امام جمعه رفسنجان گفت: یکی از درخواستها و مطالبات مردم منطقه این است که پول در گردشی در بانکهای رفسنجان وجو ندارد و باید در این حوزه دقت نظر و اهتمام جدی برای پیگیری وجود داشته باشد، چون وقتی بیشترین حجم مس استخراجی متعلق به این منطقه است باید سهم نقدینگی و بهرهمندی از عایدات حاصل از فروش این ماده معدنی با ارزش نصیب مردم همین منطقه شود.
به گزارش روراستی، حجت الاسلام علی اصغر عسکری، امام جمعه رفسنجان ضمن اشاره به اینکه رفسنجان کرمان معدن اصلی مس ایران است، بیان کرد: بیشترین حجم مس استخراجی در کشور متعلق به شهر رفسنجان و شهر بابک در استان کرمان است.
وی ادامه داد: بعد از دو شهر در استان کرمان، مس استخراجی متعلق به سونگون آذربایجان است.
امام جمعه رفسنجان تصریح کرد: سال گذشته بالغ بر ۱۳۰ همت درآمد حاصل از فروش مس کشور بوده است که ۵۰ تا ۶۰ درصد مس تولیدی و استخراج شده متعلق به سرچشمه رفسنجان بوده است.
وی افزود: ۵۲ درصد از تولید نیز متعلق به شهر بابک و مابقی حاصل استخراج مس از معدن سونگون بوده است.
حجت الاسلام عسکری در بخش دیگری از صحبتهایش به پیشبینی درآمد حاصله از فروش مس در سال جاری گریزی زد و گفت: پیش بینی بر این است که در سال جاری بالغ بر ۱۸۰ تا ۲۰۰ همت میزان درآمد حاصل از فروش مس ایران در سال ۱۴۰۳ باشد.
وی افزود: با توجه به اینکه بیشترین میزان فروش مس کشور به مس رفسنجان تعلق دارد، اما این در حالی است که تنها ۵/۱ همت از درآمد حاصله از این فروش در بانکهای رفسنجان قرار میگیرد و مابقی در سایر شهرها و استانها سپرده و سرمایهگذاری میشوند.
خطیب جمعه رفسنجان کرمان همچنین عنوان کرد: این میزان پول مانده در بانکهای رفسنجان نیز تنها برای پرداخت حقوق کارگران، پیمانکاران و… معادن مس صورت میپذیرد تا اینکه نقدینگی برای پرداختیهای جاری و روزمره داشته باشند.
امام جمعه رفسنجان با اشاره به اینکه بزرگترین جنگل مصنوعی کشور در رفسنجان وجود دارد، گفت: ۸۰ هزار هکتار سطح زیرکشت باغات پسته در رفسنجان است و به دلیل ناترازی برق و خاموشیهای مکرر، به باغات مردم خسارات زیادی وارد شد.
حجت الاسلام عسکری بیان کرد: حال با توجه به وجود ناترازی های انرژی و برق، باغداران به فکر استفاده از نیروهای خورشیدی برای باغات هستند و به همین منظور برای دریافت تسهیلات و نصب پنل های خورشیدی اقدام میکنند، اما متاسفانه به دلیل نبود نقدینگی، بیشتر بانکها از پرداخت وام و تسهیلات امتناع میکنند.
امام جمعه رفسنجان عنوان کرد: لذا در صورتی که حجم بیشتری از درآمد حاصل از فروش مس این منطقه در بانکهای منطقه قرار داشته باشد، بانکها با کمبود نقدینگی مواجهه نمیشوند و به راحتی میتوانند تسهیلات لازم را در ختیار مردم قرار دهند.
وی افزود: لذا یکی از درخواستها و مطالبات مردم منطقه این است که پول در گردشی در بانکهای رفسنجان وجو ندارد و باید در این حوزه دقت نظر و اهتمام جدی برای پیگیری وجود داشته باشد، چون وقتی بیشترین حجم مس استخراجی متعلق به این منطقه است باید سهم نقدینگی و بهرهمندی از عایدات حاصل از فروش این ماده معدنی با ارزش نصیب مردم همین منطقه شود.
خطیب جمعه رفسنجان در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به اینکه اکتشافات صنعت مس ایران قبل از انقلاب توسط آمریکاییها در رفسنجان کرمان انجام شد، گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و خروج آمریکاییها از کشور، اولین تولید مس ایران در خرداد سال ۱۳۶۱ همزمان با آزادی خرمشهر توسط متخصصان ایرانی در رفسنجان کرمان به بهره برداری رسید.
حجت الاسلام عسکری عنوان کرد: با توجه به اینکه سرچشمه رفسنجان مادر مس ایران است؛ همیشه تا سطوح مدیریتی در کشور، یک کرمانی در هیئت مدیره حضور داشته است. اما این در حالی است که در حال حاضر؛ نه تنها مدیرعامل این مجموعه از استان کرمان نیست، بلکه در هیئت مدیره و حتی معاونین نیز هیچ عضوی از استان کرمان وجود ندارد.
امام جمعه رفسنجان در پایان اظهار داشت: باید از حقوق معدن کاران و مردم رفسنجان و کرمان دفاع شود.