مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان مطرح کرد:

تهدید آفت سن در باغات پسته+راهکارهای مقابله

  • شناسه خبر: 55378
تهدید آفت سن در باغات پسته+راهکارهای مقابله

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان گفت: آفت سن سبز در برخی مناطق رفسنجان بین ۱۰ تا ۲۰ درصد خسارت وارد کرده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان گفت: آفت سن سبز در برخی مناطق رفسنجان بین ۱۰ تا ۲۰ درصد خسارت وارد کرده است.

به گزارش روراستی، عباس حاج‌عبداللهی  با بیان اینکه سن‌های زیان آور پسته جزء آفات درجه اول درختان پسته محسوب می‌شوند، اظهار داشت:  سن‌های خسارت‌زای پسته به‌صورت حشره کامل زمستان‌گذرانی می کنند و دارای ۳ تا ۵ نسل در سال هستند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان عنوان کرد: .چند گونه از سن‌ها در باغات پسته فعالیت می‌کنند از جمله سن قرمز، سن سبز یک‌دست، سن سبز با لکه سفید، سن کارپوکوریس و سن قهوه‌ای که نحوه خسارت این آفت با توجه به مراحل مختلف رشد میوه متفاوت است و به دو بخش تقسیم می‌شود که مرحله تشکیل میوه تا سخت‌شدن پوست استخوانی و مرحله سخت‌شدن پوست استخوانی تا مغزبندی است.

وی توضیح داد: در مرحله تشکیل میوه، تغذیه آفات سن قرمز، سن سبز یکدست، سن سبز با لکه سفید و سن جدید،موجب سیاه‌شدن، خشکیدن و ریزش میوه‌ها می‌شود و در مرحله سخت‌شدن پوست استخوانی تا مغزبندی، تغذیه آفات سن سبز یکدست و سن سبز با لکه سفید در این مرحله، موجب ایجاد لکه‌های قهوه‌ای روی مغز می‌شود.

 حاج‌عبداللهی خاطرنشان کرد: خسارت سن قرمز با سخت‌شدن پوست استخوانی دانه پسته متوقف می‌شود اما سن‌های سبز می‌توانند از مرحله تشکیل میوه تا رسیدن میوه‌ها و برداشت محصول با تغذیه از دانه‌های پسته ایجاد خسارت کنند.

وی روش‌هایی از جمله استفاده از تله‌ نوری در شب، بررسی علف‌های هرز میزبان موجود در باغ همانند اسفند، زاروق، شور، اسفند سگ و…همچنین تکاندن خوشه‌های متراکم و نزدیک به زمین در صبح زود یا نزدیک غروب برای ردیابی سن‌های سبز برای ردیابی این آفت عنوان کرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان تصریح کرد: برای مبارزه شیمیایی با این آفت، پس از اطمینان از حضورجمعیت بالای آفت با بهره‌گیری یکی از ترکیب‌های فنیتروتیون ۲ تا ۵/۱ لیتر با ۲ لیتر روغن ولک در هزار لیتر آب و افوریا ۳۰۰ سی‌سی در یک هزار لیتر آب پیشنهاد می‌شود.

وی آخرین وضعیت پراکنش آفت سن سبز را در مناطق شش گانه شهرستان رفسنجان تا پایان تیرماه شامل ۱۰ تا ۱۵ درصد کشکوئیه، ۱۵ درصد اسماعیل‌آباد، ۱۰ تا ۲۰ درصد فردوسیه و ۲۰ درصد حومه غربی اعلام کرد.

حاج‌عبداللهی متذکر شد: در مناطق حومه شرقی، بهرمان و کبوترخان جمعیت قابل مشاهده‌ای در حد خسارت وجود نداشته است.

انتهای پیام/

           

برچسب ها:
آفت سن باغات پسته تهدید جهاد کشاورزی رفسنجان
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روراستی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :