وی با اشاره به برجام و چگونگی شکلگیری این ماجرا تصریح کرد: از مدتها قبل برای اداره کشور دو نگاه وجود داشت که یک نگاه با استفاده از توانمندیهای موجود بهراحتی میشد، کشور را اداره کرد.
صابری ادامه داد: عدهای معتقد بودند که فضای فعلی جهان به گونهای است که در یک محیط محدود نمیشود، کار کرد و برای اینکه بتوانیم کشور را اداره کنیم و همراه پیشرفت دنیا جلو برویم، ضرورت دارد با دیگران مذاکره و تعامل کرده و درها را بهروی دیگران باز کنیم.
وی بیان داشت: تغییراتی در کشور رخ داد که عدهای بهعنوان خدمتگزاران در راس امور قرار گرفتند و بهدنبال پیگیری شیوه دوم اداره کشور، علاقهمند بودند که با دیگران ارتباط برقرار کرده و مسائل را رفع کنیم.
صابری ادامه داد: در حین مذاکرات، افراد مذاکره کننده با رهبری دیداری میکردند و سرانجام مذاکرات صورت گرفت، همه آنچه که توصیههای رهبری بود مورد توجه قرار نگرفت که اگر همه فرمایشات آقا مورد توجه بود، قطعا برجام این برجام نمیشد.
وی ابراز داشت: توافقنامه به تصویب رسید و بیانیه و برنامه جامع اقدام مشترک یعنی همان برجام، مشابه فتح خرمشهر قلمداد شد و انتظار میرفت آنچه در توافق آمده است، اجرا شود.
صابری گفت: عدهای باور داشتند، دعوای آمریکا با ما بر سر موشک و فعالیتهای هستهای نیست، چون آنها بیشتر از همه باور کرده بودند که نظام حاکم بر مملکت، ولایتفقیه و حکومت شرعی است و حد و مرزهایی دارد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: دعوای آمریکا با ما بر سر اصول نظام جمهوری اسلامی است و از همان روزهای اول انقلاب شیطنتها آغاز شد.
این فعال اصولگرا عنوان کرد: دعوای آمریکا بهدلیل نقش ایران در مقاومت منطقه و الگوشدن حرکتهای خوب ایران اسلامی برای دیگران است و در این قضایا کوتاه نمیآید.
وی خاطرنشان کرد: برجام تایید و تصویب شد و با مداخله رهبری که فرمودند شورای عالی امنیت ملی بررسی کند و طی ابلاغی به دولت گفتند با توجه به اظهارنظر مجلس و کمیسیون ویژه و ۹ بندی که من اضافه میکنم، اجرایی شود.
صابری با بیان اینکه از فردای آن روز عملیات اجرایی برجام آغاز شد، افزود: هر آنچه در توافقنامه بود از سوی ما به طور ۱۰۰ درصد و بیشتر اجرایی شد.
وی اذعان کرد: گفتند ما جنگ را از ایران دور کردیم، اما قدرت مقاومت دشمن را از کشور ما دور کرد نه دیپلماسی لبخند.
صابری ابراز داشت: آمریکا خباثت و بدعهدی خود را به حد اعلا رسانده است، اگر برجام بهطور کامل اجرا میشد، تحریمها باید بعد از هشت سال بهطور کامل لغو میشد.
استاد دانشگاه کرمان ادامه داد: اگر اتفاقی نمیافتاد، ۱۶ سال طول میکشید تا به روز اولی که بودیم برسیم، اینکه ۱۰ سال تحریمها را تمدید کردند از آنچه در برجام پذیرفته بودیم دو سال هم دیرتر بهجای اول میرسیم.
وی ادامه داد: از یک منظر اتفاق میمونی است، چون باور شده که اگر زمینه پیشرفت را بخواهیم فراهم کنیم، باید به سمت اقتصاد مقاومتی نه در بنر و تشکیل ستاد، بلکه بهطور عملی میتوانیم به این مهم دست یابیم.
صابری تصریح کرد: اما عده خاصی به هر علت راهی غیر از این میپسندند و ما معتقدیم هنوز حاضر نیستند، باور کنند که دشمنی آمریکا تمام شدنی نیست.
وی خاطرنشان کرد: بعضی مسؤولان میگویند نقض برجام نیست و ما به دولت آمریکا تذکر دادیم و امیدواریم به تعهدات خود پایبند باشند، اما برای هزارمین بار شیطان بزرگ بودن آمریکا ثابت شده است.
استاد دانشگاه کرمان با بیان اینکه خواص ناراحت از شعار «مرگ بر آمریکا» و آتشزدن پرچم آمریکا هستند، افزود: هنوز باور نکردند ،این راه عاقبت بهخیری ندارد، اما به نظر میرسد، مردم باور کردند به آمریکا اعتمادی نیست.
وی ادامه داد: وظیفه ماست که نسبت به بصیرتافزایی در مردم کار کنیم، مجموعه عملکردهای آنها به گونهای است که اگر چهار سال دیگر فرصت کنند، معلوم نیست چه نتایجی بدهند.
صابری از رفتارهای فرهنگی در کشور یاد کرد و گفت: مهرههای سوختهای که سردست گرفته شده و بازی در میآورند و با همه ارزشهای پیشینه خود از ورود به حریم ولایت تجاوز کردند.
وی افزود: این مهرهها در محفلی میگویند، اگر امام رضا(ع) هم بودند در یک کنسرت شرکت میکردند.
صابری ابراز داشت: آحاد مردم از حداقلها محروم هستند در حالیکه از بحث حقوقهای نجومی چندماه میگذرد، هنوز اتفاقی نیفتاده و تا این لحظه افرادی که نامشان برده شده، پولها را بر نگرداندند.
وی خاطرنشان کرد: اتفاقاتی که در حوزه فرهنگی، مالی و قانونگذاری در این دوره دیده میشود تعجبآور است، اصل هشتم قانون اساسی قانون امر به معروف و نهی از منکر در دولت قبل تصویب شد، اما در این دولت اجرا نشده و به مقام معظم رهبری نامه نوشتند که به دلایلی این قانون قابل اجرا نیست.
صابری ادامه داد: در حالی که قانون اشکالی ندارد، هنوز از اجرای آن قانون خبری نیست، همچنین تصویب قانون متمم در این زمان جای تعجب دارد.
وی عنوان کرد: کار دیگری که انجام شده و پیشنهاد دولت بود، اینکه دلارهایی که در مقابل آزادی جیسون رضاییان وارد کشور شده را مجلس قانون گذرانده بود که صرف تقویت بنیه دفاعی کشور شود که در لایحه متمم حذف شد.
صابری با اشاره به اینکه «گفتند پولی آمده و هزینه شده و دیگری پولی وجود ندارد که به این کار اختصاص یابد»، تصریح کرد: برخی پروژهها را با استقراض از داخل از طریق انتشار اوراق قرضه به اسم اسلامی انجام میدهند.
وی اذعان کرد: ما امروز وظیفه داریم با حفظ اصول و رعایت اخلاق اسلامی اطلاعرسانی کنیم، مردمی که قرار است، اردیبهشت ۹۶ پای صندوق رای آیند باید بدانند چه اتفاقاتی افتاده است.
صابری اظهار داشت: در حوزه ریاست جمهوری اگر اتحاد باشد و به نظریه واحد برسیم، نتیجه خوبی خواهد داد.
وی ابراز داشت: انتخابات شوراهای شهر و روستا از انتخابات ریاست جمهوری مهمتر است، چراکه مسائل فرهنگی اقتصادی امنیتی را همین شوراها رقم میزنند و در این راستا نیز وظیفه داریم بر اساس ارزشهای جامعه کار انجام دهیم.