رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: طی روزهای اخیر در رفسنجان موارد سرپایی و درصد تستهای مثبت در حال افزایش بوده بهطوری که در بهمن متوسط موارد مثبت ۱۰تا ۱۳ درصد بود الان درصد موارد مثبت به ۳۰ درصد هم رسیده که نشان میدهد چرخش ویروس در حال افزایش است.
به گزارش روراستی، علی اسماعیلیندیمی در نشست خبری با موضوع طرح شهید سلیمانی در شهرستان رفسنجان اظهار کرد: از ابتدای شیوع کرونا که از اسفندماه سال گذشته بوده ۱۳ ماه درگیر بیماری بودیم و پیک بیماری کرونا در رفسنجان در فاصله مهر تا آذر بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با اشاره به اینکه ابتدا کمبودهایی در کشور وجود داشت از جمله کیتهای تشخیص بیمای که کمکم خودمان به تولید دست یافتیم، افزود: اکنون کشور قابلیت افزایش تعداد موارد تست کرونا را با افزایش آزمایشگاهها و تست سریع بالا برده است.
وی با اشاره به اینکه از دیماه تاکنون موارد شدیدی از طغیان نداشتیم و بیماریابی بهتر شد، ادامه داد: محلهها، روستاها و مناطقی که با افزایش موارد مواجه شدیم به شکل گستردهای بیماریابی و کنترل کردیم.
۳۰ درصد تست های اخیر مثبت بوده است
اسماعیلیندیمی تصریح کرد: طی روزهای اخیر در رفسنجان موارد سرپایی و درصد تستهای مثبت در حال افزایش بوده بهطوری که در بهمن متوسط موارد مثبت ۱۰تا ۱۳ درصد بود الان درصد موارد مثبت به ۳۰ درصد هم رسیده که نشان میدهد چرخش ویروس در حال افزایش است.
وی با بیان اینکه موارد بستری بیماران کرونایی در رفسنجان رو به افزایش است، گفت: حتما اسفندماه و فروردین پیک جدیدی از بیماری خواهیم داشت و امیدواریم پیک شدیدی که در ماههای قبل با آن مواجه شدیم را نداشته باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان خاطرنشان کرد: تماسهای تنفسی مهمترین عامل انتقال بیماری است و زدن ماسک برای جلوگیری از سرایت خیلی مهم است.
وی ابراز کرد: طرح شهید سلیمانی بهمنظور پیداکردن موارد جدید، رفتن به سمت پیداکردن افرادی که با بیماران مثبت تماس داشتند و جلوگیری از زنجیره انتقال بوده و در کنار آن مراقبت در منزل از بیماران کرونایی را داریم.
اسماعیلیندیمی در ادامه با تأکید بر اینکه در شهرهای زرد سقف جمعیت حاضر در جلسات باید ۲۰ نفر باشد، افزود: توانستیم در رفسنجان جلوی برگزاری جلسات بزرگ و برخی مسابقات را بگیریم و در مجموع نسبت به بعضی نقاط در پیشگیری از تجمعات بهتر عمل کردیم.
وی متذکر شد: در رفسنجان دو نفر مبتلا به کرونای انگلیسی شناسایی شدند که از دو خانواده بودند و متأسفانه یکی از این مبتلایان فوت کرد.
اسماعیلیندیمی امکانات و تجهیزات بیمارستان برای پوشش بیماران کرونا را خوب ارزیابی کرد و وضعیت دسترسی به انسولین را بهتر از قبل دانست.
احمد جمالیزاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان هم در این نشست با اشاره به وضعیت شهرستان رفسنجان از نظر کووید ۱۹ اظهار داشت: تا هفته دوم اسفند وضعیت نسبتا ثابتی از بیماری داشتیم و در یکی، دوهفته اخیر شاهد افزایش موارد سرپایی بودیم، همچنین در هفته اخیر شاهد افزایش موارد بستری هستیم که زنگ خطری برای ورود موج جدید بیماری است.
وی عنوان کرد: از ابتدای شیوع بیماری ۳۲ هزار و ۲۹۳ مورد تست انجام شد که تا امروز کل موارد مثبت ۹ هزار و ۱۷۱ مورد بود و یکهزار و ۴۱۷ نفر بستری و مابقی سرپایی بودند.
انجام ۱۹ هزار و ۶۹۳ تست کرونا در طرح شهید سیمانی
وی ادامه داد: کل تستها از ابتدای طرح شهید سلیمانی ۱۹هزار و ۶۹۴ مورد بوده که از این تعداد ۳ هزار و ۷۰۰ مورد مثبت و عمده سرپایی بودند که نشان از بیماریابی فعال ما دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان خاطرنشان کرد: اقداماتی در قالب طرح انجام دادیم؛ از ابتدا طرح محلهمحور بود و شهر و روستاها را به مناطقی تقسیم کردیم که بتوانیم بهخوبی مدیریت کنیم زمانی که شهر را تقسیم کردیم کمیتههایی تشکیل دادیم در کنار کمیتههای شهرستانی، کمیتههای محلی را هم تشکیل دادیم که با حضور افراد صاحب نفوذ اعم از بسیج، روحانی محل، دهیاران و …تشکیل شدند.
وی عنوان کرد: تعداد تیمهای مراقبتی ما ۱۲۶ تیم بودند که با بیش از ۳۰۰ نفر نیروی بسیجی، بهداشتی و هلالاحمر فعالیت کردند؛ گروه دوم ۵۵ تیم حمایتی شامل بیش از ۲۰۰ نفر و گروه سوم تیمهای نظارتی شامل ۳۹ تیم بودند که ۱۸۷ نفر این تیمها را تشکیل دادند.
جمالیزاده تصریح کرد: یکی از کارهایی که در قالب این طرح انجام دادیم مداخلات بوده که بر اساس مصلحت مناطق صورت میگرفت، اگر در یک محله آمار مثبت بالا بود ضمن رصد و انجام تست بیشتر، محدودیتهایی را هم اعمال کردیم و ظرف یک هفته زنجیره انتقال را قطع کردیم.
وی با ذکر این مطلب که الان بیشترین مشکل در شهر رفسنجان است که به دلیل شلوغی و خرید بازار شب عید است، گفت: تا چند روز آینده هم نگرانی وجود دارد.
جمالیزاده از حمایت از ۱۲ هزار و ۵۰۹ خانوار در قالب کمیته حمایتی طرح شهید سلیمانی یاد کرد و گفت: ۷۶۴ نفر در قرنطینه خانگی بودند که همکاران ما از آنها مراقبت کردند و ۳۷ نفر از این افراد نیازمند ارجاع به بیمارستان شدند.
پلمب ۹۶ واحد صنفی به دلیل تخلفات کرونایی
وی از انجام ۷۸۶ بازرسی مشترک، ۱۷ هزار و ۳۴۶ بازرسی بهداشت، ۱۶ هزار و ۲۰۰ توسط بسیجیان داوطلب و بیش از یکهزار بازدید توسط نیروهای هلالاحمر یاد کرد و گفت: تعدادی از این بازرسیها به ۷۶۷ اخطار کتبی و ۹۶ مورد منجر به پلمب آن واحد صنفی متخلف شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان درخواست همکاری بیشتری از سوی مردم مبنی بر رعایت فاصلهگذاری، زدن ماسک و پرهیز از حضور در تجمعات و تهویه را مطرح کرد و گفت: افراد اگر علامتدار بودند حتما نسبت به انجام تست اقدام کنند.
وی یادآور شد: در ایام تعطیل، مراکز بهداشتی، خانههای بهداشت و ایستگاههای سیار با ۷۰ درصد ظرفیت فعال هستند و اگر نیاز باشد ۱۰۰ درصد فعال خواهند شد، در ایام تعطیل مرکز کریمآباد موقتا تعطیل و مرکز بنفشه پاسخگوی مردم است، همچنین ایستگاه سیار جنب آتشنشانی در شیفت صبح فعال است.
جمالیزاده در خصوص واکسن کرونا تصریح کرد: از ۲۱ بهمن همزمان با کشور واکسیناسیون کرونا در رفسنجان آغاز شد و بیش از ۶۰۰ نفر از کادر بهداشت و درمان واکسینه شدند و سهمیهای برای جانبازان شیمیایی، والدین دو شهید و سالمندان حاضر در مراکز سالمندی تخصیص داده شد.
وی با ذکر این مطلب که استان کرمان و شهرستان رفسنجان از نظر رعایت پروتکلهای بهداشتی کرونا از متوسط کشوری بالاتر است، از مردم خواست در ایام نوروز از مهمانیهای شلوغ و دورهمیها که تهدید بهشمار میرود پرهیز کنند و در صورت رفتن به مسافرت با خودرو شخصی سفر کنند.
انتهای پیام/