معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با اشاره به این که ۸۰ درصد پسته به خارج از کشور صادر می شود و ۲۰ درصد در قالب ۴۶ هزار تن به مصرف داخلی می رسد سهم هر ایرانی در سال ۶۰۰ گرم پسته است و هر ایرانی در روز ۱٫۶ گرم پسته سهم دارد.
به گزارش روراستی دکتر حمید حکیمی در نخستین همایش کشوری پسته سالم و پسته و سلامت خاطرنشان کرد: هر فرد باید روزانه ده عدد (ده گرم) پسته مصرف کند ف امیدواریم هم تولید و هم مصرف افزایش یابد .
وی یاداور شد: در این همایش ۶۲ مقاله مربوط به پسته به دبیرخانه ارسال شد که ۵۲ مقاله پذیرفته و ۴۱ مقاله مربوط به پسته سالم و بقیه نیز راجع به پسته و سلامت است.
حمید حکیمی افزود: بیشترین مقالاتی که در دنیا در پایگاههای اطلاعاتی معتبر منتشر شده است ۹ هزار مقاله است.
وی تصریح کرد: ۴ محصول مهم گردو، بادام، فندق و پسته جزء آجیل هایی هستند که سرشار از مواد غذایی مفید هستند با توجه به اینکه پسته نسبت به سه مورد دیگر به میزان زیادی در کشور ایران تولید و صادر می شود اما میزان مقالات و پژوهشهای کمتری ارائه شده است.
وی اشاره کرد: به طوری که در مورد گردو ۴ هزار و ۳۰۰ مقاله و در مورد بادام ۲ هزار و ۷۰۰ مقاله و در مورد فندق نیز ۶۳۸ مقاله تولید و منتشر شده ولی برای پسته این محصول لوکس ارزاور و با ارزش غذایی بالا، ۳۳۶ مقاله به ثبت رسیده است.
حکیمی خاطرنشان کرد: بیشترین میزان پسته در دنیا در ایران و در رفسنجان تولید می شود اما ایرانیان تنها ۶۸ مورد مقاله در خصوص پسته انتشار یافته است.