رئیس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان مشکلات و معضلات کشاورزی استان کرمان را برشمرد و تاکید کرد که هرطور شده باید کشاورزی استان کرمان حفظ شود چراکه اکثر شهرستانهای استان اقتصادشان بر پایه کشاورزی است.
به گزارش روراستی، علی باقری مدیرکل جهاد کشاورزی شمال استان کرمان بعد از ظهر امروز در حاشیه برگزاری دومین جشنواره زعفران در راویز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی استان و شهرستان رفسنجان و خشکسالیها، مشکلات آب کشاورزی و نوسانات دما وضعیت کشاورزی دچار مشکل شده است.
وی با بیان اینکه در گذشته این همه سرمازدگی و گرمازدگی نداشتیم، گفت: همچنین با وجود خشکسالی هجوم آفات زیاد میشود و روی محصول اثر میگذارد.
باقری افزود: جهاد در بحث آب موضوع استفاده بهینه از منابع موجود را که یکی از آن روشهای نوین آبیاری است و تغییر الگوی کشت مانند زعفران، استفاده از سیستم آبیاری قطرهای و کاهش سطح کَرتها موجب بهرهوری است برنامههایی دارد و بحث دیگر که مربوط به پسته است از آنجا که بعضی از ارقام در برابر تغییرات دمایی از بین میروند مانند کلهقوچی باید تغییر واریته دهیم که بتوانیم اقتصادی پیش برویم.
وی خاطرنشان کرد: برای مقابله با سرمازدگی دو سالی هست که ایستگاههای هواشناسی نصب کردیم و در پژوهشکده پسته ۲۷ مورد پیشنهاد دادند که یکی از آن نصب بخاریهای گازوییلی است که موجب کاهش درصد سرمازدگی محصول شد.
باقری ادامه داد: امسال در مردادماه که دما بالای ۳۷ درجه رفت موجب شد گرمازدگی هم داشته باشیم که در حال پیگیری هستیم و پیشنهادات محققان را داریم بررسی میکنیم که راههای به صرفه و اثرگذار را انتخاب و جاهایی که بهصرفه باشد پیادهسازی شود.
وی خاطرنشان کرد: از مباحث دیگر انتقال آب است که راهکارهای آن هم توسط انجمن ذینفعان آب در حال بررسی است و هر پیشنهادی در این رابطه باشد را پذیرفته و بررسی میکنیم.
مدیرکل سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان در ادامه سخنانش به بحث پسته امسال کشاورزان کرمانی پرداخت و عنوان داشت: پیشبینی ابتدای سال در استان برداشت ۹۰ هزار تن پسته بود که با توجه به شرایط دمایی و گرمازدگی و پوکشدن و خاموشی موتورپمپها تولید کمتر شد و حدود از ۷۵ هزار تن تولید استان خواهد بود.
وی تصریح کرد: باید به سمتوسویی برویم که با بهرهوری کشاورزی را در استان کرمان پیش ببریم. هنوز خیلی از شهرستانهای استان اقتصادشان برپایه کشاورزی است و همه پیگیر هستند و کمیسیونهای مهم ازجمله کمیسیون کشاورزی و برنامهوبودجه به استان دعوت شدند و کمک میکنند که بتوانیم کشاورزی را حفظ کنیم.
وی تامین کود و گازوئیل را از حمایتهای مسوولان استان از کشاورزان نام برد و در خصوص گازوئیل تراکتورها تصریح کرد: بهدلیل اختلافات ارزی اختلاف قیمتی در بحث سوخت پیش آمد و موجب رونق قاچاق سوخت شد و ستاد مبارزه با قاچاق سوخت برای جلوگیری از قاچاق سوخت اقدام به کاهش سهمیه سوخت کرد.
وی توضیح داد: ۹ درصد در کل کشور سوخت مربوط به کشاورزی است و رقمی نیست و گلایهای داریم علیرغم نقش کشاورزی در تامین غذای جامعه از طریق کشاورز مبارزه با قاچاق کار درستی نبود. با پیگیریهای انجامشده این معضل حل شده و مشکلی در این خصوص نداریم و میزان مصرف گازوئیل بر اساس سطح باغی زراعی اعلام کردیم و سهمیه بر این اساس اختصاص مییابد.
وی اضافه کرد: یکسری تراکتور هم داریم خدماتی هستند که سعی کردیم تخصیص سهمیه آنها نیز با کمترین قاچاق سوختی در این زمینه صورت گیرد.
باقری به خاموشیهای امسال و خدشه به محصولات اشاره و بیان کرد: با توجه به تاترازی برق با تفاهمنامهای که در بحث نیروگاههای خورشیدی با نظام مهندسی و وزارت نیرو منعقد شده استفاده از پنلهای خورشیدی به کشاورزان توصیه اکید میشود و تسهیلات بانکی و زمین در اختیارشان قرار میگیرد که لازم است از این فرصت استفاده کنند.