاز به آب اجرا می‌شود.

وی عنوان کرد: سال گذشته در زمینه گیاهان دارویی به میزان ۲۰ هکتار در منطقه خنامان آغاز کردیم و امسال به ۱۰۰ هکتار در سطح شهرستان می‌رسد ضمن اینکه نسبت به کشت‌های گلخانه هیدروپونیک که نیاز به خاک ندارد و از طریق ریشه در آب تغذیه می‌شود در مناطقی که بخواهند کشت جایگزین انجام دهند حمایت می‌کنیم.

دهقان یادآور شد: تا ۱۰ هکتار کشت هیدروپونیک دانشگاه حمایت می‌کند و در دانشگاه هم ۱۰ هکتار در حال اجراست که آخر سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد.

تحقیقات بر روی ۶۰ ماده استخراجی از آب‌های زیرزمینی

وی از طرح دیگری که دانشگاه قرار است انجام دهد و بروزسانی اطلاعات چاه‌تلمبه‌های کشاورزی است خبر داد و بیان کرد: از ۱۵ سال گذشته اطلاعات بروزی از چاه‌تلمبه‌ها نداریم در همین راستا دانشگاه برای آنالیز و مواد استخراجی از آب که نزدیک به ۶۰ عامل است که باید آنالیز شوند کار انجام خواهد داد که در حال حاضر دانشگاه در حال خریداری دستگاه‌هایی است که بتوانیم آب برداشتی از زیر زمین را آنالیز کنیم.

دهقان همچنین توضیح داد: منیزیمی که از آب بیرون می‌آید برای کشاورزی مضر است اما برای خیلی از کارخانه‌ها مورد استفاده است که اگر موفق شویم با تکنیکی این منیزیم را بگیریم در جهت توسعه کشاورزی حرکت بزرگی انجام دادیم.

وی تصریح کرد: برای جمع‌آوری اطلاعات چاه‌تلمبه‌ها سه ماه فرصت لازم است.

رئیس دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان در بخش دیگری از این نشست خبری به وضعیت سال تحصیلی جدید و حضور ۲ هزار و ۵۰۰ دانشجویی جدیدالورود در رشته‌های مختلف دانشگاه اشاره کرد و ادامه داد: امسال رشته صنایع که مورد نیاز شهرستان بود پیشنهاد شد اما به دفترچه کنکور نرسید و از سال آینده به رشته‌های دانشگاه اضافه می‌شود.

وی اظهار کرد: در حال پیگیری راه‌اندازی پژوهشکده کربن با همکاری دانشگاه مطرح دنیا از آمریکا هستیم و در این رابطه سال گذشته ۷۰۰ میلیون تومان تجهیزات خریداری کردیم.

دهقان اضافه کرد: کربن نقش بسیار زیادی در تولید بسیاری از محصولات دارد و محصولی به نام Z11 که شرکت مس در سال حدود ۴۰۰ هزار کیلو لازم دارد نیاز به کربن دارد و به همین جهت دو رشته مهندسی شیمی و نانوشیمی در مقطع ارشد سال جاری مجوز گرفته و تدریس می‌شود.

وی در پاسخ به سؤالات خبرنگاران اظهار کرد: استخر واقع در موزه ریاست‌جمهوری که متعلق به این دانشگاه است به دلیل فرسودگی و خطر ریزش تعطیل شده و تا آخر شهریور مناقصه برای ایجاد استخر جدید برگزار می‌شود و در آینده استخر روباز هم به سرپوشیده تبدیل می‌شود که نیاز به هزینه‌ای حدود ۵ میلیارد تومان دارد.

دهقان از معرفی مسؤول نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری طی دو هفته آینده در دانشگاه خبر داد و از اضافه شدن خوابگاه شماره ۶ به جمع خوابگاه‌ها نیز یاد کرد و گفت: امسال تمام دانشجویان روزانه خوابگاه دارند ضمن اینکه برای دانشجویان شبانه دختر هم خوابگاه در نظر گرفتیم.

رئیس دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان در پاسخ به سؤال دیگری بیان کرد: دو دانشکده علوم ریاضی و مدیریت اقتصاد در دانشگاه در حال ساخت است که ۱۵ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز ساخت آ‌ن‌هاست دانشکده ریاضی شامل آزمایشگاه‌های مربوط به گروه فیزیک و شیمی نیز می‌شود و تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسند.

وی عنوان کرد: حدود ۸ میلیارد تومان دولت برای ساخت این دو دانشکده پرداخت کرده و مابقی از محل صرفه‌جویی‌های دانشگاه تأمین می‌شود.

ارائه مقاله از دانشگاه‌های بزرگ کشور برای همایش ملی پسته

محمدحسین شمشیری دبیر دومین همایش ملی پسته ایران هم در این جلسه اظهار داشت: اولین همایش سال ۹۳ به میزبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شده است.

وی بیان داشت: همایش در چهار محور برگزار می‌شود که محور اول بحث علمی همایش در قالب ارائه مقالات علمی است که ۱۶۰ مقاله پذیرفته‌شده از سراسر کشور داشتیم.

دبیر دومین همایش ملی پسته ایران ادامه داد: برخلاف انتظار که عمده مقالات از استان کرمان باشند اما اکثر مقالات از سایر نقاط کشور و از ۲۰ مرکز دانشگاهی و پژوهشی کشور بوده و نشان می‌دهد که تحقیقات پسته فراگیر است.

وی با بیان اینکه کمیته علمی از دانشگاه‌های بزرگ محور دوم همایش است، افزود: تمام نهادهای مرتبط با کشاورزی و پسته قرار است در این همایش معرفی شوند و نمایشگاهی بدین منظور از ۲۰ تا ۲۳ شهریور برپا می‌شود.

شمشیری برگزاری میزگرد« تجربه موفق» با حضور باغداران بزرگ پسته را در این همایش یک نوع ابتکار عنوان و تصریح کرد: قرار است در این میزگرد باغداران تجربیات موفق خود را به اشتراک بگذارند.

وی توضیح داد: میزگرد مذکور در سه محور اصلی بازرگانی، اقتصاد و تولید و پسته‌کاری در شرایط سخت و مدیریت باغبانی برگزار می‌شود.

دبیر دومین همایش ملی پسته ایران برگزاری کارگاه آموزشی را چهارمین محور همایش برشمرد و به برخی عنوان‌های کارگاه از جمله هرس و تقویت درختان پسته، تغذیه در سیستم آبیاری تحت‌فشار، روش‌های اندازه‌گیری افلاتوکسین، غربالگری بر اساس خصوصیات فیزیکی و آشنایی با ذخایر ژنیتیک پسته اشاره کرد.

شمشیری با بیان اینکه سال‌ها بین بخش تحقیقات و اجرا خلأیی وجود داشت اما در چندسال اخیر در دانشگاه‌ها پارک‌های علم و فناوری تشکیل شده و حاصل کار پژوهشی‌شان به بخش تولید می‌رود، بیان کرد: ۵۰ شرکت در پارک علم و فناوری داریم که حدود ۱۰ شرکت دانش‌بنیان هستند و این شرکت‌ها بیس کارشان بر اساس تحقیقات است.

 

برچسب ها:
ایران پسته رفسنجان همایش ملی
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روراستی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :