خسارت ۸۵ درصدی به محصول پسته رفسنجان

  • شناسه خبر: 39907
خسارت ۸۵ درصدی به محصول پسته رفسنجان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان با اشاره به خسارت ۸۵ درصدی به محصول پسته در سال جاری گفت: امسال بیشترین تاثیر در کاهش محصول گرماهای مهلک دهه اول فروردین بود که تا بالای ۳۲ درجه سانتیگراد رسید در حالی که بهترین دما بین ۱۶ تا ۲۲ درجه است که در این دما هم رشد رویشی هم زایشی خوب انجام می‌شود، به ویژه رقم‌های احمداقایی و اکبری خیلی به این گرمازدگی حساس هستند و گرما عامل اصلی خسارت بود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان با اشاره به خسارت ۸۵ درصدی به محصول پسته در سال جاری گفت: امسال بیشترین تاثیر در کاهش محصول گرماهای مهلک دهه اول فروردین بود که تا بالای ۳۲ درجه سانتیگراد رسید در حالی که بهترین دما بین ۱۶ تا ۲۲ درجه است که در این دما هم رشد رویشی هم زایشی خوب انجام می‌شود، به ویژه رقم‌های احمداقایی و اکبری خیلی به این گرمازدگی حساس هستند و گرما عامل اصلی خسارت بود.
به گزارش”روراستی” حسین رضایی ظهر امروز در نشست خبری با اشاره به پیش‌بینی ۳۰ هزار تن محصول پسته برای امسال اظهار داشت: اما خسارتی که به محصول وارد شد، ۸۵ درصد این مقدار هم از بین رفت.

وی بیان داشت: قبلا هشدار دادیم که سال ۹۷ پسته نداریم و کشاورزان محصول خود را مدیریت شده عرضه کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان با مروری بر تولید محصول عنوان کرد: سال ۵۸ تولید محصول کشور بسیار پایین و کل صادرات ایران ۱۰ هزار تن بود، سال ۸۷ هم محصول خیلی پایین بود و سال ۷۶ هم سرمای جبهه ای موجب شد، ۹۰ درصد محصول از بین برود.

وی ادامه داد: امسال بیشترین تاثیر در کاهش محصول گرماهای مهلک دهه اول فروردین بود که تا بالای ۳۲ درجه سانتیگراد رسید در حالی که بهترین دما بین ۱۶ تا ۲۲ درجه است که در این دما هم رشد رویشی هم زایشی خوب انجام می‌شود، به ویژه رقم‌های احمداقایی و اکبری خیلی به این گرمازدگی حساس هستند و گرما عامل اصلی خسارت بود.

رضایی خاطرنشان کرد: این گرمازدگی روی رقم سال آینده از جمله کله قوچی و فندقی تاثیر گذاشت.

وی به تولید ۶۵ هزار تن پسته و تزریق ۲ هزار میلیارد تومان پول از قبل تولید پسته در سال ۹۶ اشاره کرد و افزود: همه این پول در زمینه اشتغال هزینه می‌شود و کشاورز قبلا پول کارگر، تیلر، سم و … را پرداخت کرده و آخرین نفری که پول سهمش می‌شود، خود کشاورز است و این مبلغ را به شهرستان تزریق کرده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان بیان کرد: این پولی که در سال‌های گذشته از محل درآمد پسته برداشت شده دوباره در زمینه پسته هزینه و در داخل و خارج از شهرستان حتی خارج از استان هزینه شده و عمده در زمینه اشتغال صرف شده است، توهم اینکه پول‌ها در جای دیگر هزینه می‌شود، باید از بین برود.

وی با اشاره به عامل بعدی خسارت، نوسانات دمایی در بهمن و اسفند را عنوان کرد و گفت: گرماهای زیاد بهمن و بعد از آن افت دما موجب ریزش خوشه در رقم‌های کله قوچی و اکبری شد.

رضایی اضافه کرد: در ۱۷ سال گذشته سرماهایی که برای درخت پسته موثر است در رفسنجان به یک هزار ساعت نمی‌رسد و برای رقم‌های اکبری و فندقی این میزان سرما کافی نیست و می‌تواند در تولید محصول اختلال ایجا کند.

وی تاکید کرد: کشاورزان از رقم اکبری در توسعه قرار ندهند و اگر جایی تغییر پیوندی هست، از رقم احمدآقایی استفاده کنند که نیاز سرمایی کمتری دارد.

رضایی با اشاره به اینکه رقم اکبری یک هزار و ۲۰۰ ساعت، کله قوچی نزدیک ۶۰۰ ساعت، احمد اقایی ۷۰۰ ساعت و فندقی بین ۸۰۰ تا هزار ساعت سرما نیاز دارد، تصریح کرد: متاسفانه در این سال‌ها حدود۷۵۰ ساعت سرما تامین شد.

وی توصیه کرد: کشاورزان درختان را رها نکنند، وضعیت تغذیه درختان مناسب نیست و کیفیت و کمیت آب‌ها می‌تواند روی درخت تاثیر بگذارد، اگر ضعف تغذیه همینگونه پیش برود سه سالی یک بار سال محصول می‌شود.

رضایی عنوان کرد: کشاورزان می‌توانند از تسهیلات استفاده و آبیاری زیرسطحی اجرا کرده و به جای ۶۰ روز ۱۵ روز یک بار آبیاری کنند در رفسنجان قبل از اینکه پسته مشکل داشته باشد درخت ما مشکل دارد.

وی به تغییر اقلیم اشاره کرد و بیان داشت: بزرگترین اقتصاد کشور بعد از نفت پسته است که دومین محصول ارزآور است.

رضایی متذکر شد: در باغات بعضی ترکیبات خاص انجام دادیم و در حال آماربرداری هستیم که چه اثراتی روی سطح برگ و رشد اثر گذاشته است، همچنین آموزش برای کشاورزان گذاشتیم که بهتر است شرکت کنند تا در راندمان محصول هم اثر گذار باشد.

 

 

برچسب ها:
رفسنجان، روراستی، خسارت، پسته
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روراستی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :