رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی رفسنجان گفت: در سال ۱۳۹۶ سرانه مطالعه رفسنجان طبق پژوهش انجام شده به عدد ۸ دقیقه در روز رسیده بود که اردیبهشت امسال پژوهش تکرار شد و نتیجه این پژوهش نشان داد این سرانه به بالای ۱۲ دقیقه رسیده است که بیش از یک دقیقه از میانگین استانی پیشی گرفتیم.
به گزارش روراستی؛ ایمان محمدآبادی عصر امروز در نشست خبری در سالن آمفی تئاتر مجتمع افصح هجری اظهار کرد: رفسنجان میزبان دومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودک و نوجوان است و این جشنواره از ۱۶ تا ۲۲ مهرماه برگزار میشود که در رفسنجان از ۱۶ تا بیستم، ۱۲ فیلم در سینمای رفسنجان اکران میشود.
رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان رفسنجان به میزبانی جشنواره فیلم فجر طی سال گذشته اشاره داشت و وجود زیرساختهای فرهنگی هنری رفسنجان موجب برگزاری این جشنوارهها دانست.
وی عنوان کرد: جشنواره از جمعه شروع میشود و ۳۰ نفر از کودکان و نوجوانان رفسنجان به داوری این جشنواره میپردازند.
محمدآبادی با اشاره به اینکه امسال حدود ۱۲ شهر میزبان حضوری جشنواره هستند که اکثرا مراکز استان هستند، ادامه داد: رفسنجان در استان کرمان میزبانی را کسب کرد که این میزبانی با همراهی فرمانداری، روابط عمومی مس سرچشمه رفسنجان، شهرداری و…انجام شده است.
وی گفت: بهمنظور تجلیل از کادر بهداشت و درمان، فرزندان این عزیزان بهعنوان میهمانان افتخاری جشنواره هستند.
پیشرفت ۵۰ درصدی پلاتو رفسنجان
محمدآبادی در بخشی از سخنان خود به فعالیتهای حوزه هنرهای نمایشی اشاره کرد و افزود: پلاتو رفسنجان در حال ساخت است و بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در حال اجرای نمای آن هستیم و امیدواریم بهزودی تجهیز و به بهرهبرداری برسد که با ایجاد آن زیرساخت مدرن و جدید به زیرساختهای فرهنگی هنری شهر اضافه خواهد شد.
وی ابراز کرد: پلاتوی یلدا با مشارکت خانواده آبشاهی از خیران فرهنگی هنری شهرستان با ظرفیت ۱۱۶ نفر پیشبینی شده است و فضاهایی که مورد نیاز آن است دیده شده است.
رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان رفسنجان در ادامه ساخت ۱۰ آمفی تئاتر روباز در ۱۰ نقطه از روستاهای شهرستان را با همکاری دهیاریها و مس سرچشمه رفسنجان ذکر کرد و گفت: آمفیتئاتر روباز روستای قائمیه مجد بههمت دهیاری و شورای این روستا به بهرهبرداری رسید.
اجرای ۶۰۰ شب تئاتر در رفسنجان
رییس فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان رفسنجان خاطرنشان کرد: در حوزه فعالیتهای نمایشی از سال ۱۳۹۵ تا امروز ۴۶ تئاتر مجوز اجرا گرفتند و هرکدام حداقل ۱۰ شب اجرا رفتند. حدود ۶۰۰ شب تئاتر در رفسنجان اجرا شد.
محمدآبادی اظهار کرد: علاوه بر آن میزبانی دو رویداد تئاتر جشنواره استان بودیم که یکی از آنها میزبانی جشنواره تئاتر خیابانی سردار آسمانی در دیماه سال گذشته بود.
وی از برنامه مطالعاتی دوساله برای طراحی جشنواره تئاتر مبتنی بر ادبیات ملی با همکاری دانشگاه ولیعصر (عج) بهویژه و دانشکده ایرانشناسی و ادبیات این دانشگاه یاد کرد و ابراز امیداوری کرد بتوانیم دوباره فرهنگ ایرانی اسلامی و متنهای ادبیات کهن خود را به حوزه ادبیات نمایشی برگردانیم که این عقبماندگی را جبران کنیم.
این مسؤول در ادامه به حوزه پایتختی کتاب ایران پرداخت و اضافه کرد: رفسنجان نامزد جدی برای پایتختی کتاب ایران است و مستندات و برنامهها ارسال شده و در حال گذراندن مراحل داوری است.آنچه که مهم است رویداد اجتماعیست که در حوز کتاب به وجود آمده و موجب شده سرانه مطالعه مردم افزایش پیدا کند.
وی در همین رابطه گفت: امسال ۲۴ برنامه ویژه برای پایتختی کتاب ایران تعریف و اجرا کردیم و با اعتباری بالغ بر ۴۸۰ میلیون تومان با پشتیبانی مالی شهرداری و شورای شهر عملیاتی شد و بیش از ۲۰۰ نفر از جوانان درگیر فعالیتهای حوزه کتاب شدند.
سرانه مطالعه مردم رفسنجان بالای ۱۲ دقیقه است
محمدآبادی خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۶ سرانه مطالعه رفسنجان طبق پژوهش انجام شده به عدد ۸ دقیقه در روز رسیده بود که اردیبهشت امسال پژوهش تکرار شد و نتیجه این پژوهش نشان داد این سرانه به بالای ۱۲ دقیقه رسیده است که بیش از یک دقیقه از میانگین استانی پیشی گرفتیم.
وی با ذکر این مطلب که مردم رفسنجان کتابخوانترین مردم استان هستند، عنوان داشت: ۷۰ باشگاه کتاب کودک و نوجوان جلسات مختلف برگزار میکنند و طی دو سال پیاپی در حوزه جشنواره مروجان و باشگاه کتابخوانی کودک و نوجوان، رتبه داشتیم.
محمدآبادی از راهاندازی باشگاه کتابخوانی سالمندان با همکاری بهزیستی خبر داد و ابراز کرد: ساخت کتابخانه مرکزی رفسنجان که مورد استقبال نماینده، شهرداری و شورای شهر قرار گرفته در دست اجراست و مجموعه بسیار مدرن با نگاه به ۴۰ سال آینده خواهد بود که بهزودی کلنگ مجموعه به زمین زده میشود.
اعطای ۴٫۷۶۳ میلیارد تومان تسهیلات اقتصاد مقاومتی به اصحاب فرهنگ و هنر
محمدآبادی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: نشستهای فرهنگی و ادبی بهواسطه پایتختی کتاب و حوزه مطالعه برگزار شد که بهطور میانگین بیش از ۱۱ نشست ادبی شعر و ادبیات داستانی در هفته برگزار میکنیم.
وی به ظرفیتهای فیلمسازی و مستندسازی در رفنسنجان اشاره و از رتبهآوری کارگردانان رفسنجان در جشنوارههای ملی و بینالمللی سخن به میان آورد و در خصوص واکسیناسیون هنرمندان و خبرنگاران هم گفت: ۱۴۵ نفر از اصحاب رسانه و ۱۳۷ نفر از هنرمندان با هماهنگی ارشاد واکسن کرونا دریافت کردند.
محمدآبادی از ارائه امتیاز وامهای اقتصادی مقاومتی به ۴۰ نفر از اصحاب فرهنگ و هنر به مبلغ ۴ میلیارد و ۷۶۳ میلیون تومان یاد کرد و عنوان کرد: در حوزه مشاغل خانگی هم ۴ نفر مبلغ ۲۰۰ میلیون در سال جاری وام گرفتند.
انتهای پیام/