مشکلات ایمنی و منابع انسانی مجتمع مس سرچشمه روی میز شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری رفسنجان

  • شناسه خبر: 74649
مشکلات ایمنی و منابع انسانی مجتمع مس سرچشمه روی میز شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری رفسنجان

مشکلات ایمنی کارگران و کارکنان و منابع انسانی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان بررسی شد.

مشکلات ایمنی کارگران و کارکنان و منابع انسانی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان بررسی شد.

به گزارش روراستی، حسین رمضانی‌زاده صبح امروز در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری رفسنجان با موضوع بررسی مشکلات مجتمع مس سرچشمه در حوزه‌های منابع انسانی و ایمنی کارگران و پرسنل مجتمع که با حضور مدیران شرکت ملی صنایع مس و جمعی از مسوولان شهرستان در سالن کنفرانس دادگستری شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: پیرامون حوادثی که اخیراً در مجتمع مس اتفاق افتاده تشکیل پرونده‌های قضایی داشتیم و برای اجرای قوانین و مقررات در بحث حوادث ناشی از کار برخورد قضایی صورت‌گرفته و دادستانی به جد پیگیر این موضوع است.

رئیس دادگستری شهرستان رفسنجان بیان کرد: مس مسوولیت‌های اجتماعی باتوجه‌به رسالت‌های قانونی که دارد باید انجام دهد و قانون تکالیفی تعیین کرده که باید موردتوجه باشد.

وی ادامه داد: انتقال حساب‌های بانکی از رفسنجان طی چند سال اخیر انجام شده که مورد گلایه مردم و مسوولان شهرستان است. رمضانی‌زاده، حذف معاونت توسعه، عدم تعیین تکلیف تصفیه‌خانه و کمپ ماده ۱۶ را از مطالباتی برشمرد و تصریح کرد: گروه عارضه‌یاب در مجموعه مس تشکیل شود و پیرامون اتفاقات رخ‌داده در سرچشمه بررسی کند.

وی با تأکید بر جذب نیروهای متخصص بومی، گفت: اختیارات مدیر مجتمع رفسنجان بیشتر شود.

لزوم تشکیل گروه تحقیق و تفحص آلایندگی‌های مس

این مسوول قضایی ابراز کرد: در زمینه آلودگی‌ها آمارها واقعی نیست که موجب مرگ پنهان شده و نیاز به گروه تحقیق و تفحص جهت بررسی آلایندگی‌هاست.

رمضانی‌زاده با بیان اینکه بعضی شغل‌ها در مجتمع با تخصص همخوانی ندارند، افزود: ۶۰۰ نفر نیروی روزمزد داریم که باید تعیین‌تکلیف شوند.

وی تصریح کرد: آموزش و نحوه آن ضعیف است، نوع آزمون‌ها کارشناسی شده نیست و استراتژی مشخصی برای جذب نیرو وجود ندارد.فرایندی که باید نیروها جذب شوند به‌ویژه در خصوص شرکت‌های پیمانکاری به‌درستی طی نمی‌شود، بنابراین باید استانداردهای جذب نیرو رعایت شود.

رئیس دادگستری رفسنجان بیان داشت: ناوگان حمل‌ونقل مجتمع مس وضعیت مناسبی ندارد همچنین مشکلات و نواقص جاده‌ای بالاست.

وی ایجاد دوربرگردان برای روستای مانی را مهم دانست و بیان کرد: نبود سیستم دیسپاچینگ به‌منظور کنترل‌های ایمنی جای تعجب دارد درحالی‌که شرکت مس مشکل تأمین منابع مالی ندارد و این مشکلات سال‌ها مانده است.

رمضانی‌زاده در ادامه سخنان خود عنوان کرد طی بررسی‌های انجام‌شده از حدود ۷۰ دستگاه سبک در محدوده معدن ۲۵ دستگاه باید تعویض شود و کمبود نیرو در بخش ایمنی و آتش‌نشانی نیز باید جبران شود.

وی فرسوده بودن دستگاه‌های امور پالایشگاه را مورد اشاره قرارداد و تصریح کرد:

هرچه سریع‌تر نسبت به ایجاد کارخانه جدید با فناوری روز اقدام شود.

لزوم جذب نیروهای متخصص در آموزش و ایمنی مجتمع مس

رئیس دادگستری رفسنجان با بیان اینکه حمل مواد خطرناک از مجتمع مس در شب ممنوع است، گفت: باید از بارگیری و حمل این مواد در ساعات تاریک خودداری شود.

وی تأکید کرد: در بحث جذب نیرو آموزش و ایمنی تغییری ایجاد شود که اگر این وضعیت ادامه داشته باشد در آینده با حوادث بیشتر و تلفات جانی بالاتری مواجه خواهیم شد.

وی متذکر شد: ما به‌عنوان دستگاه قضایی و نهادهای خدمتگزار در کشور دررابطه‌با تمامیت انسانی اشخاص باید اهتمام بیشتری داشته باشیم‌.

حجت‌الاسلام اصغر عسکری امام‌جمعه رفسنجان نیز در این جلسه با قدردانی از دستگاه قضایی که جهت پیشگیری از وقوع حوادث دغدغه دارند اظهار داشت: در بحث مس سه موضوع را باید در کنار هم و با اولویت دیده شود؛ اهمیت جان و ایمنی کارگران، کارکنان و کارمندان که به‌عنوان یک اصل دیده شود، اهمیت کار اقتصادی و بهره‌برداری از معادن با حفظ ایمنی و اهمیت به جایگاه و حرمت مسوولان که اگر مسوول حرمت و اقتدارش خدشه‌دار شود مجموعه کار را به‌درستی پیش نمی‌برند.

عسکری با بیان اینکه مسئله بومی‌گزینی را جدی بگیرید که با توجه به هزینه‌ها و خطرات مسافت راه برد برد است، بیان کرد: خرید ملزومات مس از شهرستان تهیه شود و گردش مالی مس در شهرستان رفسنجان انجام شود.

وی با اشاره به این مطلب که چه توجیهی دارد که آن همه نیرو و کادر در تهران باشند درحالی‌که مهم‌ترین منابع مس در استان کرمان است، افزود: مدیریت نیروی انسانی، مدیریت بهره‌برداری، مالی و اداری باید در شهرستانی که معدن در آن وجود دارد، باشد.

عسکری تأکید کرد: مطالب دادگستری بسیار جدی و از سر دلسوزی است و برای مچ‌گیری و اخلال در کار نیست که باید مسوولان مس موردتوجه قرار دهند.

وی خاطرنشان کرد: در ایجاد صنایع جنبی مس اهتمام بیشتری باشد تا از مشکلات اشتغال و اقتصادی شهرستان کاسته شود.

علیرضا محمدی دادستان رفسنجان نیز در این جلسه عدم تخصص در برخی نیروها را ذکر کرد و جاده دسترسی به مجتمع مس را خطرناک دانست و گفت: با وقوع یک حادثه برای اتوبوسی جان ۴۰ نفر به خطر می‌افتد.

دادستان رفسنجان تصریح کرد: اداره کار به جایگاه واقعی خودش در حوزه نظارت نرسیده و بعد از چهل سال یک محیط پرخطر را پلمب کرده که اگر از اول این برخوردها بود این تلفات انسانی رقم نمی‌خورد.

بزرگترین ظلم تاریخی به مردم رفسنجان در دوره مدیریت قبلی شرکت ملی مس

حسین رضایی فرماندار رفسنجان با ابراز گلایه از برخی پروژه‌ها که فقط در حد شعاری بوده تصریح کرد: نیروگاه ۳۰۰ مگاواتی سال ۱۴۰۰ کلنگ‌زنی شد و در شرکت مس زیر بار نرفتند و بزرگ‌ترین ظلم تاریخی به مردم رفسنجان در دوره گذشته مدیریت مس رقم خورد که تمامی پروژه‌ها ازجمله تغلیظ ۳ و ۴، تصفیه‌خانه و غیره تعطیل شدند.

برچسب ها:
ایمنی مجتمع مس رییس دادگستری رفسنجان شورای پیشگیری از وقوع جرم مجتمع مس سرچشمه مس
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روراستی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :

  • Assfg

    متاسفانه فرایند گزینش در سرچشمه صرفا بر اساس سفارشات این آن صورت می‌گیرد که بر عملکرد کلی مجتمع در سال های اخیر تاثیر داشته که فقط یک مورد ایمنی است که فعلا متاسفانه بولد شده و به چشم آمده جذب اقماری ها که کلا پارتی بازیست آزمون ها هم شده تماما سهمیه ها +پرسنل فرسوده و سفارش شده ی اقماری ها هر وقت مثل ۹۲ شرکت آزمونی برگذار کرد و تعدادی نیروی کاملا جدید بر اساس صلاحیت از بیرون وارد مجموعه شدن می‌توان کم کم امید به اصلاح امور داشت همه افراد حاظر در جلسه امروز قطعا خودشان توقع جذب اشنایانشان در مجتمع را از مدیران داشتن با این فرمون چیزی حل نخواهد شد