فرماندار ویژه رفسنجان گفت : مردم رفسنجان برای از بین بردن آفات درختان پسته هزینه های گزاف جهت خرید سموم تقلبی و بدون مجوز صرف می کنند که نتیجه به خطر افتادن سلامتی آنها است.
به گزارش خبرنگار روراستی حمید ملانوری در همایش شوراهای اسلامی شهر و روستا، شهرداران و دهیاران شهرستان رفسنجان افزود : شوراهای اسلامی درروستاها ازبدو انقلاب فعالیت هایی انجام داده اند و این فعالیت ها در سالهای اخیر چشمگیر شده است.
وی تصریح کرد : هدف تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستاها این است که امر مشورت در راستای پیشبرد اهداف متعالی و توسعه و رونق کشور جاری و ساری شود، از تمامی امکانات و ظرفیت ها در جامعه استفاده شود.
ملانوری خاطرنشان کرد : وظیفه اعضای شوراهای اسلامی که نمایندگان و منتخبین مردم هستند نگهداری از اموال و دارایی های دولت، مراقبت در اجرای مقرات و قانون، ارتقاء بهداشت و امنیت ، تشکیل جلسات تخصصی و کاربردی و همچنین شناخت نیازهای اساسی و واقعی مردم و انتقال مشکلات و معضلات روستاها و شهر ها به بخشداری ها و فرمانداری جهت رفع این مشکلات است.
وی ادامه داد : درهر روستایی سازمان مردم نهاد تشکیل شود که این کار در اولویت برنامه های سال 94 در این شهرستان است.
فرماندار رفسنجان در بخشی دیگر از سخنانش به وظایف اداری شوراها اشاره کرد و گفت : شوراهای اسلامی شهر و روستاها وظیفه حفظ و حراست از اراضی و اموال دولت را دارند نه توزیع آنها، لذا متولی امر واگذاری زمین ها منابع طبیعی و آبخیز داری، راه و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب هستند .
وی تصریح کرد : در قالب یک طرح امسال تمام کوچه ها و معابر شهر ها و روستاهای شهرستان که فاقد روشنایی هستند و طی روزهای آینده روشنایی آنها تأمین خواهد شد.
وی از دیگر وظایف شوراها گفت : راههای روستایی اصلاح و روکش شوند ضمن اینکه دولت یارانه قیر هم اختصاص می دهد و 72 درصد هزینه قیر راههای روستایی را دولت و 28 درصد نیز توسط خیرین تأمینشود.
ملانوری در زمینه آب هم افزود: رفسنجان بزرگترین دشت آبی کشور است و سالانه 570 میلیون متر مکعب آب از سفره های زیرزمینی برداشت می شود در حالی که 440 میلیون متر مکعب به زمین برای کشاورزی و مصارف دیگر تزریق می شود.
وی به واحدهای غیر مجاز فروش سموم کشاورزی در رفسنجان اشاره کرد و گفت : این تعداد در رفسنجان 100 واحد است در حالی که 50 واحد فروش سموم مجاز دررفسنجان وجود دارد و مردم هزینه های گزاف جهت مصرف سموم تقلبی و غیر مجاز می کنند که این رقم در سال گذشته به میزان 650 تن سم به ارزش 50 تا 60 میلیارد تومان گردش مالی بوده است.
وی ادامه داد : خطرات سموم کشاورزی به ساکنین آبادی هایی که نزدیک اراضی کشاورزی است می رسد تهدید کننده سلامتی را به قیمت گزاف خریداری می کنند در صورتی که می توانند با استفاده از نظرات مهندسان و ناظران جهاد کشاورزی و موسسه تحقیقات درختانرا سمپاشی کنند و محصولی با کیفیت تر رابه بازار ارائه دهند.
وی به اعضای شوراهای اسلامی شهرها و روستاهای رفسنجانتأکید کرد : شما این معضلات را بهگوش مردم و کشاورزان برسانید و فرهنگ سازی کنید تا خطرات از آنها دور شود و شهرستانی آباد داشته باشیم.