معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: برنامه ملی حذف هپاتیت C از ایران را داریم که در رفسنجان به صورت پایلوت انجام می شود.
به گزارش “روراستی” رضا ملکزاده ظهر امروز در حاشیه بازدید از دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان و مرکز کوهورت با اشاره به نقشآفرینی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در تحقیقات و پژوهشهای علمی اظهار داشت: بنابراین تصمیم گرفتیم یکی از برنامههای پژوهشی و تحقیقاتی در رابطه با درمان بیماری هپاتیت C را در رفسنجان آغاز کنیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت بیان کرد: برنامه ملی حذف هپاتیت C از ایران را داریم که در رفسنجان به صورت پایلوت اجرا میشود تا آن را به طور کامل در این شهرستان ریشهکن کنیم و سپس در کل کشور نیز کم کم آن را حذف کنیم.
وی عنوان کرد: با مسؤولان شهر و دانشگاه علوم پزشکی و خیران این برنامهریزی انجام شده تا به مدت سه سال هپاتیت C را از رفسنجان حذف کنیم و برنامهریزیهای دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان و وزارت بهداشت در این راستا از هفته آینده در این شهرستان آغاز میشود.
ملکزاده علت انتخاب رفسنجان برای ریشهکنی و حذف هپاتیت C را وجود دانشگاه علوم پزشکی فعال و خیرانی دانست که میتوانند در این زمینه کمکهای بسزایی داشته باشند.
وی ادامه داد: این کار هزینهبر است و در این شرایط احتیاج به کمکهای مردمی و دولت است تا به طور کامل این بیماری حذف شود.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: کشور ایران از نظر بیماری هپاتیت C جزء پاکترین کشورها است و میزان شیوع آن کمتر از ۰٫۵ درصد در کل کشور است و ۸۵ تا ۱۰۰ هزار نفر ایرانی مبتلا به هپاتیت C هستند که امیدواریم تا ۹۰ درصد افراد مبتلا را درمان و این بیماری را ریشهکن کنیم.
ملکزاده خاطرنشان کرد: معمولاً هزینه شناسایی و درمان فرد مبتلا ۳ میلیون تومان است و برای اجرای برنامه حذف هپاتیت C همه هزینههایش را با کمک دولت و کمکهای مردمی داریم.
وی در رابطه با کمبود داروهای بیماریهای پیوندی یادآور شد: داروهای بعد از عمل پیوند فوقالعاده گران هستند، در ایران این داروها را با قیمت مناسب تهیه میکنیم و در اختیار بیماران قرار میدهیم.
ملکزاده اظهار کرد: با اینکه در شرایط تحریم هستیم و به ویژه در تحریمهای بانکی قرار داریم اما این مسأله نتوانسته در تأمین این داروها خللی به وجود آورد.