ناکارآمدی شرکت پسته را نباید به دوش دولت گذاشت

  • شناسه خبر: 27828
ناکارآمدی شرکت پسته را نباید به دوش دولت گذاشت

استاندار کرمان گفت: نباید ناکارآمدی شرکت پسته را بر دوش دولت گذاشت.

استاندار کرمان گفت: نباید ناکارآمدی شرکت پسته را بر دوش دولت گذاشت.

به گزارش “روراستی” علیرضا رزم‌حسینی عصر امروز در جلسه قیمت‌گذاری پسته در محل شرکت تعاونی پسته رفسنجان افزود: امروز بیش از ۴۰۰ کیلومتر در باغ‌های کرمان گشت زدیم و به رفسنجان رسیدیم.

وی ادامه داد: از تصویر نگران‌کننده و غم‌انگیز این باغ‌هاکه هر کس حداقل دانش کشاورزی را دارد، می‌تواند ببیند، همه مقصر هستیم، پیشینیان و نیاکان ما تلاش کردند و در این خطه از جغرافیا پسته را کاشتند و امروز این باغ‌ها از بین رفته و البته باغ‌هایی هم داریم که بهره‌وری بالایی دارند.

استاندار کرمان تصریح کرد: اگر دلسوز هستیم که این اقتصاد در این سرزمین بماند، باید همت کنیم و چند کار اساسی انجام دهیم.

وی ادامه داد: فداکاری و از خودگذشتگی کنیم و بخشی از درآمد را هزینه کنیم و حداقل بخشی از پسته را در این سرزمین نگه داریم.

استاندار کرمان با بیان اینکه افزایش سطح زیر کشت و افزایش برداشت آب‌ را بدون توجه به نسل آینده استحصال کردیم، افزود: همان مزرعه‌ای که ۳۰۰ کیلو برداشت دارد و همان مزرعه‌ای که ۱۲ تن برداشت دارد، همان مقدار آب مصرف می‌کند.

وی اضافه کرد: بخشی از تقصیر گردن حاکمیت و دولت‌ها است، بخشی هم ما مقصر هستیم، همین که نیامدیم به کشاورز اطلاع‌رسانی کنیم و دانش کشاورزی را افزایش دهیم.

وی ابراز داشت: نیامدیم صادقانه با کشاورز صحبت کنیم و بگوییم ما در بحران هستیم، زلزله‌هایی هر لحظه زیر زمین ایجاد می‌شود، خشکسالی است و آب هم در حال کم شدن و افزایش مهاجرت‌ها را داریم.

رزم‌حسینی با بیان اینکه با همت خودمان می‌توانیم، نجات پیدا کنیم، افزود: طرح همیاران آب نجات کشاورزی ایران است.

وی خاطرنشان کرد: در دوران دفاع مقدس رزمندگان در مساجد دور هم می‌نشستند، امروز هم باید مساجد را فعال کنید و ستاد اقتصاد مقاومتی روستاها را در مساجد تشکیل دهید و برای بحران‌های آینده تصمیم‌گیری کنید.

استاندار کرمان ابراز داشت: دولت به شرکت‌های نامدار و مؤسسات یکپارچه کمک می‌کند، دلخوش یک حبه دو حبه و چند هکتار زمین نباشید، دنیا امروز عوض شده و ما در عرصه رقابت جهانی قرار گرفتیم، هیچ مردمی سرنوشت‌شان عوض نمی‌شود، مگر اینکه خودشان سرنوشت خود را عوض کنند.

وی عنوان کرد: امام علی (ع) فرمودند «مسلمان نباید دو روزش مثل هم باشد»، باید همت کرد، هشت سال دفاع مقدس همین مردم با دست خالی جنگ را مدیریت کردند، مگر نمی‌شود، آب را مدیریت کرد.

استاندار کرمان گفت: یکپارچه‌سازی یک راه است و ما در کرمان داریم، شروع می‌کنیم، ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از سه بانک برای کشاورزان مصوبه گرفتیم که حمایت شوند و برای استفاده از این تسهیلات به بانک‌ها مراجعه کنید.

وی متذکر شد: افزایش بهره‌وری را باید جدی بگیرید، یکپارچه‌سازی و شرکت تعاونی دست دولت را برای کمک باز می‌گذارد، خیلی کشاورزان نمی‌توانند از وام‌ها استفاده کنند و با یکپارچه‌سازی می‌توانند.

رزم‌حسینی تاکید کرد: سالی یک میلیارد مترمکعب اضافه برداشت کردیم، اگر می‌خواهیم سطح زیرکشت حفظ شود، آب را باید درست استفاده کنیم.

وی با اشاره به فروش و صادرات پسته افزود: ۸۵ درصد محصول پسته صادر می‌شود و تجربه جهانی می‌گوید، شرکت‌هایی می‌توانند صادرات کنند که قوی، به‌روز و امکانات داشته باشند.

رزم‌حسینی اضافه کرد: شرکت تعاونی پسته که دوران طلایی داشته و ۷۴ هزار سهامدار دارد، می‌تواند با تغییر ساختار موفق شود، این مجموعه‌ای است که همه اعضا باید احساس مسؤولیت کند و دولت با ضمانت تسهیلات می‌دهد..

استاندار کرمان تاکید کرد: شرکت تعاونی پسته باید مدیریت کند که کشاورز متضرر نشود و حداقل هزینه‌های خود را اگر سود نمی‌برد، دریافت کند و این مجموعه باید از ارکان بسیار قوی برخوردار باشد.

وی متذکر شد: اگر می‌خواهید در رقابت با آمریکا باشید، باید مدیران قوی داشته باشید و روش بازاریابی و صادرات را وارد باشید.

رزم‌حسینی بیان داشت: خاموشی چاه‌های کشاورزی کمک کرد و توانستیم ذخیره‌سازی آب داشته باشیم و اگر در این زمینه امر به معروف و نهی از منکر کنیم و اجازه ندهیم، کشاورز آب‌برداشت زیادی داشته باشیم.

وی عنوان کرد: همدلی که در استان کرمان وجود دارد، نعمت است و همه برای آبادانی استان همدل شده‌اند و این فرصت باید غنیمت شمرده شود، باید مطالبه‌گری را افزایش داد این جلسات تداوم داشته باشد و ما هم حمایت می‌کنیم.

وی اذعان کرد: ناکارآمدی شرکت پسته را نباید به دوش دولت گذاشت و همه باید کمک کنند، کسانی که به علم اقتصاد وعلم روز دنیا اشراف دارند، کمک کنند تا منافع ذی‌نفعان حفظ شود.

img_7805-copy

برچسب ها:
رفسنجان، روراستی، شرکت، پسته
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روراستی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :

  • شهروند

    چرا ساختار یک شرکت تعاونی با نزدیک به ۷۵هزار عضو نباید تغییر کند؟ چرا مدیریت شرکت از ابتدای تاسیس باید در انحصار یک عده ای خاص آنهم نه با رویکرد علمی بلکه با رویکرد سیاسی باشد؟ چرا نباید بر اساس علم تجارت و صادرات به نفع کشاورز و سهامدار تغییرات مفید داشته باشیم ؟ تا کی سیاسی کاری؟