از هوشمندسازی معدن مس سرچشمه رفسنجان تا نیاز ۷۰ هزار تنی گلوله فولادی

  • شناسه خبر: 73466
از هوشمندسازی معدن مس سرچشمه رفسنجان تا نیاز ۷۰ هزار تنی گلوله فولادی

سرپرست و کارشناس ارشد مهندسی معدن مجتمع مس سرچشمه رفسنجان جزئیاتی از هوشمندسازی معدن مس سرچشمه را تشریح کرد.

سرپرست و کارشناس ارشد مهندسی معدن مجتمع مس سرچشمه رفسنجان جزئیاتی از هوشمندسازی معدن مس سرچشمه را تشریح کرد.

غلامرضا جبالبارزی در حاشیه هشتمین نمایشگاه معدن، صنایع معدنی، ماشین‌آلات راه‌سازی و تجهیزات وابسته کرمان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: معدن مس سرچشمه رفسنجان به‌عنوان بزرگترین معدن روباز ایران و بزرگترین معدن مس ایران شناخته می‌شود و با توجه به ابعاد آن و ماشین‌آلات آن سابقه نیم قرن فعالیت درآن، می طلبد که قطعات مورد نیاز آن بومی سازی شود در طرح ۳۰ ساله جدید معدن، ذخایر معدنی سرچشمه و سریدون به میزان یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تن پیش بینی شده اما ذخیره زمین‌شناسی تا حدود ۴ میلیارد تن تخمین زده است.

وی افزود: یکی از اهداف در این نمایشگاه مذاکرات در خصوص بالابردن سطح بهره‌وری با بازدیدکنندگان و شرکت‌هایی است که تکنولوژی بالایی را دنبال می‌کنند. لذا در حال حاضر چیزی که مد نظر است تکنولوژی مبتنی بر هوش مصنوعی است و قصد داریم تولید فعلی را با استفاده از این تکنولوژی افزایش دهیم و به دو برابر برسانیم.

وی ادامه داد: این تکنولوژی هوش مصنوعی شامل دستگاه های خودران، تراک ها، کامیون های خودران و سیستم های جدید است.

جبالبارزی با اشاره به اینکه بحث هوشمندسازی معدن را دنبال می کنیم، ادامه داد: در بخش معدن مس سرچشمه در قسمت‌های ابتدایی از اکتشاف و زمین شناسی تا مرحله استخراج و تحویل محصول به کارخانه فرآوری نقشه راهی تعریف کردیم. خوشبختانه با ۱۰ فرمان اجرایی این کار از سال قبل کلید خورده و هر کدام از بخش‌ها و واحدهای معدنی به سیستم هوشمند مجهز خواهند شد.

سرپرست و کارشناس ارشد مهندسی معدن مجتمع مس سرچشمه رفسنجان تصریح کرد: در بخش نقشه‌برداری هم پهبادهای مدرن در کوتاه‌ترین زمان ممکن پهنه‌های زیادی از معدن و کارخانه را می‌توانند نقشه‌برداری کنند. به لحاظ جلوگیری از ریزش های احتمالی معدن، جابجایی گسل ها و غیره رادارهای هوشمند فعالیت دارند و از خسارت‌های احتمالی جلوگیری می کنند.

معدن مس سرچشمه جزء اولین‌ها در استفاده از کامیون‌های خودران

جبالبارزی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حال حاضر معدن مس سرچشمه رفسنجان به عنوان اولین مجموعه های ایران در بحث استفاده از کامیون‌های خودران است و کار تحقیقاتی استفاده از این نوع کامیون ها به اتمام رسیده و ظرف دو هفته آینده تست آزمایشی آن انجام خواهد شد.

وی افزود: یک کامیون به صورت پایلوت در سرچشمه به صورت خودران و بدون راننده کار انجام می‌دهد که اگر نتیجه خوبی بدهد این طرح را در کل معدن اجرا خواهیم کرد.

سرپرست و کارشناس ارشد مهندسی معدن مجتمع مس سرچشمه رفسنجان ادامه داد: برنامه دارای تکنولوژی بالا وکاملا اتوماتیک بر روی این نوع کامیون نصب است و بارگیری انجام می‌دهد و تخلیه بار در مقصد صورت می گیرد و در این جا راننده ای نیست.

وی تصریح کرد: شاید سوال در ذهن مردم پیش آید که امکان کاهش اشتغال دراین نوع فرایند وجود دارد اما این طور نیست سطح بهره‌وری بالا می رود و از طرفی هم افراد بیشتری در بخش‌های دیگر به کار گرفته می‌شوند به عبارت دیگر راننده حذف می شود و در عوض چند شغل جدید ایجاد می‌شود و سودآوری در بر دارد.

جبالبارزی بیان کرد: در صدد این هستیم که دریل‌های هوشمند در امر حفاری، ربات‌های هوشمند در امر ارزیابی سنسورهای بعد از انفجار و دیگر ملزومات هوشمند مورد نیاز معدن مس سرچشمه را خریداری کرده و به کار بگیریم.

به گفته وی، کل ناوگان حمل و نقل کامیونی در سرچشمه رفسنجان بالغ بر ۳۰۰ کامیون است که ۶۰ کامیون در حال هوشمندسازی است.

تأمین ۶۰ درصد از قطعات مورد نیاز صنعت مس منطقه کرمان در استان

مدیر فنی مهندسی شرکت خدمات بازرگانی مس نیز گفت: در بحث تامین قطعاتی که در مجتمع های مس در استان کرمان و آذربایجان نیاز دارند این شرکت به عنوان کارگزار، تأمین‌کننده این قطعات است. در بحث بومی‌سازی و داخلی‌سازی نیز در حال فعالیت هستیم.

علیرضا شجاعی افزود: بر اساس آمار، حدود ۶۰ درصد از قطعات مورد نیاز صنعت مس در منطقه کرمان در خود استان کرمان تأمین می‌شود. چون در استان کرمان برخی صنایع خاص را مانند ریخته‌گری سنگین، نسوزها در کوره‌ها نداریم از لحاظ ریالی حدود ۳۰ درصد خریدی که برای مس انجام می‌شود در استان است و اما از لحاظ تعداد حدود ۶۰ درصد تأمین می‌شود.

وی بیان کرد: خواستار برخی سرمایه‌گذاری‌های خاص در استان هستیم که به نفع استان خواهد بود. در سرچشمه چون رفسنجان در نزدیکی این مجتمع قرار دارد بیشتر حجم قطعات بومی‌سازی و د اخلی‌سازی شده است.

نیاز معادن سرچشمه و میدوک به۷۰ هزار تن گلوله فولادی

رییس بازرگانی و ساخت شرکت خدمات بازرگانی مس نیز گفت: برای این نمایشگاه ما سه نوع استراتژی را در نظر گرفتیم. یکسری از قطعاتی که در اینجا عرضه کردیم مورد نیاز مجموعه مس سرچشمه رفسنجان و وارداتی است و با عرضه آن‌ها فرصت بومی‌سازی در داخل کشور و استان کرمان را فراهم آوردیم.

محمود امینی‌بابک در حاشیه برگزاری هشتمین نمایشگاه معدن، صنایع معدنی، ماشین‌آلات راه‌سازی و تجهیزات وابسته کرمان اظهار کرد: یکسری از قطعاتی هم به نمایش گذاشتیم که به عنوان دستاورد های صنعت مس هستند که بومی‌سازی شدند و سرمایه‌گذاری در این موارد هم می تواند اقتصاد را رونق ببخشد. دسته سوم هم قطعاتی هستند که بومی‌سازی شدند و در سایر کشور هم می‌توان آن ها را تولید کرد و صرفه اقتصادی برای سرمایه‌گذاران خواهد داشت اعم از قطعات لاستیکی، گلوله های فولادی، ریخته گری و غیره.

وی تصریح کرد: شرکت مس هم نیاز زیادی در این موارد دارد و شرکت‌های دیگر این نیازها را ببینند و سرمایه‌گذاری کنند که نتایج برگشت بودجه هایی که از استان جهت خرید قطعات خارج می شوند و نیز پویایی اشتغال را در بر خواهد داشت.

امینی‌بابک افزود: برای تهیه گلوله‌های فولادی مورد نیاز در معدن مس سرچشمه طی دو سال گذشته ۱۶ هزار میلیارد ریال اعتبار صرف شده است که بخش کمی از این فولاد در استان کرمان تولید می شود و عمده ان از استان اصفهان خریداری می شود.

رییس بازرگانی و ساخت شرکت خدمات بازرگانی مس در ادامه گفت: معادن مس سرچشمه و میدوک ره آلو و دره زار در سال تا ۷۰ هزار تن گلوله فولادی مصرف دارند که در صورت راه‌اندازی معادن مس دره زار و دره آلو این میزان به ۹۰ هزار تن افزایش خواهد یافت.

وی افزود: سالانه ۱۲ تا ۱۳ هزار تن گلوله فولادی در شهرک صنعتی کرمان اولید می‌شود و شرکت‌های کوچکی هم در بردسیر تولید دارد نیاز است سرمایه گذاری‌ها دراین راستا صورت گیرد تا کل گلوله‌های مورد نیاز در استان کرمان تولید شود.یک کارخانه هم در رفسنجان در دست اجراست و بیش از ۹۰ درصد پروژه اجرا شده و نیاز به سرمایه ۳۵ میلیارد تومانی جهت تکمیل شدن دارد که اگر این کارخانه راه اندازی شود می توان گفت ۵۰ درصد گلوله های مورد صنعت مس در استان کرمان تولید می‌شود.

امینی بابک با اشاره به اینکه در صنعت مس سرچشمه رفسنجان بیش از ۲ هزار نوع و آیتم قطعه مورد نیاز است، تصریح کرد: برای تهیه قطعات لاستیکی دو شرکت در بردسیر و کرمان و دو شرکت هم در رفسنجان در این راستا سرمایه‌گذاری کردند.

امیرحسین محمدرضایی کارشناس واحد کالا امور انبارها و سفارشات نیز گفت: در این نمایشگاه سعی می‌کنیم تمام امورهای فعال در مجتمع مس سرچشمه را پوشش دهیم از قطعات صنعتی و مکانیکی گرفلته تا قطعات برقی و الکترونیکی و شیمیایی ها در دسته بندی خرید، ساخت و غیره.

برچسب ها:
گلوله فولادی معدن مس سرچشمه رفسنجان هشتمین نمایشگاه معدن، صنایع معدنی، هوشمندسازی
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روراستی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :