مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان گفت: ۴۰ درصد محصول پسته امسال دهن بست است.
به گزارش “روراستی” حسین رضایی با اشاره به اینکه مناطق نوق و کبوترخان امسال عملکرد خوبی در هکتار دارند و بیشترین محصول برای این دو منطقه است، اظهار داشت: کشکوئیه و رفسنجان وضعیت وخیم دارد.
وی بیان داشت: دو عامل منفی تأثیر سویی در محصول داشته که از تغییرات اقلیمی ناشی میشود ۷۲۶ ساعت دمای ۳۷ درجه در مجموع داشتیم که برای پسته مضر است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان تصریح کرد: پیشبینی میشود امسال ۲۰۰ هزار تن پسته در کشور تولید شود و کشور رقیب۳۵۰ هزار تن پسته دارد که در مجموع ۵۵۰ هزار تن پسته در کل دنیا تولید و به بازارهای جهانی عرضه میشود ضمن اینکه ۱۰۰ هزار تن پسته هم از سال گذشته در انبارهای پسته دنیا موجود است.
وی میانگین پوکی در شهرستان و استان را بالای ۳۰ درصد عنوان کرد و افزود: به دلیل گرمای تیر و مرداد بیش از۴۰ درصد محصول دهنبست است.
رضایی خاطرنشان کرد: امسال ۱۰۰ هزار تن پسته خندان در ایران تولید و به دنیا عرضه میشود.
وی با بیان اینکه تولید امسال زیاد است نباید همین الان محصول را یکباره عرضه کرد، گفت: محصول را باید کم کم عرضه کرد تا تعادل قیمت و قیمت واقعی محصول صورت گیرد.
رضایی عنوان کرد: ۱۰ درصد محصول سال جاری به صورت کال چیده شده که برای مصارف مواد غذایی استفاده میشود و در مجموع پیشبینی میشود که ۲۰ هزار تن تا ۲۴ هزارتن در شهرستان پسته داشته باشیم که دو هزار میلیارد تومان پول وارد شهرستان میشود و پیشبینی میشود سال آینده بیش از دوبرابر محصول داشته باشیم که دو برابر این رقم وارد شهرستان خواهد شد.
وی عمده بازارهای پسته ایران را هند و چین معرفی کرد و بیان کرد: مصرف داخلی کشور ۱۵ تا ۲۰ درصد است.
پستهکاران نمونه کشوری با ۱۲ تن در هکتار از رفسنجان
رضایی اظهار کرد: سه تولیدکننده نمونه کشوری با ۱۰ و ۱۲ تن در هکتار از رفسنجان هستند و کسانی که فکر میکنند پسته به بنبست رسیده با این عملکرد میفهمند که هنوز هم با این عملکرد در هکتار ظرفیت افزایش تولید وجود دارد.
وی در ادامه ابراز کرد: باید تلاش شود ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار را به یک تن و ۲۰۰کیلو برسانیم باغدارانی که ۱۲ تن در هکتار برداشت کردند برای هر هکتار حدود ۵۰ میلیون تومان هزینه کردند و بالای یک میلیارد تومان درآمدشان بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان از جمله مزایای پسته ایران به تنوع ارقام اشاره کرد و افزود: بالای ۵۰ رقم در کلکسیون پژوهشکده پسته کشور که در رفسنجان مستقر است، داریم.
وی پسته ایران و اینکه روغنهای غیراشباعی که در پسته ما وجود دارد که در هیچ جای دنیا نیست، را یادآور شد و تصریح کرد: درصد بالایی از پسته ما مغز است هر ۱۰۰ گرم ۵۶ گرم مغز است که در جاهای دیگر ۴۹ تا ۵۰ گرم است.
رضایی همچنین قابلیت برشتهشدن پسته ایران تا دمای ۱۷۰ درجه را ذکر کرد و بیان داشت: پسته کشورهای دیگر در دمای۱۳۰ درجه میسوزد.
انتهای پیام/