نشست خبری مدیر منطقه ویژه اقتصادی و رئیس گمرک رفسنجان برگزار شد.
به گزارش “روراستی” عصر سه شنبه نشست خبری مدیر منطقه ویژه اقتصادی و رئیس گمرک رفسنجان در فرمانداری برگزار شد البته اینکه این جلسه در فرمانداری برگزار شده جای سؤال دارد چون معمولا نشست های خبری هر اداره، ارگان، نهاد یا …در محل همان اداره برگزار می شود.
در این نشست کهنوجی و تقوی به سؤالات خبرنگار ما پیرامون ورود پلیس آگاهی که روز دوشنبه به منظور توقیف ماینرهایی که معمولا از آن به عنوان کالای قاچاق یاد می شود، تعداد آن و اینکه چه شرکت هایی در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان اقدام به استخراج ارز دیجیتال میکنند، همچنین دادستانی، تعزیرات و دیگر مراجع زیربط هم غیرقانونی بودن این دستگاهها را اذعان دارند، توضیحاتی ارائه کردند.
استخراج ارز دیجیتال این روزها در کشور باب شده و هر از گاهی اخباری مبنی بر دستگیری فعالان این حوزه می شنویم همین رفسنجان خودمان هم سابقه این فعالیت را دارد به طوری که حتی بیشترین دستگاه ها را در کشور از این شهرستان از یک کارخانه متروکه در شهرک صنعتی رفسنجان و چند مکان دیگر کشف کردند که فقط یک مورد آن بیش از هفتاد میلیارد ریال ارزش این دستگاه ها بوده است.
پیش از جلسه پیش بینی می شد که مسئولان منطقه ویژه بخواهند موضوع روز گذشته را به گونه ای از روش «ماستمالیزاسیون» شفاف سازی کنند چرا که صحبت هایی از این در و آن در می شنویم که حکایاتی ناباورانه دارد که برخی سیاسیون پشت این قضیه باشند «متنفذان» و «منتفعانی» در این زمینه هستند که نمی خواهند مسأله قاچاق بودن این دستگاهها مطرح شود و حال که فعالیت های آن در منطقه به گوش فلک رسیده به فکر جمع کردن قضیه با فشارهای سیاسی هستند.
اما بپردازیم به پاسخ هایی که کهنوجی و تقوی دادند اما آن گونه که باید و شاید از پاسخ دادن سر باز زدند که در پایان به آن خواهیم پرداخت.
کهنوجی مدیر منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان اظهار کرد: شرکت سرمایه گذاری ایران و چین با مدیریت عاملی «اوه» از چین و شرکت ذوب ایران در منطقه به مسأله استخراج ارز دیجیتال ورود کردند.
وی بیان کرد: منطقه ویژه اقتصادی جزء سرزمین اصلی نیست هر کالایی که وارد منطقه شود مشکلی ندارد اما از دروازه منطقه اگر کالایی بخواهد بیرون برود باید مجوز گمرک جمهوری اسلامی ایران یا همان برگ سبز را داشته باشد.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان ادامه داد: در منطقه ویژه اقتصادی چیزی به نام «قاچاق» وجود ندارد.
وی با اشاره به بحث برق مصرفی دستگاه های ماینر توضیح داد: دولت چند راهکار گذاشته اگر از برق سراسری استفاده شود باید برق صادراتی را طبق دلار نیمایی حساب شود و تعرفه پرداخت شود راهکار دیگر اینکه خودمان برق تولید کنیم.
کهنوجی با اشاره به اینکه از لحاظ گاز در منطقه مشکلی نداریم و سرمایه گذار با هر تعداد ماینر می تواند فعالیت کند، افزود: برق تولیدی هم ارزان تر از شبکه می شود.
تقوی رئیس گمرک شهرستان رفسنجان هم در این نشست خبری اظهار داشت: چون مناطق ویژه جزء سرزمین اصلی حساب نمی شود دولت برای رونق صنایع در جای جای ایران مناطق ویژه را ایجاد کرده است که سرمایه گذار برای مواد اولیه از رویه ترانزیت خارجی وارد شود.
وی در خصوص تعداد دستگاه های ماینر تصریح کرد: تعدادی باز شده اما چون زمین آماده نبود شمارش نشدند در کانتینرهایی که دستگاه های ماینر وجود دارد قطعات دیگر هم هست و ممکن است ماینرها به صورت منفصل وارد شده باشند.
تقوی خاطرنشان کرد: تعداد کمی از دستگاهها آماده بودند و فعال هستند چون داخل بار ترانزیت بودند از لحاظ قانونی هیچ مشکلی ندارند.
وی بیان کرد: از مشکلات کشورمان انتقال ارز است که این ماینرها مشکلات را حل می کند تعرفه گمرکی این کالا هم مشخص است بر اساس این تعرفه و مجوزهای صادره از طرف سازمان صمت طی روال قانونی می توانند وارد کشور شوند.
اما مسئولان پاسخ دهنده در این جلسه اگرچه گفتند مناطق ویژه جزء سرزمین اصلی نیستند هر کالایی هم می تواند وارد آن شود اما کالاها مگر ثبت نیستند که تقوی تعداد ماینرها را نمی دانست و مشکل زمین را مطرح کرد. که مانع از شمارش دستگاهها شده است؟
از آن جا که هر دستگاه ماینر به گفته کهنوجی ۶ میلیون تومان ارزش دارد و از اول شنیده شدن ورود دستگاهها به منطقه صحبت از ۶ هزار، ۲ هزار و ارقامی بالاتر و پایین تر به میان آمده حتی حساب کردن آن هم سخت است که میزان سرمایه گذاری در این زمینه را بخواهیم محاسبه کنیم.
با این وجود استنباطی که از صحبت های مسئول منطقه ویژه و رئیس گمرک می توان کرد این است که مناطق ویژه و آزاد حاشیه امنی برای ورود کالاهای قاچاق هستند که عده ای را به نان و نوایی آن هم از نوع میلیاردی و حتی هزارمیلیاردی برسانند.
انتهای پیام/