رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس:

نباید امور کشور را به ویژه در بخش کشاورزی با خطا ادامه دهیم

  • شناسه خبر: 42582
نباید امور کشور را به ویژه در بخش کشاورزی با خطا ادامه دهیم

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: باید بپذیریم زمان زیادی نداریم که با خطا امور کشور را به ویژه در بخش کشاورزی ادامه دهیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: باید بپذیریم زمان زیادی نداریم که با خطا امور کشور را به ویژه در بخش کشاورزی ادامه دهیم.

به گزارش “روراستی” حمدعلی کیخا امروز در دومین همایش ملی پسته ایران در دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان اظهار داشت: هیچ‌کدام از ما منکر زحمات گذشتگان نیستیم اتفاقات زیادی در حوزه‌های مختلف افتاده و گام‌های بزرگی برداشته شده اما در برآیند تردید داریم.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در حوزه کشاورزی به عنوان یک دانشگاهی برداشت من این است که در افزایش تولیدات محصول کم نگذاشتیم و رشد خوبی داشتیم اما توسعه به معنای واقعی در این بخش اتفاق نیفتاده است.

وی بیان داشت: در مسأله آب، خوزستان از استان‌های بسیار پرآب کشور است اما تالاب‌ها در این استان خشک شده و رودخانه‌ها رو به خشکی می‌رود، مردم آب شرب با کیفیت ندارند آب کشاورزی هم کیفیت خود را از دست داده است.

کیخا با بیان اینکه در گیلان که برخی از نقاطش ۲ هزار میلیارد متر مکعب بارندگی دارد، متوسط تالاب انزلی از ۹ متر به یک متر رسیده است، افزود: یزد و کرمان هم بارندگی ۵۰ میلی‌متر و ۱۰۰ میلی‌متر است دچار مشکل هستیم و در سیستان و بلوچستان هم که آب از آن طرف مرز می‌آید گرفتاری داریم.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به گزارشات بین‌المللی سال ۲۰۱۳ در مدیریت اکوسیستم آبیاری رودخانه‌ای عنوان کرد: در آن سال در بین ۱۳۲ کشور دنیا ۱۳۱ دنیا شده بودیم.

وی با طرح این سؤال که چرا این اتفاقات افتاده است، تصریح کرد: معمولا ۷۰ درصد موفقیت و شکست بخش کشاورزی به بیرون از بخش برمی‌گردد که بحث نرخ ارز در طول دهه‌های گذشته پایین نگه داشته شده، قدرت رقابت محصولات کشاورزی پایین بوده و هیچوقت از این فرصت استفاده نکردیم.

راه توسعه کشاورزی از دریچه تحقیقات می‌گذرد

کیخا خاطرنشان کرد: یک‌سری از اشکالات به عدم عملکرد خوب درون بخش برمی‌گردد یکی از دلایل اصلی توسعه نیافتگی کشاورزی در کشور عدم توجه به بخش تحقیقات و عدم استفاده از محققان و از نتایج تحقیقات و تصمیم‌گیری‌های مدیریت کشاورزی در کشور است، راه توسعه کشاورزی از دریچه تحقیقات می‌گذرد اما علم خیلی جایگاهی در تصمیم‌گیری‌های مدیریتی کشاورزی ندارد.

وی اظهار کرد: بخش اجرا بنا به دلایلی در طول سال‌های گذشته از علوم و تحقیقات فاصله گرفته موسسات تحقیقاتی مختلفی داریم که اساسا برای اینکه مشورت علمی به بار اجرایی وزارتخانه بدهند شکل گرفتند اما فاصله آن‌ها خیلی زیاد است.

کیخا در ادامه ابراز داشت: وضعیت توفان‌ها و بادهای شن برای مردم سیستان هر روز معضل ایجاد کرده که مایه تأسف است با این همه دانشگاه و محقق در برطرف کردن ساده‌ترین چیزها مانده‌اند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: به دبیر هیأت امنای دانشکده‌های کشاورزی کشور تذکر دادم ظرفیت مجلس در اختیار شماست، بایدها و نبایدهای توسعه کشاورزی کشور را بگویید ما اجرا می‌کنیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما وظیفه داریم حرف گروه‌های مرجع و دانشگاهی را بشنویم و در هدایت درست دولت کمک کنیم اما هنوز گزارشی از آن‌ها به دست من نرسیده، اظهار کرد: وقتی در شهرستانی مانند زابل دانشکده کشاورزی داریم دانشکده منابع‌طبیعی داریم آب و خاک داریم باید مأموریت‌گرا باشند مثلا برای حل و کنترل فرسایش بادی راهکار بدهند.

وی اضافه کرد: اگر رفسنجان یک شهرستان تک‌محصولی است و دانشکده کشاورزی دارد این دانشکده هیچ رسالتی مهمتر از اینکه نسخه عملی برای حفظ و پایداری تولید در باغات پسته بدهد، کار دیگری ندارد.

علت بسیاری از معضلات کشاورزی در کشور بدون علم عمل‌کردن است

کیخا اظهار داشت: اگر قرار است دانشگاه‌های مختلف مراکز مختلفی داشته باشند اعضای هیأت علمی باید مسائل مربوط به پسته را حل کنند وزیر جهاد و مدیران در ستاد و استان‌ها باید بپذیرند هر گامی در حوزه اجرا برمی‌دارند باید مهر تأیید محققان و متخصصان بر آن تصمیم خورده شود.

وی بیان کرد: بسیاری از اتفاقات در باغات پسته این منطقه رخ داده مانند خیلی از اتفاقات دیگر در حوزه تولیدات کشاورزی در سایر نقاط کشور ناشی از این است که به دور از علم و آگاهی عمل کردیم. رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یک تکنولوژی آمده مثل فناوری انتقال آب از اعماق زمین فرد بلافاصله رفته سمت آن از بانک کشاورزی و وام گرفته اما هیچگاه تحقیقاتی عمل نشده است.

کیخا عنوان کرد: به عنوان محققان پسته باید بعد از این اجماع برای همه مسؤولان نظام، حاکمیت و دولت و مجلس حرف برای گفتن داشته باشید باید بپذیریم زمان زیادی نداریم که با خطا امور کشور را به ویژه در بخش کشاورزی ادامه دهیم.

حدود ۱۲ میلیارد دلار در بخش آب کشاورزی پول گذاشته شده

وی بیان کرد: یکی از ایرادات توسعه کشاورزی این است که فارغ از این هستیم پولی که به این بخش می‌آید با برنامه هزینه شود، برای موضوعات مختلف مانند سیستم‌های آبیاری تحت‌فشار پول می‌گذاریم اما بدون برنامه عمل می‌شود.

وی ادامه داد: در طول دولت‌های یازدهم و دوازدهم حدود ۱۲ میلیارد دلار در بخش آب کشاورزی پول گذاشته شده که از غرب خوزستان تا سیستان و … بوده اما آیا به همین اندازه که پول گذاشتیم برگشت خواهیم داشت حداقل در حوزه انتخابیه خودم می‌بینم حتی معاونان خود وزارت جهاد مستقل از همدیگر در توسعه کشاورزی عمل می‌کنند.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تأکید کرد: برای توسعه کشاورزی در رفسنجان باید برنامه داشته باشیم و هر پولی که گذاشته می‌شود هدفمند هزینه شود و کمیسیون کشاورزی مجلس این آمادگی را دارد که انجمن باغبانی کشور در حوزه محصولات باغبانی و به صورت خاص برای محصولاتی مثل پسته، خرما و انجیر اگر مجموعه سیاست‌هایی دارد که نشان می‌دهد دولت باید مسیرش را در این جهت اصلاح کند ما از قدرت مجلس استفاده می‌کنیم تا دولت مجبور شود نظریات علمی را اجرا کند.

وی تصریح کرد: گاهی نسبت به مسائل پیرامونی خود تا حدود زیادی بی‌تفاوت هستند اعلام موضع نمی‌کنند با این فرض که ممکن است کسی نشنود اما باید حرف خود را بزنند، زمانی که بیانیه و اظهارنظر به صورت یک انجمن صورت می‌گیرد افرادی هستند که هنوز حاضرند در کشور این حرف‌ها را بشنوند و تا حدودی که می‌توانند پیاده کنند.

برچسب ها:
خطا رفسنجان کشاورزی کشور
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روراستی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :